Η επόμενη μέρα στα υπόλοιπα κομματικά επιτελεία


Ανάμεικτα είναι τα συναισθήματα στα υπόλοιπα κομματικά επιτελεία μετά την εκλογική μάχη της 21ης Μαίου.



Ανδρουλάκης: «Ανατέλλει ξανά ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ»


Με επευφημίες και πανηγυρισμούς από δεκάδες συγκεντρωμένους φίλους και νεολαίους, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα δήλωσε ότι "σήμερα πιάνει το νήμα της ιστορίας ξανά και κάλεσε όλους τους προοδευτικούς πολίτες να ενισχύσουν τό κόμμα ώστε να ανέβει ακόμη ψηλότερα και να μη διαψευστεί η απαίτηση για ισχυρή αντιπολίτευση".

"Ανατέλλει ξανά ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για μεγάλη νίκη όλων σας εναντίον εκείνων που το θέλανε μικρό. Να γίνουμε ξανά ο παραγματικός και γνήσιος αντιπαλος της ΝΔ", είπε ο κ. Ανδρουλάκης. Τόνισε ότι επανέρχεται ως πρωταγωνιστής και πρόσθεσε πως ο λόγος που η ΝΔ δεν πλήρωσε την κακή πολιτική της είναι ότι είχε απέναντί της τον χρυσό χορηγό της, τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επεσήμανε ότι "σήμερα έγινε ένα πρώτο μεγάλο βήμα. Έχουμε χρέος να γυρίσει η πατρίδα σελίδα".

Κουτσούμπας: «Η άνοδος του ΚΚΕ στις λαϊκές περιοχές δείχνει τον δρόμο του αύριο»


Στην πρώτη του δημόσια δήλωση ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά τις πρώτες ανακοινώσεις των εκλογικών αποτελεσμάτων, ευχαρίστησε "τους χιλιάδες νέους και νέες που έκαναν το βήμα και ψήφισαν ΚΚΕ" καθώς και τα μέλη και τα στελέχη της ΚΝΕ.

"Το αποτέλεσμα αυτό είναι καρπός των εργατικών και λαϊκών δυνάμεων που πήραν μέρος στους αγώνες" σημείωσε και πρόσθεσε,

"Οι νέες δυνάμεις μπορούν να τροφοδοτήσουν μια νέα δυναμική για την ανασύνταξη των κινημάτων και των κοινωνικών συμμαχιών ενάντια στον καπιταλισμό και τα μονοπώλια.

Η άνοδος του ΚΚΕ στις λαϊκές περιοχές δείχνουν τον δρόμο του αύριο. Είναι ξεκάθαρο αυτό που έλεγε το ΚΚΕ ότι παρά τις επιμέρους διαφορές και αντιπαραθέσεις τους συγκλίνουν σε βασικές κατευθύνσεις. Κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση αποτέλεσε βασικό φορέα συντηρικοποίησης ανθρώπων τροφοδοτώντας την επικράτηση της ΝΔ.

Από αύριο η νεολαία θα είναι σε ένα κύμα αντεπίθεσης απέναντι στον νέο γύρο περικοπών και λιτότητας" συμπλήρωσε.

"Οι σκέψεις και τα σενάρια για επανάληψη των εκλογών γίνονται όχι γιατί δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση αλλά γιατί θέτουν εκβιαστικά διλήμματα για υφαρπαγή εδρών. Να είμαστε έτοιμοι για ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ σε πιθανές νέες εκλογές. Το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει τη δύναμη που του έδωσε ο λαός στην κάλπη για να οργανώσει την αντίσταση στον δρόμο της ανατροπής" κατέληξε.

Βελόπουλος: «Περάσαμε από τη φωτιά και βγήκαμε αλώβητοι»


Την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου εξέφρασε με δήλωση που πραγματοποίησε ο Κυριάκος Βελόπουλος το βράδυ της Κυριακής (21/5).

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης δήλωσε:

«Το σύστημα σήμερα και μέχρι χθες είχε δώσει τα ρέστα του ώστε η Ελληνική Λύση να είναι εκτός Βουλής. Από δέκα βουλευτές πήγαμε στους 16. Ευχαριστούμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που τίμησαν την Ελληνική Λύση. Που εμπιστεύτηκαν την Ελληνική Λύση. Περάσαμε από φωτιά, περάσαμε από τυφώνα. Μείναμε όρθιοι και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε. Θα συνεχίσουμε να τιμούμε την ψήφο του ελληνικού λαού. Εμείς δεν προδώσαμε κανένα. Είμαστε το μοναδικό πατριωτικό ελληνικό κόμμα. 

Το αποδείξαμε και θα συνεχίσουμε να το αποδεικνύουμε καθημερινά. Και η απόδειξη του ποιος ηττήθηκε είναι αυτό εδώ. Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων. Η μεν πρώτη μας έδινε μία εβδομάδα πριν τις εκλογές 2,7, η δεύτερη 2,7, η τρίτη 2,8, η τέταρτη 2,6, η πέμπτη 2,7. Αυτό τι αποδεικνύει; Ότι περάσαμε από τη φωτιά και βγήκαμε αλώβητοι. Γιατί έτσι είναι οι Έλληνες».


Σημειώνεται ότι νωρίτερα σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε:

"Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους μας ψήφισαν τις Ελληνίδες και τους Έλληνες! Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους αγωνίστηκαν εναντίον των συκοφαντιών των ύβρεων των ψεμάτων λέγοντάς το μεγάλο ναι στην ελληνική λύση! Περάσαμε από φωτιά πέρασαν από τυφώνα και βγήκαμε κερδισμένοι! Συνεχίζουμε να τιμούμε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για αυτούς. Είμαστε το μοναδικό ελληνικό πατριωτικό κόμμα της Βουλής! Καλούμε όλους τους πατριώτες ψηφοφόρους να στρατευτούν δίπλα στην Ελληνική Λύση διότι έρχονται τεράστιες μάχες! Συνεχίζουμε την ανηφόρα για την κορυφή.


 


Βαρουφάκης: «Η ερντογανοποίηση της χώρας ολοκληρώθηκε - Η Μητσοτάκης Α.Ε. νίκησε κατά κράτος»


Στην πρώτη δημόσια δήλωσή του, ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε λόγο για "ερντογανοποίηση της χώρας" ενώ τόνισε πως η εκλογική ήττα του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη "θα μπει στο μικροσκόπιο της αυτοκριτικής".

"Το ΜέΡΑ25 - Συμμαχία για τη Ρήξη δώσαμε τον αγώνα που έπρεπε να δώσουμε υπέρ της νεολαίας, υπέρ των πολλών, υπέρ των αρχών του ανθρωπισμού και του ορθολογισμού. Απόψε, η ερντογανοποίηση, ο εξορμπανισμός της χώρας ολοκληρώθηκε. Η Μητσοτάκης Α.Ε. νίκησε κατά κράτος", ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης.

"Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που ενταφίασε την απλή αναλογική, μη αποδεχόμενη την πρότασή μας, εδώ και δύο χρόνια, για μια σύγκλιση προεκλογική, σε ένα κοινό μέτωπο ρήξης, με αποτέλεσμα να αναδυθεί αυτό το απίστευτο τσουνάμι, το μέτωπο της συντήρησης" συμπλήρωσε.

"Ένας ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υποσχόταν πράγματα στον κόσμο, πράγματα που θα έπρεπε να γίνουν, αλλα για να γίνουν χρειαζόταν η ρήξη, την οποία η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δαιμονοποίησε. Η δική μας ήττα απόψε θα μπει στο μικροσκόπιο της αυτοκριτικής", κατέληξε.

Παραλίγο στην Βουλή Η Πλεύση Ελευθερίας

«Έχουμε κάθε λόγο να χαμογελάμε, να αισιοδοξούμε γιατί ακόμα περιμένουμε τα τελικά αποτελέσματα…» είπε η Πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου, μετά τα τελικά Exit Poll των εκλογών το βράδυ της Κυριακής (21/5).

«Εγώ αισθάνομαι την ανάγκη, γιατί ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι αγωνιούν αν μπαίνουμε (στη Βουλή). Τους καλώ να είναι κοντά μας, να έρθουν αν θέλουν και στα γραφεία μας. Να ξέρουν ότι χάρη σε αυτούς η «Πλεύση Ελευθερίας» είχε αυτή την εκτόξευση των τελευταίων ημερών» συμπλήρωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.



Και συμπλήρωσε: «Η «Πλεύση Ελευθερίας» είναι μια ανάσα από τη Βουλή και μπορεί το πρωί να βρίσκεται στη βουλή. Έχουμε κάθε λόγω να πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα μπορεί να έχουμε Ζωή στη Βουλή.

Δεσμεύομαι κοιτώντας τους στα μάτια ότι εγώ δε θα προδώσω κανέναν και καμιά ποτέ. Δεν πρόκειται να κάνω βήμα πίσω από τα όνειρά μας και τις ελπίδες μας και θα είμαι εδώ, είτε είμαστε αύριο στη Βουλή είτε δεν είστε».

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη