Οικογενειακή τραγωδία στα Καλύβια: 16χρονος σκότωσε τον πατέρα του


Άγριο έγκλημα σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στα Καλύβια Αττικής όπου ένας 16χρονος σκότωσε τον 71χρονο πατέρα του με μαχαίρι.Όπως αναφέρει η εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», ο έφηβος φαίνεται να διαπληκτίστηκε έντονα με τον 71χρονο πατέρα του και έτσι τον σκότωσε. 

Η μητέρα του ήταν εκείνη που ειδοποίησε τις Αρχές κατά τις 22:00, καθώς ο δράστης πήρε πρώτα αυτή τηλέφωνο, και ο 16χρονος συνελήφθη άμεσα. Παρ' όλα αυτά, η έρευνα της Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να εξακριβωθούν πλήρως τα αίτια της δολοφονίας.

Ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, ανέφερε ότι ο 16χρονος συλληφθείς είπε πως «όλα έγιναν εν βρασμώ ψυχής» κατά την πρώτη κατάθεσή του στους αστυνομικούς.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Μπαλάσκα, «υπήρχαν συχνοί διαπληκτισμοί λόγω της αυταρχικότητας του πατέρα, τον κατακρεούργησε με ένα μαχαίρι». Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε πως «ο 16χρονος παραδόθηκε αμέσως και είμαστε στο στάδιο της προανάκρισης, δεν έχουν αποσαφηνιστεί ακόμα τα αίτια».

Στη συνέχεια των δηλώσεών του, ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, μίλησε και για την πιθανή ποινή του 16χρονου, λέγοντας: «Αν δεχτεί το δικαστήριο τον ισχυρισμό για το "εν βρασμώ", αν υπάρχει πρότερος έντιμος βίος, 3 – 4 χρόνια το μάξιμουμ της ποινής που θα μπορούσε να πάρει».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος, Γιάννης Μαρακάκης, είπε για την υπόθεση: «Κανείς δεν γεννιέται δολοφόνος, υπάρχει μια κατάσταση που δημιουργείται από το γενικότερο κλίμα και φτάνει στο αποτέλεσμα. 

Κανείς δεν γνωρίζει τι έχει γίνει, πιθανότατα αυτό που εικάζουμε όλοι είναι ότι θα υπήρχαν στοιχεία ενδοοικογενειακής βίας. Οι ανήλικοι που διαπράττουν κακούργημα, αντιμετωπίζονται με αναμορφωτικά και θεραπευτικά μέτρα».

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη