Γκάζι: Ανθρωποκυνηγητό για τον αδίστακτο πιστολέρο – Κρατείται ο 33χρονος συνεργός του που έχει ιδιαίτερα βαρύ παρελθόν



Στον εντοπισμό του ιδιαίτερα επικίνδυνου πιστολέρο αλλά και του τζιπ που οδηγούσε και ενδεχομένως ήταν ενοικιασμένο, επικεντρώνονται οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας η οποία ανακοίνωσε τη σύλληψη 33χρονου υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος φέρεται ως συνοδηγός στο όχημα.​

Ο 33χρονος είχε εμπλακεί σε τουλάχιστον πέντε υποθέσεις όταν και άρχισε να απασχολεί τις ελληνικές αρχές για ληστεία, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, νόμο περί όπλων, διακίνηση παράτυπων μεταναστών. Βαρύ παρελθόν με διακίνηση μεταναστών , όπλα και ναρκωτικά έχει ο 33χρονος Αλβανός που συνελήφθη για τους εν ψυχρώ πυροβολισμούς του συμπατριώτη του σε βάρος τριών νεαρών από την Κρήτη τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Γκάζι.

Το 2010 στη Θεσπρωτία μετείχε σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και για το αδίκημα αυτό είχε κατηγορηθεί από το Πρωτοδικείο Θεσπρωτίας.

Το ποινικό μητρώο του καταγράφει μεταξύ άλλων το 2015 στην Αθήνα απόπειρα ανθρωποκτονίας και βαριά σωματική βλάβη, ενώ το 2019 ο άνδρας απασχόλησε για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και κλοπές.

Μάλιστα, από το 2019, όταν τελευταία φορά είχε συλληφθεί από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών, βρισκόταν εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους και συγκεκριμένα αυτό της εμφάνισης μια φορά το μήνα στο τοπικό Τμήμα Ασφαλείας.

Ο 33χρονος οδηγήθηκε χθες ενώπιον του εισαγγελέα και τού ασκήθηκε ποινική δίωξη για συμμετοχή σε απόπειρα και για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ζήτησε και πήρε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την Τετάρτη.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Ο επονομαζόμενος πιστολέρο, ηλικίας περίπου 37 ετών, φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί από τις ελληνικές αρχές. Τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αλβανία, χαρακτηρίζεται αδίστακτος, κάτι που αποδεικνύεται στο βίντεο όπου τραβάει όπλο και πυροβολεί σχεδόν εξ επαφής τρία άτομα.

Χαρακτηρίζεται λοιπόν ιδιαίτερα επικίνδυνος και εκφράζεται ανησυχία ότι ενδεχομένως να επιχειρήσει να διαφύγει στην Αλβανία από κάποιο από τα παράνομα περάσματα που υπάρχουν στην ελληνοαλβανική μεθόριο.

Προανακριτικά ο 33χρονος υποστήριξε ότι δεν μπορούσε να φανταστεί την κατάληξη που είχε το συγκεκριμένο περιστατικό. Πέρασαν όπως είπε με το τζιπ, «έπεσαν σε μία λακκούβα, έριξαν νερά και η παρέα των Κρητικών αντέδρασε. Κατέβηκαν από το αυτοκίνητο κι ενώ φάνηκε αρχικά ότι θα είναι μια συμπλοκή με μαχαίρια, είδε τον φίλο του να βγάζει το όπλο και να πυροβολεί εξ επαφής τους τρεις άνδρες.

Είχαν ελέγξει το τζιπ

Την ίδια ώρα σε μια άκρως σοβαρή αποκάλυψη που προκαλεί πλήθος ερωτημάτων για τα αντανακλαστικά της αστυνομίας, προχώρησε η δικηγόρος του συνοδηγού του τζιπ. Την αποκάλυψη, επιβεβαίωσε και η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου.

Η Σταματία Μάρκου, δικηγόρος του συνοδηγού που το βράδυ της Κυριακής (17/12) παραδόθηκε στην αστυνομία, ανέφερε μιλώντας στο Mega και παρουσία της εκπροσώπου της ΕΛΑΣ, Κωσταντίας Δημογλίδου, ότι στις 02:15 τα ξημερώματα, δηλαδή 4 ώρες, πριν από τη δολοφονική επίθεση στο Γκάζι, ομάδα ΔΙΑΣ είχε σταματήσει το ανθρακί τζιπ και είχε ελέγξει τον οδηγό και το αυτοκίνητο χωρίς να βρει τίποτα.

Η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ παραδέχθηκε το γεγονός υποστηρίζοντας ότι: «Ήταν τυχαίος έλεγχος της ομάδας ΔΙΑΣ, δεν απασχολούσε κανένας από τους δύο και δεν βρέθηκε όπλο. Δεν γνωρίζω, όμως, τι έγγραφα έχει στην κατοχή του για να δικαιολογεί την παρουσία του στη χώρα. Αυτό θα το δούμε όταν συλληφθεί».

Για το γεγονός ότι η ομάδα ΔΙΑΣ δεν εντόπισε όπλο κατά τον έλεγχο, η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ υποστήριξε ότι δεν ξέρει τι ακολούθησε τις επόμενες τέσσερις ώρες μέχρι τη δολοφονική επίθεση κατά των τριών ατόμων στο Γκάζι.

Η αποκάλυψη έχει βαρύνουσα σημασία καθώς ο οδηγός του ανθρακί τζιπ που εν ψυχρώ λίγες ώρες μετά πυροβόλησε κατά τριών ατόμων στο Γκάζι για ασήμαντη αφορμή, ήταν, σύμφωνα με τον συνδικαλιστή των αστυνομικών Σταύρο Μπαλάσκα, ήδη, καταζητούμενος για σωρεία κακουργηματικών πράξεων.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο συνδικαλιστής αστυνομικός «ο δράστης έχει έναν τεράστιο φάκελο στην αστυνομία, είναι μπράβος και έμπορος ναρκωτικών και ήδη καταζητούνταν, συνεργάζεται με την Αλβανική μαφία της Ιταλίας».

Έγινε δεύτερο χειρουργείο στον 34χρονο

Από την παρέα των Κρητικών, ο 34χρονος υποβλήθηκε σε δεύτερο χειρουργείο στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» για να αφαιρεθεί η σφαίρα, η οποία είχε σφηνωθεί στο κρανίο του. Παραμένει σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Οι άλλοι δύο τραυματίες ο αδερφός του και ένας ακόμη, μπήκαν σε κανονικό θάλαμο και υπάρχει αισιοδοξία για την πορεία της υγείας τους.


Σχόλια

Διαβάστε ακόμη