Νέα Σμύρνη: Την Παρασκευή η απολογία του 18χρονου που σκότωσε τον αδερφό του



Προθεσμία για 
την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου προκειμένου να απολογηθεί ζήτησε και έλαβε ο 18χρονος, ο οποίος σκότωσε με ψαλίδι τον 16χρονο αδελφό του μέσα στο σπίτι τους στη Νέα Σμύρνη πάνω σε καυγά. Ο νεαρός αναμένεται να περάσει την πόρτα του ανακριτή στις 10:00 το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι ασκήθηκε δίωξη εις βάρος του 18χρονου. Η δίωξη αφορά ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Το Χρονικό

Λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Τρίτης το κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχθηκε κλήση που ενημέρωνε ότι από διαμέρισμα πολυκατοικίας στη Νέα Σμύρνη ακούγονται φωνές.

Από τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων προκύπτει ότι τα δύο αδέλφια φέρεται να μάλωσαν για ασήμαντη αφορμή (ο μικρός είχε πάρει μια μπλούζα του μεγάλου, χωρίς να τον ρωτήσει) και ο 18χρονος κυνήγησε τον θύμα μέσα στο σπίτι και τον κάρφωσε με ένα ψαλίδι, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά στο στήθος. Ο τραυματίας έφηβος διακομίστηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Στο σημείο έφθασε περιπολικό της Αστυνομίας αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Τότε διαπιστώθηκε ότι ένας 16χρονος είχε τραυματιστεί σοβαρά από αιχμηρό αντικείμενο στο στήθος, στο λαιμό και τα χέρια. Ο νεαρός διακομίστηκε αμέσως στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή των ατόμων που βρίσκονταν μέσα στο σπίτι και συγκεκριμένα της μητέρας, του 18χρονου αδελφού του, της γιαγιάς και μιας κοπέλας, η οποία φέρεται να διατηρούσε σχέση με τον 18χρονο αδελφό του θύματος.

Όλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι λίγες ώρες αργότερα, εκτός από τον 18χρονο αδελφό του 16χρονου.

«Το ένα παιδί μου σκοτώθηκε και το άλλο κινδυνεύει με φυλάκιση»

«'Ολα ήταν ένα ατύχημα. 'Ολα αυτά που ακούγονται είναι ψευδείς κατηγορίες, ο γιος μου δεν ήταν αναμειγμένος σε τίποτα από όλα αυτά που ακούγονται», είπε συντετριμμένη η μάνα του 18χρονου που σκότωσε τον 16χρονο αδερφό του μέσα στο σπίτι τους στη Νέα Σμύρνη.

'Οπως ανέφερε μιλώντας στο Μega ο 18χρονος γιος της δεν έχει εμπλακεί ξανά με σιδηρογροθιές με τον αδερφό του. Τα παιδιά μου τσακώθηκαν το ένα παιδί μου σκοτώθηκε και το άλλο κινδυνεύει με φυλάκιση.

Αναφερόμενη στον 18χρονο γιο της σημείωσε «Δεν είναι εγκληματίας, είναι ένα παιδί που χρήζει βοήθειας, από τη δικαιοσύνη και την κοινωνία. Δεν μπορείτε εσείς να το καταδικάσετε. Πρέπει να είσαστε επιεικής σαν κοινωνία και πρέπει να βοηθήσετε τα παιδιά που έχουν ανάγκη και όχι να τα στοχοποιείτε».

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη