Ρέντη: Εντοπίστηκε DNA στα ρούχα που έκαψαν οι χούλιγκαν μετά την επίθεση


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών προκειμένου να ταυτοποιηθούν και άλλοι χούλιγκαν που συμμετείχαν στα επεισόδια του Ρέντη που είχαν ως συνέπεια να χάσει τη ζωή του από φωτοβολίδα ο 31χρονος αστυνομικός.

Σύμφωνα με το OPEN, δεκάδες ήταν οι χούλιγκαν του Ολυμπιακού οι οποίοι μετά τα επεισόδια έξω από το γήπεδο του Ρέντη έκαψαν τα ρούχα που φορούσαν, στις τουαλέτες του γηπέδου, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Ωστόσο, όπως φαίνεται αυτό δεν ήταν αρκετό. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό εντοπίστηκε DNA στα υπολείμματα των ρούχων που κάηκαν και αυτή τη στιγμή οι Αρχές βρίσκονται στη διαδικασία της ταυτοποίησης των ατόμων αυτών. Μάλιστα, το γεγονός ότι επέλεξαν να κάψουν τα ρούχα τους, αποτελεί και βασικό στοιχείο ενοχής, όσον αφορά στην εμπλοκή τους στη φονική επίθεση.

Στο μεταξύ, φαίνεται ότι «ανοίγουν και τα στόματα» όσων έχουν καταθέσει αυτές τις ημέρες στις Αρχές. Αρκετοί είναι αυτοί που «δίνουν» άλλους οπαδούς, λέγοντας ότι ενώ κάποιος καθόταν δίπλα τους, στη συνέχεια εξαφανίστηκε για λίγο και όταν επέστρεψε φορούσε άλλα ρούχα!

Στο στόχαστρο των Αρχών έχει μπει και η αποθήκη που χρησιμοποιούσαν οι χούλιγκαν, για να κρύβουν τον «οπλισμό» τους . Φαίνεται ότι δύο άτομα, με αρχηγικό ρόλο, ήταν οι μόνοι που είχαν τα κλειδιά αυτής της αποθήκης - άρα πιθανότατα και τον έλεγχο και τον συντονισμό των επιθέσεων.

Οι βασικοί ύποπτοι για τον αρχηγικό τους ρόλο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα κληθούν από τις Αρχές να καταθέσουν τελευταίοι, και αφού έχουν «δέσει» όλα τα στοιχεία που σχετίζονται με την υπόθεση και την ενδεχόμενη ενοχή τους.

Yπενθυμίζεται ότι ίχνη πυρίτιδας ανιχνεύτηκαν σε 10 ακόμα υπόπτους που φέρονται να εμπλέκονται στα αιματηρά επεισόδια στου Ρέντη, όπου τραυματίστηκε σοβαρά ο 31χρονος αστυνομικός, ο οποίος και κατέληξε την Τετάρτη στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Ειδικότερα σύμφωνα με το Open από τα εγκληματολογικά εργαστήρια έγινε γνωστό ότι ανιχνεύτηκε πυρίτιδα σε 10 υπόπτους, ανεβάζοντας τον αριθμό των ατόμων στους οποίους έχει ανιχνευθεί πυρίτιδα στους 14.

Πρόκειται για 14 πρόσωπα στα οποία η ποσότητα που ανιχνεύτηκε είναι ικανή να στοιχειοθετεί ότι τα άτομα αυτά ενδεχομένως να έριξαν κάποιας μορφής μηχανισμό. Παράλληλα υπάρχουν άλλα 20 άτομα στα οποία ανιχνεύθηκε μικρότερη ποσότητας πυρίτιδας, για τα οποία θα ακολουθήσει επαναληπτική εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη