Καλύβια: Συγκλονίζει η απολογία του 16χρονου - Το τηλεφώνημα που «όπλισε» το χέρι του




Συγκλονιστικά είναι τα όσα υποστήριξε ενώπιον των Αρχών ο 16χρονος που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον 71χρονο πατέρα του το βράδυ της Παρασκευής στα Καλύβια.

Ο ανήλικος φερόμενος ως δράστης, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, περιέγραψε στους αστυνομικούς ότι ο πατέρας του κακοποιούσε συστηματικά τον ίδιο, την μητέρα και τον μεγαλύτερο αδερφό του και φέρεται να είπε στους αστυνομικούς εκείνη τη νύχτα ότι έχει αγανακτήσει από την συμπεριφορά του πατέρα του και έτσι έφτασε στο σημείο να τον σκοτώσει.

«Νωρίτερα είχα πάει βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, με την μητέρα μου και τον μεγαλύτερο αδελφό μου. Μας πήρε τηλέφωνο ο πατέρας μου και άρχισε να μας βρίζει χωρίς λόγο. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Του είχα πολλά μαζεμένα και αποφάσισα να βάλω τέλος σε αυτό το δράμα που ζούσαμε», ήταν τα πρώτα λόγια του 16χρονου.

Το 71χρονο θύμα, δημοσιογράφος στο επάγγελμα, όταν γύρισε στο σπίτι και άνοιξε την πόρτα αντίκρισε τον γιο του, ο οποίος του επιτέθηκε με δύο κουζινομάχαιρα, προκαλώντας του θανατηφόρα τραύματα στην κοιλιά, το λαιμό, το πρόσωπο και τον θώρακα.

Το θύμα προσπάθησε να τρέξει από τις σκάλες και έπεσε αιμόφυρτο στην πυλωτή της μονοκατοικίας όπου διέμενε με την οικογένεια του, αφήνοντας την τελευταία του ανάσα.

Ο 16χρονος λίγο μετά τις 10 το βράδυ τηλεφώνησε στη μητέρα του, λέγοντας πως μαχαίρωσε και σκότωσε τον πατέρα του ύστερα από καυγά. Όταν έφτασε η αστυνομία, εντόπισε τον 71χρονο μέσα στα αίματα και πέρασε χειροπέδες στον ανήλικο.

Αστυνομικές πηγές περιέγραψαν ότι ο ανήλικος δράστης ισχυρίστηκε πως η μητέρα, ο αδελφός του και ο ίδιος υπέστησαν για πολλά χρόνια κακοποιητική και προσβλητική συμπεριφορά από τον 71χρονο, και γι’ αυτό η μητέρα με τον 19χρονο αδελφό του είχαν αναγκαστεί να φύγουν από το σπίτι. Ο 16χρονος είχε σκοπό να πράξει το ίδιο μόλις ενηλικιωνόταν.

Όπως δήλωσε κάτοικος Καλυβίων: «θα έχει περάσει πάρα πολλά αυτό το παιδί. Δεν σηκώνει ένα παιδί το μαχαίρι να σκοτώσει τον πατέρα του». Η πρώην σύντροφος του θύματος, 45 ετών, έμενε με το μεγαλύτερο παιδί τους σε άλλο σπίτι σε κοντινή περιοχή.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη