Αμηχανία στο Μαξίμου μετά το νέο χτύπημα Σαμαρά - «Περαιτέρω ανάλυση είναι περιττή»- Αιχμές Μπακογιάννη


Πονοκέφαλο έφερε στο Μαξίμου ο Αντώνης Σαμαράς με το «αντάρτικο» για την τροπολογία Καιρίδη, με τις κυβερνητικές πηγές να απαντούν στα όσα διαμείβονται και να σχολιάζουν ότι «περαιτέρω ανάλυση είναι περιττή».

«Η ρύθμιση έχει επαρκώς αναλυθεί», λένε πηγές της κυβέρνησης, «η διαφορά μεταξύ εφάπαξ συγκεκριμένου αριθμού αδειών διαμονής για εργασία υπό τον όρο της ανάκλησης και ελληνοποιήσεων είναι τόσο προφανής που περαιτέρω ανάλυση είναι περιττή».

Σημειώνεται ότι η επίμαχη τροπολογία που κατέθεσε ο Δημήτρης Καιρίνης, δίνει την δυνατότητα σε μετανάστες να λαμβάνουν άδεια παραμονής εάν έχουν συμπληρώσει τρία χρόνια διαμονής στην Ελλάδα.

Ο Αντώνης Σαμαράς εκφράζει τις ρατσιστικές του… ανησυχίες σημειώνοντας ότι με την επίμαχη τροπολογία η χώρα θα μετατραπεί «φάρο προσέλκυσης λαθρομεταναστών», καλώντας την κυβέρνηση να την αποσύρει.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Μετανάστευσης επιμένει ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποσύρει την συγκεκριμένη τροπολογία. Αντίθετα, «θα περάσει με ψήφους της ΝΔ και είναι θετικό το γεγονός ότι και κόμματα της μείζονος αντιπολίτευση θα ψηφίσουν επίσης. Χρειάζεται να γυρίσουμε σελίδα και να ενισχύσουμε τόσο τη δημόσια ασφάλεια όσο και την αγορά εργασίας», σημειώνει ο κ. Καιρίδης.

Με τα δικά τους λόγια

Μέσω Παύλου Μαρινάκη χτυπά την κυβέρνηση για την εν λόγω τροπολογία ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, υπενθυμίζοντας τα λόγια του κυβερνητικού εκπροσώπου τον Σεπτέμβριο του 2023, τρεις μήνες πριν, για το ίδιο ζήτημα.

«Αντί οιουδήποτε άλλου σχολίου, παρατίθεται, επί λέξει, η ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου στους πολιτικούς συντάκτες, πριν από τρείς μήνες, στις 29 Σεπτεμβρίου 2023», αναφέρουν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού και υπενθυμίζουν:

«Ν. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (δημοσιογράφος): Το ερώτημά μου αφορά τις ελληνοποιήσεις μεταναστών. Υπήρξε μια σύγχυση με κάποιες δηλώσεις που έκανε ο κ. Καιρίδης. Τι ισχύει; Το διαψεύσατε, από ό,τι είδα χθες. Θα ήθελα και εδώ μια επίσημη απάντηση. Και δεύτερον, αν εξακολουθεί ο κ. Καιρίδης να έχει την εμπιστοσύνη της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού.

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ (κυβερνητικός εκπρόσωπος): Ευχαριστώ για το ερώτημα. Να το πούμε και από την επίσημη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, εδώ στη Θεσσαλονίκη. 

Δεν υπάρχει καμία πρόθεση της Κυβέρνησης για ελληνοποιήσεις ή νομιμοποιήσεις. Γιατί υπήρξε και μια παρανόηση πάλι, ελπίζω όχι κακοπροαίρετη, από κάποια ΜΜΕ. Δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση, κανένα τέτοιο σχέδιο και κανένας τέτοιος ευρύτερος σχεδιασμός από την Κυβέρνηση».

Ντόρα Μπακογιάννη: «Έχω πολεμήσει όλη μου τη ζωή τον λαϊκισμό και ακούω πολλά επιχειρήματα που στερούνται της σημερινής πραγματικότητας»


«Από τη μία, προστατεύουμε τα σύνορα και από την άλλη νομιμοποιούμε όσους έχουν δικαίωμα να δουλέψουν και να βοηθήσουν την οικονομία» υποστήριξε, προχωρώντας στο εξής «βιτριολικό» σχόλιο: «Έχω πολεμήσει όλη μου τη ζωή τον λαϊκισμό και ακούω πολλά επιχειρήματα που στερούνται της σημερινής πραγματικότητας».

Το δεύτερο «χτύπημα» της κ. Μπακογιάννη αφορούσε το δικαίωμα της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια, υπογραμμίζοντας πως τα παιδιά αυτών των γονιών δεν έχουν ίδια δικαιώματα με τα υπόλοιπα παιδιά.

«Η δύναμη της δημοκρατίας είναι να προστατεύει τα δικαιώματα των μειονοτήτων και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκης θα το κάνει» κατέληξε.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη

Εικόνα

Τέμπη: Στο Κουλούρι μεταφέρεται κοντέινερ πειστήριο της εμπορικής αμαξοστοιχίας που μέχρι σήμερα βρισκόταν σε οικόπεδο ιδιώτη-«Τα πειστήρια του εγκλήματος βρίσκονται διασκορπισμένα – Μας οφείλετε την αλήθεια» λέει ο Κασσελάκης