Ρούλα Πισπιρίγκου: Στο κέντρο των εξελίξεων ο Σεπτέμβρης

«Καυτός» αναμένεται πως θα είναι ο Σεπτέμβρης για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, αφού οι δικαστικές εξελίξεις την οδήγησαν να κατηγορείται ότι δολοφόνησε τα τρία της κορίτσια, Ίριδα, Μαλένα και Τζωρτζίνα.

Με την ίδια να εξακολουθεί να αρνείται με κάθε τρόπο τις βαρύτατες κατηγορίες που της έχει αποδώσει η ελληνική Δικαιοσύνη, η έναρξη του δικαστικού έτους τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αναμένεται να δρομολογηθούν νέες ενέργειες.

Από την μία πλευρά, η δικογραφία που αφορά στους θανάτους της 6 μηνών Ίριδας και της 3,5 ετών Μαλένας, βρίσκεται πλέον στα χέρια τακτικού ανακριτή. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος της 33χρονης για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή, καθιστώντας την κατηγορούμενη -εκτός από την ανθρωποκτονία της 9χρονης Τζωρτζίνας - και για τις δύο μικρότερες κόρες της.

Ο δικαστικός λειτουργός αφού μελετήσει τη δικογραφία που έχει στη διάθεσης του θα κληθεί να λάβει καταθέσεις από τους εμπλεκόμενους, ενώ θα μπορεί να προχωρήσει σε οποιαδήποτε δικαστική ενέργεια κρίνει πως θα πρέπει να διενεργηθεί για την αποσαφήνιση της αλήθειας. 

Αναμένεται δε η Ρούλα Πισπιρίγκου να μην κληθεί πριν τα τέλη Σεπτεμβρίου προκειμένου να απολογηθεί για τις νέες εγκληματικές πράξεις που τις έχουν αποδοθεί.

Εξελίξεις αναμένονται ωστόσο και αναφορικά με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας. Ο φάκελος για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της απόπειρας ανθρωποκτονίας, έχουν υποβληθεί στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. Εκείνο είναι που θα αποφανθεί αν κι για ποιά αδικήματα η Ρούλα Πισπιριγκου θα καθίσει στο εδώλιο για να δικαστεί.

Προς το παρόν αναμένεται να υποβληθεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα η πρόταση επί της παραπομπής της Ρούλας Πισπιρίγκου ή μη σε δίκη, η οποία δεν αποκλείεται να έχει κατατεθεί την ερχόμενο μήνα.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη