Δέσμη μέτρων για την οπαδική βία θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα 11/12 – Κρίσιμη η κατάσταση του τραυματία αστυνομικού



Τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις για την πάταξη της οπαδικής βίας, που ελήφθησαν στην έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός το Σάββατο 9/12, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να προαναγγέλλει σκληρές αποφάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα βασικά σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι το “λουκέτο” στους οργανωμένους οπαδούς, αγώνες χωρίς φιλάθλους, διακοπή των πρωταθλημάτων, ακόμη και ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός των ομάδων.

Συζητήθηκε και το αίτημα της ΠΟΑΣΥ να αποσυρθεί η ΕΛ.ΑΣ από τα γήπεδα κάτι που θα σήμαινε όμως ανάκληση της απόφασης του περασμένου Αυγούστου σχετικά με την παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στις θύρες των οργανωμένων οπαδών.

Σε αυτή την περίπτωση, η ασφάλεια των αθλητικών διοργανώσεων θα αφορά μόνο τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ, με βάση τον αθλητικό νόμο για τις κάμερες και τα ονομαστικά εισιτήρια.

Την ίδια ώρα, σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται στην εντατική ο 31χρονος αστυνομικός που δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση των χούλιγκαν έξω από το κλειστό γήπεδο στου Ρέντη.

Στις κάμερες

Συνεχίζουν να παραμένουν άφαντοι οι δράστες της επίθεσης με τις αστυνομικές έρευνες να βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό τους.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζονται με την αστυνομία να συλλέγει στοιχεία για να φτάσει σε αυτόν μέσω της μεθόδου του DNA, των αποτυπωμάτων, τις καταθέσεις και την ανάλυση του οπτικού υλικού.

Μάλιστα, οπτικό υλικό από δύο κάμερες εκτός από αυτές που υπάρχουν εξωτερικά του γηπέδου, αναλύεται στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ για να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Στα εργαστήρια της αστυνομίας βρίσκονται επίσης πολλά αντικείμενα που άφησαν πίσω τους οι χούλιγκαν. Ένα από αυτά είναι και ο μοχλός εκτόξευσης ναυτικής φωτοβολίδας και άλλα στοιχεία που άφησαν πίσω τους οι δράστες στις τουαλέτες του γηπέδου, αλλά και στα μέρη των επεισοδίων.

Όσον αφορά στους 424 προσαχθέντες, αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι το πρωί του Σαββάτου.

Σε συνθήκες «πολέμου» σώθηκε ο αστυνομικός

Τις συγκλονιστικές στιγμές που έλαβαν χώρα στα επεισόδια με χούλιγκαν στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη περιγράφει αστυνομικός, αυτόπτης μάρτυρας του τραυματισμού του 31χρονου αστυνομικού την ίδια νύχτα.

Όπως ανέφερε η ΕΡΤ, οι πρώτες βοήθειες στον τραυματία δόθηκαν από αστυνομικούς της διμοιρίας, οι οποίοι του έκαναν τουρνικέ «εν μέσω μάχης». «Οι επιθέσεις ήταν αδιάκοπες, σφοδρότατες, με ανθρωποκτόνο πρόθεση», περιγράφει.

Προσθέτει, δε, ότι ο 31χρονος δέχτηκε μια «φωτοβολίδα από τις πολλές, ναυτικού τύπου», η οποία «βρήκε στόχο και τραυμάτισε τον συνάδελφο στον αριστερό μηρό».

Το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν

Νέο ιατρικό ανακοινωθέν εκδόθηκε, το Σάββατο (09/12), για τον 31χρονο αστυνομικό που τραυματίστηκε στον μηρό από ναυτική φωτοβολίδα, το βράδυ της Πέμπτης (07/12), κατά τα επεισόδια στον Ρέντη εν μέσω του αγώνα βόλεϊ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό.

Συγκεκριμένα, το νέο ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρει: «Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών, ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στη ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με σταδιακά μειούμενες δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. 

Λόγω διαταραχών πηκτικότητας υπάρχει διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού, που ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση. Δερματικό θερμικό έγκαυμα στον μηρό και πέριξ του τραύματος».

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη