Επεισόδια στου Ρέντη: Απολογείται ο 18χρονος - Εξελίξεις φέρνουν τα αποτελέσματα των εργαστηρίων



Στις 11:00 το πρωί είναι προγραμματισμένο να μεταχθεί στα Δικαστήρια για να απολογηθεί στον ανακριτή ο 18χρονος που έχει συλληφθεί για τον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ στα επεισόδια έξω από το κλειστό γήπεδο του Ρέντη όπου διεξαγόταν αγώνας βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Ο ύποπτος φέρεται να έχει ομολογήσει ότι εκτόξευσε κατά των αστυνομικών ναυτική φωτοβολίδα, υποστηρίζοντας ότι αυτή αρχικά εξοστρακίστηκε στο έδαφος.

Στη συνέχεια, από την υπεράσπισή του έχει αμφισβητηθεί ότι είναι αυτή η φωτοβολίδα που έπληξε τον άτυχο ένστολο, καθώς υπήρχαν στο χώρο και άλλοι, με τουλάχιστον έναν να εκτοξεύει επίσης ναυτική φωτοβολίδα κατά των ΜΑΤ.

Οι ενδείξεις θέλουν να αναμένεται αυστηρή ποινική μεταχείριση στον συλληφθέντα, ειδικά μετά την χθεσινή εργαστηριακή επιβεβαίωση για την ύπαρξη υπολειμμάτων πυρίτιδας στα χέρια του 18χρονου, σημαντικό πειστήριο για το ό,τι πράγματι ο ίδιος εκτόξευσε ναυτική φωτοβολίδα.

Στις εγκληματολογικές υπηρεσίες της ΕΛΑΣ την ίδια ώρα συνεχίζουν να αναλύονται γενετικό υλικό, δακτυλικά αποτυπώματα και άλλα δεδομένα από τα ευρήματα της έρευνας στο χώρο της επίθεσης, τόσο για τον 18χρονο όσο και για άλλους εμπλεκόμενους, προκειμένου να πιστοποιηθεί ή όχι η παρουσία τους στα επεισόδια και η συμμετοχή τους, ειδικά μάλιστα η εκτόξευση αντίστοιχων φωτοβολίδων.

Η αστυνομική έρευνα φέρεται να έχει προχωρήσει και για την ταυτοποίηση άλλου άνδρα, ο οποίος θεωρείται αυτός που καθοδήγησε τον 18χρονο, μαζί με άλλους, προκειμένου να γίνει η επίθεση στους αστυνομικούς.

Στο επίκεντρο βρίσκεται κλαμπ οργανωμένων οπαδών της Δυτικής Αττικής, με κάποιους από όσους έχουν προσδιοριστεί ή και καταθέσει ήδη να έχουν «παρελθόν» γνωστό στις αστυνομικές Αρχές.

Το αν και πότε θα υπάρξουν περισσότερες συλλήψεις για την υπόθεση αναμένεται να αποσαφηνιστεί τα επόμενα 24ωρα.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη