Πειραιάς: Ισχυρή έκρηξη στην είσοδο κτιρίου γραφείων – Σοβαρές ζημιές σε ακτίνα 300 μέτρων


Σοβαρές υλικές ζημιές σε ακτίνα 300 μέτρων προκάλεσε η ισχυρή έκρηξη, που σημειώθηκε ένα τέταρτο μετά τη 01:00 τα ξημερώματα στην είσοδο κτιρίου που στεγάζει γραφεία στην οδό Φίλωνος, στο κέντρο του Πειραιά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, άγνωστοι προσέγγισαν το κτίριο στο οποίο στεγάζονται δικηγορικά γραφεία, ναυτιλιακή εταιρία, ένα ασφαλιστικό πρακτορείο, αλλά και καταστήματα στο ισόγειο και τοποθέτησαν εκρηκτικό, εμπρηστικό μηχανισμό. 

Όπως αναφέρει το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εμπρηστικών Μηχανισμών βρήκε και τα υπολείμματα από βραδύκαυστο φιτίλι. Ευτυχώς, δεν υπήρξαν τραυματισμοί ενώ δεν εκδηλώθηκε φωτιά, όμως οι ζημιές από το ωστικό κύμα ήταν τεράστιες και το σημείο θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.



Δεν είναι ακόμη γνωστός ο στόχος της επίθεσης, ενώ αυτή την ώρα κλιμάκιο της Ασφάλειας διενεργεί έρευνες, ψάχνει υλικό από κάμερες ασφαλείας και τυχόν αυτόπτες μάρτυρες.

Στην ΕΡΤ μίλησε η κ. Αφροδίτη, ιδιοκτήτρια καταστήματος με παπούτσια στο ισόγειο του κτιρίου. Έκανε λόγο για ολική καταστροφή που έπαθαν οι επιχειρήσεις στο σημείο, ενώ περιέγραψε τις εικόνες που αντίκρισε με το εμπόρευμά της να έχει εκτιναχθεί μέτρα μακριά ενώ άλλα είχαν λιώσει.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη