Σε εξέλιξη η μεγάλη πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου


Χιλιάδες πολίτες πραγματοποιούν πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο οποίος σαν σήμερα, 15 χρόνια πριν, δολοφονήθηκε από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Στις 12:00 το μεσημέρι, εκατοντάδες μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοι πραγματοποιήσαν πορεία από τα προπύλαια με κατεύθυνση την Βουλή ενώ, αυτή την ώρα οργανώσεις και συλλογικότητες πραγματοποιούν την δική τους πορεία από τα Προπύλαια προς τη Βουλή. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι συμμετέχοντες ξεπερνούν τους 4.500.

“Δρόμοι γεμίζουν με χιλιάδες λουλούδια που ποτίζονται κάθε 6η του Δεκέμβρη”, είναι τα λόγια που γράφτηκαν σε ένα από τα πανό που δεσπόζουν στην πορεία.

Στη συνέχεια, η πορεία θα κατευθυνθεί στο σημείο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στον πεζόδρομο της Μεσολογγίου στα Εξάρχεια.











Εκδηλώσεις μνήμης πραγματοποιούνται και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Πλήθος κόσμου στην πορεία στη Θεσσαλονίκη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πορεία και στη Θεσσαλονίκη από μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικου χώρου, αλλά και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

“15 Δεκέμβρηδες μετά η οργή μας ξεχειλίζει” και “κανένας Δεκέμβρης δεν τελείωσε ποτέ”, είναι μόνο μερικά από τα συνθήματα που αποτυπώνονται στα πανό.



Η πορεία θα ξεκινήσει από την Καμάρα, ενώ σε ισχύ βρίσκονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.


Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και κλειστοί δρόμοι

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Η Αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στην ευρύτερη περιοχή των χώρων των εκδηλώσεων, τόσο για την εξυπηρέτησή τους όσο και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη