Στέφανος Κασσελάκης: Ο λόγος πίσω από τις απροειδοποίητες περιοδείες - Ποιους και γιατί «ενοχλεί»


Στο πλευρό των πολιτών της Αιτωλοακαρνανίας βρέθηκε χθες ο Στέφανος Κασσελάκης, πραγματοποιώντας μία απροειδοποίητη περιοδεία σε Αμφιλοχία, Αγρίνιο, Αστακό και Μεσολόγγι. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είχε αδιαμεσολάβητη επαφή, ακούγοντας από πρώτο χέρι για τα προβλήματα που βιώνουν.

Ο Στέφανος Κασσελάκης εξήγησε στους πολίτες που τον συνάντησαν στους δρόμους και τα καταστήματα ότι επέλεξε να μην ανακοινώσει την περιοδεία του καθώς δεν τον ενδιαφέρει μόνο τι λένε τα κομματικά στελέχη αλλά και το τι λένε οι πολίτες. 

Ο κόσμος τον αντιμετώπισε με εγκαρδιότητα και του ανέφερε ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι η ακρίβεια και οι δουλειές που δεν υπάρχουν με αποτέλεσμα οι νέοι να εγκαταλείπουν τον τόπο τους.

Στο ερώτημα «πώς από τα μέρη μας», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απάντησε: «Ρωτήστε τους άλλους γιατί δεν έρχονται. Ελλάδα είναι κι εδώ».


Ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη στην ΕΡΤ, μίλησε για τις απροειδοποίητες περιοδείες και εξήγησε γιατί τις προτιμάει.

«Ακριβώς το ίδιο θα κάνω και ως πρωθυπουργός της χώρας. Δεν μπορείς να είσαι πολιτικός και να μην ακούς τους πολίτες. Έχω πει επανειλημμένα ότι η σοφία του λαού, το IQ του λαού είναι καταμερισμένο ισομερώς σε όλη τη χώρα. 

Άρα, εμείς ως πολιτικοί παράγοντες, ως οι άνθρωποι στο κέντρο της εξουσίας του τόπου, έχουμε ευθύνη να το αντλήσουμε και να μπορούμε να το βοηθήσουμε ώστε να ανθίσει. Να ανθίσει σε όλη την επικράτεια.

Όλοκληρη η συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη:


Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό εάν δεν αφουγκραστείς τα ζητήματα του κόσμου, εάν δεν δώσεις μερικές λύσεις, εάν δεν αναδείξεις θέματα έτσι ώστε να μπορεί να υπάρξει αποκέντρωση, έτσι ώστε να μπορεί να μείνει νέος κόσμος στην Περιφέρεια. Αυτό είναι η ευθύνη όλων των πολιτικών στη χώρα. Και όταν μου λένε: "Κύριε Κασσελάκη, πώς και από τα μέρη μας;", τους λέω: "Αυτή η ερώτηση πρέπει να σταματήσει να είναι ερώτηση" υπογράμμισε.

Συνέχισε λέγοντας ότι «ο λόγος για τον οποίο δεν ανακοινώνω το πρόγραμμά μου σε μερικές περιοδείες, είναι επειδή θέλω να ακούσω αδιαμεσολάβητα απ' όλους τους πολίτες, όχι μόνο τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ, τι θέμα έχουν, τα παράπονά τους, την πραγματικότητα.

Θεωρώ ότι ένα από τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ, προεκλογικά, ήταν ότι ήμασταν κάπως στο καβούκι μας, δηλαδή όλα ήταν οργανωμένα κομματικά. Καλό αυτό μεν, θέλεις να υπάρχει μια πολύ δυνατή κομματική οργάνωση, αλλά πρέπει να μπορείς και να ακούς κόσμο που είναι έξω από την κομματική οργάνωση. Άρα για να το κάνεις αυτό, πρέπει απλά να εμφανιστείς, δεν είναι θέμα τεχνητής νοημοσύνης, απλά εμφανίζεσαι. Εμφανίζεται και ακούς».
Παράλληλα τόνισε αυτή η αδιαμεσολάβητη επαφή με τον κόσμο «ενοχλεί με την καλή έννοια» τον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ. «Και λένε "γιατί είναι ο πρόεδρος εδώ, να πάμε…", υπάρχει θετική ενέργεια. Θέλουν να είναι μαζί, θέλουν να βλέπουν αυτή τη διάδραση με την κοινωνία. 

Αλλά από την άλλη είναι και πολύ σημαντικό να μπορούμε να καταλαβαίνουμε εμείς στα κεντρικά του κόμματος, στην Κουμουνδούρου, ποια είναι η αλήθεια εκεί έξω, ποια είναι τα ζητήματα και επίσης τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ λάθος. Διότι μόνο έτσι θα γίνουμε κυβέρνηση, εάν μαθαίνουμε τα λάθη μας και μετά τα διορθώνουμε».

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη