Washington Post: Σε 24ώρη απεργία οι εργαζόμενοι - «Μην διαβάζετε σήμερα»


 Απεργία πραγματοποιούν σήμερα Πέμπτη (7/12) εκατοντάδες εργαζόμενοι της Washington Post, καταγγέλλοντας την έλλειψη βούλησης εκ μέρους της διεύθυνσης να «διαπραγματευτεί με καλή πίστη» και ενώ αφήνει να πλανάται ο φόβος νέων απολύσεων.

Πρόκειται για την πρώτη δράση διαμαρτυρίας στην αμερικανική εφημερίδα από τα μέσα της δεκαετίας του 1970, όπως αναφέρει το Politico, με την κινητοποίηση να έρχεται μετά από 18 μήνες διαπραγματεύσεων επί μιας νέας συμφωνίας, που θα αφορούσε κυρίως μισθολογικές διεκδικήσεις ή το θέμα της τηλεργασίας.

Η συνδικαλιστική ένωση των εργαζομένων της Washington Post , κάλεσε τους αναγνώστες να «μην διαβάζετε περιεχόμενο της Post σήμερα!», ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με το Washington Post Guild, η διεύθυνση της εφημερίδας, -ιδιοκτησίας του δισεκατομμυριούχου Τζεφ Μπέζος- «με τρόπο επαναλαμβανόμενο και παράνομο, διέκοψε τις διαπραγματεύσεις επί σημαντικών θεμάτων, μεταξύ αυτών τους μισθούς, τη στήριξη στην πνευματική υγεία των εργαζομένων και την εθελούσια έξοδο».


Στο απεργιακό κάλεσμα το Συνδικάτο ανέφερε μεταξύ άλλων ότι λόγω της κακής διαχείρισης των οικονομικών από την προηγούμενη διεύθυνση, η εταιρεία προσπάθησε να καλύψει το έλλειμμα απολύοντας σχεδόν 40 άτομα τον τελευταίο χρόνο. Στη συνέχεια, πρόσφεραν «εθελούσιες» εξόδους σε άλλους 240 υπαλλήλους το φθινόπωρο, ενώ τώρα απειλούν με απολύσεις.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη