Τεμπή: Συγκλονιστική δήλωση από τον Βαγγέλη Βλάχο- «Κλείνουν την Εξεταστική 8 ημέρες πριν κλάψουμε τους ανθρώπους μας»


Σκληρή επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Βλάχος αδελφός του Βάιου Βλάχου, ενός από τους 57 νεκρούς της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, σχολιάζοντας το κλείσιμο των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής και την απόφαση να μην καλέσουν κομβικούς μάρτυρες σε αυτήν.

«Τη μεγαλύτερη ευθύνη φέρει η πλειοψηφία, το προεδρείο και συγκεκριμένα ο Μαρκόπουλος» ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο twitter ο Βαγγέλης Βλάχος.

Ο Βαγγέλης Βλάχος κατήγγειλε «συγκάλυψη» αναφορικά με τις συνθήκες διεξαγωγής της διαδικασίας, κάνοντας λόγο για «τεράστια προσβολή» των ανθρώπων τους 8 ημέρες «πριν τους κλάψουν» στο πρώτο ετήσιο μνημόσυνο των Τεμπών και έριξε ευθύνες στο «41%» της πλειοψηφίας.

«Όπως ακριβώς περιμέναμε, με απόφαση της ενισχυμένης πλειοψηφίας του 41% κλείνει σήμερα η Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη, χωρίς να έχουν εξεταστεί βασικοί μάρτυρες και το 90% των στοιχείων.Κλείνει σήμερα, 8 ημέρες πριν κλάψουμε τους ανθρώπους μας στο πρώτο ετήσιο μνημόσυνο των Τεμπών. Αυτό και μόνο είναι μια τεράστια προσβολή των 57 θυμάτων και των οικογενειών τους» τονίζει ο Βαγγέλης Βλάχος.

«Επί 3 μήνες μας έλεγαν ότι ο κατάλογος είναι ανοιχτός και η διαδικασία είναι δυναμική, προκειμένου να την κλείσουν σήμερα με το 41%. Και ο εισηγητής της πλειοψηφίας ούτε καν εμφανίστηκε σήμερα στην αίθουσα, ώστε να τεθεί αντιμέτωπος με τα ψέματα που έλεγε στους συναδέλφους του τόσους μήνες.

Σήμερα αποδεικνύεται η συγκάλυψη που καταγγέλλουμε από την αρχή της διαδικασίας» σημειώνει ο ίδιος.

«ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΕΛ. ΛΥΣΗ, ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, και ΚΚΕ αποχώρησαν από τη σημερινή διαδικασία, και καλά έκαναν» σχολιάζει αναφορικά με τη στάση της αντιπολίτευσης.

Ο Βαγγέλης Βλάχος στο ίδιο πλαίσιο επιτίθεται προσωπικά στον πρόεδρο της Εξεταστικής Δημήτρη Μαρκόπουλο, υπογραμμίζοντας πως «ανεχτήκαμε προσβολές, ψέματα, μεθοδεύσεις, και σηκωμένα δάχτυλα. Τη μεγαλύτερη ευθύνη φέρει η πλειοψηφία, το προεδρείο και συγκεκριμένα ο Μαρκόπουλος».

Και συνεχίζει λέγοντας: «Ευχαριστώ προσωπικά όλα τα μέλη της αντιπολίτευσης που προσπάθησαν, με δεμένα τα χέρια, να μας βοηθήσουν απέναντι στο θηρίο της ενισχυμένης πλειοψηφίας. Έχετε κερδίσει την ευγνωμοσύνη μας».

«Αν μέχρι τώρα σας ενοχλούσε το γεγονός ότι δεν ήμασταν βουβοί, ετοιμαστείτε για την εκκωφαντική παρουσία μας από εδώ και τώρα» διαμηνύει ο Βαγγέλης Βλάχος.


Μαρία Καρυστιανού: Απαντά στο ντροπιαστικό βίντεο Μπογδάνου


Στα fake news του Κωνσταντίνου Μπογδάνου απάντησε η Μαρία Καρυστιανού, η πρόεδρος του Συλλόγου «Τέμπη 2023», που έχασε την κόρη της στο σιδηροδρομικό δυστήχημα. Η Μαρία Καρυστιανού τονίζει ότι δεν θα είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές και απευθυνόμενη προς τον πρώην βουλευτή της ΝΔ χωρίς να τον ονοματίσει σημείωνοντας:

«Εσείς από την άλλη, αυτό που επιδιώκετε να κερδίσετε με αυτά τα ψεύδη, είναι η πληγή της πατρίδας μας. Αυτό που στέρησε τη ζωη απο τα παιδιά μας».

Αναλυτικά η ανάρτησή της:

«Θα κυκλοφορήσει ένα βίντεο. Ένα βίντεο παραπλάνησης. Θα ακολουθήσουν και αλλά, ίσως…

Ένα βίντεο στο οποίο τα ψέματα στολίζονται για να κρύβουν την ασχήμια και παρουσιάζονται όμορφα. Έτσι είναι η πλάνη.

Εξωτερικά μια όμορφη είδηση, καλοπροαίρετη και λογική μα ο σκοπός σκοτεινός και ανήθικος .

Όπου τρέμουν την αλήθεια χτυπούν με το ψέμα. Είναι πιο εύκολο. Όχι κύριε ομιλούντα, δεν θα κατέβω στις ευρωεκλογές.

Τη δικαίωση του παιδιού μου θα την πετύχω ως απλός πολίτης μέσα από κάθε νόμιμο δικαίωμά μου.

Εσείς από την άλλη, αυτό που επιδιώκετε να κερδίσετε με αυτά τα ψεύδη, είναι η πληγή της πατρίδας μας. Αυτό που στέρησε τη ζωη απο τα παιδιά μας.

Σεβαστείτε το πένθος μας!».

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη