Καιρός: Συννεφιά και μικρή πτώση της θερμοκρασίας - Πού θα βρέξει



Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι σήμερα Δευτέρα (19/2) ο καιρός στο ανατολικό και το νότιο Αιγαίο, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ αναμένονται πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο.

Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς μεταβλητοί. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά. Στα βόρεια θα φτάσει τους 12 με 14 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.


Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Τρίτη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές που από τις μεσημβρινές ώρες στα δυτικά και κυρίως στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο θα ενταθούν. 

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια θα φτάσει τους 12 με 14 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 15 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη, στo Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και βαθμιαία την Κρήτη και τις Σποράδες, νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο.Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα δυτικά όπου και θα εξασθενήσουν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. 

Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση το βράδυ, στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Την Πέμπτη, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Βαθμιαία από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο στη δυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του Αιγαίου θα σημειώνονται λίγες τοπικές βροχές. 

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Την Παρασκευή, τέλος, στα δυτικά και τα νησιά του Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή άνοδο.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη