Τέμπη: Ένας χρόνος μετά από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα




Ήταν 28 Φερουαρίου 2023, λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ. Δυο τραίνα, μία επιβατική αμαξοστοιχία και μία εμπορική συγκρούονται στον Ευαγγελισμό, παρότι η γραμμή είναι διπλή, την ώρα που, σύμφωνα με όσα διερευνώνται, δεν λειτουργούν οι φωτεινοί σηματοδότες στο δίκτυο, ο σταθμός της Λάρισας δεν διέθετε τηλεδιοίκηση, τα συστήματα επικοινωνίας μεταξύ σταθμαρχών και μηχανοδηγών δεν λειτουργούσαν, τα συστήματα αυτόματης πέδησης των τρένων δεν λειτουργούσαν, ο τοπικός πίνακας χειρισμού είχε μόλις πριν 3 μήνες εγκατασταθεί στον σταθμό της Λάρισας. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης, πενήντα επτά (57) άνθρωποι νεκροί, στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά, φοιτητές, φοιτήτριες.



Ένα χρόνο και τρία πορίσματα μετά καθώς και μία ανακριτική έρευνα σε εξέλιξη, τίποτα δεν είναι πλέον το ίδιο, ούτε για τις οικογένειες των θυμάτων που φωνάζουν για δικαίωση των ανθρώπων τους, ούτε και για κανέναν άλλο που έζησε ή είδε από κοντά τη φρίκη, ή που άκουσε και διάβασε για αυτή.




)

Ένα χρόνο μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ προκήρυξαν γενική απεργία για τις 28 Φεβρουαρίου 2024. Ένα χρόνο μετά, το εργατικό κέντρο Λάρισας, οι φοιτητές, οι αγρότες, συνδικάτα και σωματεία στη Λάρισα (και όχι μόνο) διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της πόλης στις 10:30 το πρωί της Τετάρτης. Καθηγητές, δάσκαλοι και μέλη του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ την ίδια ώρα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Τρισάγιο

Στις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης, συγγενείς των θυμάτων θα τελέσουν τρισάγιο στον τόπο του δυστυχήματος στα Τέμπη. Στις 20:15 το βράδυ της Τετάρτης στον σιδηροδρομικό σταθμό της Καλαμπάκας, από εκεί όπου 1 χρόνο πριν ξεκίνησαν η Θώμη και η Χρυσή, δίδυμες αδερφές και η ξαδέρφη τους Αναστασία οι γονείς και συγγενείς των κοριτσιών, φίλοι και απλοί άνθρωποι θα τιμήσουν τη μνήμη τους, θα ενώσουν τις φωνές τους για δικαίωση και δικαιοσύνη, θα διατρανώσουν την απαίτηση για επισκευή της γραμμής, η οποία ένα χρόνο μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών δεν λειτουργεί, καθώς καταστράφηκε από τις πλημμύρες που ακολούθησαν.



Συγκέντρωση

Στο μεταξύ, στις 10:00 το πρωί της Τετάρτης ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας θα αποτίσει φόρο τιμής στον τόπο του δυστυχήματος, ενώ μισή ώρα μετά θα συμμετάσχει στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, που συνδριογανώουν το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και τα σωματεία που ανήκουν στη δύναμή του, φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου, νέοι άνθρωποι, συλλογικότητες.

Δικαστική έρευνα

Στο μεταξύ, σε ό,τι αφορά την ανακριτική έρευνα που είναι σε εξέλιξη, έχουν ήδη ασκηθεί διώξεις σε 15 στελέχη και εργαζόμενοι του ΟΣΕ. Προφυλακιστέοι έχουν κριθεί δύο, ο σταθμάρχης της βάρδιας και ο επιθεωρητής διοίκησης του ΟΣΕ. Τέσσερεις από τους 15 του ΟΣΕ αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους, καθώς διώχθηκαν για πλημμελήματα. Όλοι οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και διώχθηκαν για το κακούργημα της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο πολλών ανθρώπων.

Επίσης, έχουν ήδη διωχθεί για το ίδιο κακούργημα δέκα έξι (16) στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ , οι οποίοι αναμένεται να απολογηθούν στο διάστημα από 29 Φεβρουαρίου έως 8 Μαρτίου.

Τρία στελέχη της HELLENIC TRAIN διώχθηκαν πρόσφατα για πλημμελήματα.

Επίσης, για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος διώχθηκε και ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Η συγκεκριμένη δίωξη αφορά στο μπάζωμα του χώρου του δυστυχήματος λίγες μόλις μέρες μετά την 28η Φεβρουαρίου 2023, θέμα για το οποίο ο σύλλογος πληγέντων δυστυχήματος Τεμπών έχει καταθέσει σχετική μήνυση. 

Επίσης, ο σύλλογος έχει καταθέσει μηνύσεις και κατά πολιτικών προσώπων, για πράξεις ή παραλείψεις τους που οδήγησαν στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα.





Ένα χρόνο μετά 780.000 ζητούν δικαίωση για τους 57 νεκρούς

Οι συγγενείς των θυμάτων και οι επιζήσαντες όμως ζητούν δικαίωση για τους 57 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους τόσο άδικα, ενώ την προσπάθεια τους στηρίζουν και πάρα πολλοί ακόμη με το ψήφισμα που έχουν εκδώσει να ξεπερνά τις 780. 000 υπογραφές και να παραμένει ακόμα ανοιχτό.



Πως μπορείτε να υπογράψετε το ψήφισμα

Πλέον κυκλοφορεί μακέτα η οποία μπορεί να εκτυπώνεται και να τοποθετείται σε διάφορα σημεία της πόλης, ώστε μέσω της σάρωσης του αναγραφόμενου  να μπορεί ο καθένας να οδηγείται κατευθείαν στο ψήφισμα.

«Οι Έλληνες πολίτες απαιτούν από την Βουλή, την έναρξη των διαδικασιών, για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων.
Τέμπη: Τι άλλαξε στον σιδηρόδρομο ένα χρόνο μετά την τραγωδία

Σύμφωνα με μια ιστορία που κυκλοφορεί μεταξύ των σιδηροδρομικών (και μπορεί να είναι αλήθεια στο σύνολό της ή εν μέρει), είχαν έρθει προ ετών στην Ελλάδα υπάλληλοι των Γαλλικών Σιδηροδρόμων και μπήκαν στο Intercity στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να κατέβουν στην Αθήνα. Περίπου στα μισά της διαδρομής, κοντά στην Κατερίνη, ζήτησαν να κατέβουν, επειδή δεν άντεχαν να βλέπουν το τρένο να παραβιάζει τόσα κόκκινα φωτοσήματα, αφού στην ουσία δεν λειτουργούσε η σηματοδότηση! Τελικά έφτασαν στην Αθήνα με λεωφορείο!



Την ιστορία υπενθύμισε χθες ο κ. Κώστας Λακαφώσης, ένα από τα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που έχουν διορίσει οικογένειες θυμάτων των Τεμπών. 

Η επιτροπή παρέδωσε την Τρίτη, το τελικό της πόρισμα (92 σελίδων) στην ανακριτή που διερευνά τη σιδηροδρομική τραγωδία της 28ης Φεβρουαρίου 2023. Και απ’ όσα υποστήριξαν χθες τα μέλη της, παρουσία οικογενειών θυμάτων και διασωθέντων, στην κυβέρνηση και στο υπουργείο Υποδομών δεν πρέπει να αισθάνονται ήσυχοι για την κατάσταση του ελληνικού σιδηροδρόμου.


Μαρία Καρυστιανού: «Η αλήθεια θα κάνει κρότο μέχρι τη δικαίωση»


Με μια συγκλονιστική ανάρτηση η Μαρία Καρυστιανού απαντά σε όσους έκαναν μαθήματα πένθους στους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, μαθήματα πένθους και ντροπιαστικές υποδείξεις περί «βουβού πόνου» προκειμένου να σιωπήσουν και να μην αγωνίζονται για να συντρίψουν την κυβερνητική επιχείρηση συγκάλυψης της εθνικής τραγωδίας.

Η Μαρία Καρυστιανού με αφορμή τη συνάντησή της με τον Αρχιεπίσκοπο και την αποδοχή από τον Ιερώνυμο του αιτήματος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023 να ηχήσουν πένθιμα οι καμπάνες σε όλες τις εκκλησίες της χώρας, με ανάρτησή της, εμμέσως πλην σαφέστατα, απαντά στην αήθη υπόδειξη του Μητροπολίτη Λάρισας πως «τον νεκρό τον τιμάς με τη σιωπή όχι με τον θόρυβο» και «να αφήσουμε αυτούς που έχουν την αρμοδιότητα να μιλήσουν».

Η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023, στην ανάρτησή της αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Τα λόγια που χειραγωγούν τον πόνο των ανθρώπων, που επιθυμούν να περιορίσουν την αγάπη που ενώνει τις καρδιές των ανθρώπων, τις καρδιές που βίαια χωρίστηκαν, τα λόγια που προσπαθούν να λιγοστέψουν την πίστη που ενώνει τη ζωή με το θάνατο, μέχρι τώρα πράγματι ήταν πολλά και κάναν φασαρία.
Η αλήθεια πότε δεν κάνει φασαρία.
Με τις κραυγές μας, με τα δάκρυά μας, με τη φωνή μας, με την αλήθεια μας... πάντα προς το φως.Αύριο θα ηχήσει η καμπάνα να εξαγνιστούν οι ψυχές των αθώων, να ενθυμηθούμε την ευθύνη μας στη ζωή . Ελπίζουμε στην Ανάσταση και στην αντάμωση. Μέχρι τότε η αλήθεια θα κάνει κρότο!».

Υπενθυμίζεται ότι υπόδειξη να σωπάσουν έχει κάνει προς τους συγγενείς των νεκρών της τραγωδίας στα Τέμπη και ο αρμόδιος τότε υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη. Ο Κώστας Καραμανλής είχε μιλήσει ανερυθρίαστα περί «βουβού πόνου».



Συγκινεί η γιαγιά του μοναδικού επιζώντα του 1ου βαγονιού - «Το παλεύει το καημένο»





Ο Γεράσιμος μοναδικός επιζώντας της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη παραμένει σε κωματώδη κατάσταση, ωστόσο, παρουσιάζει σημεία βελτίωσης.


'Ενα χρόνο μετά την εθνική τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, η γιαγιά του Γεράσιμου μίλησε για την πορεία της υγείας του εγγονού της.

«Όλοι προσπαθούν οι γιατροί, να τον κάνουν καλά. Είναι βαριά το παιδί, δεν είναι ελαφρύ το χτύπημα», είπε η γιαγιά του 22χρονου φοιτητή, μιλώντας στον Alpha.


«Τώρα είναι στη Βοστόνη. Κάνει και αποκατάσταση, προσπάθειες συνέχεια. Το παλεύει το καημένο. Ήταν αθλητής, ξέρετε, παιδιά καθαρά χωρίς καταχρήσεις, γυμνασμένα από μικρά», πρόσθεσε.

Η ίδια ανέφερε «δεν αντιλαμβάνεται πολλά πράγματα, δεν έχει ακόμα επαφή με το περιβάλλον», ωστόσο, είναι αισιόδοξοι, καθώς δέχθηκε τα μοσχεύματα.

Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Πανελλαδικός ξεσηκωμός - «Να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι» για τα Τέμπη

Πανελλαδικός απεργιακός ξεσηκωμός σήμερα Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, μαύρη επέτειο ενός χρόνου από το έγκλημα στα Τέμπη. Η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει 24ωρη γενική απεργία, ενώ Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα, εκατοντάδες σωματεία και ομοσπονδίες θα προχωρήσουν σε απεργία και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

«Ένας χρόνος κι ακόμα οι υπεύθυνοι της τραγωδίας δεν έχουν λογοδοτήσει» υπογραμμίζει η ΑΔΕΔΥ στο κάλεσμά της. «Ένα χρόνο μετά είμαστε και πάλι εδώ στους δρόμους, για να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί πως δεν ξεχνάμε. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι και να ακυρώσουμε κάθε προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών» τονίζει, μεταξύ άλλων.

Βασικά αιτήματα της ΑΔΕΔΥ είναι: Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός- Επαναφορά εδώ και τώρα των δώρων - Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς μας - Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 – 17 - Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας - Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€ - Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας - Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.

Υπενθυμίζεται ότι στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στο Μετρό, ΗΣΑΠ, ενώ 24ώρη απεργία θα πραγματοποιηθεί και στον σιδηρόδρομο, συμπεριλαμβανομένου του προαστιακού της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο ζητούν: Άμεσες προσλήψεις προσωπικού κάνοντας λόγο για τραγικές ελλείψεις ακόμα και σε νευραλγικές ειδικότητες, καθιστούν αδύνατη την ομαλή λειτουργία επιβατικών και εμπορικών μεταφορών. Ολοκλήρωση των έργων. Βελτίωση, ανάπτυξη, εκσυγχρονισμό όλου του σιδηροδρομικού δικτύου. Επαναφορά ενός ενιαίου και σύγχρονου σιδηροδρόμου. Οι σιδηροδρομικοί απαιτούν «απόδοση ευθυνών στο σύστημα που διαχρονικά, στάθηκε απέναντι στο Σιδηρόδρομο», καθώς και «απόδοση ευθυνών και πλήρη διαλεύκανση του τραγικού δυστυχήματος και απόδοση Δικαιοσύνης» για το έγκλημα στα Τέμπη.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν επίσης οι οδηγοί ταξί. Παράλληλα 24ώρη απεργία κήρυξαν και τέσσερα ναυτεργατικά σωματεία, με τα πλοία που αναχωρούν την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, να μένουν δεμένα στα λιμάνια.

Σημειώνεται παράλληλα ότι αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργία έχουν παρθεί και από φοιτητικούς συλλόγους, καθώς και από την (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), που κάλεσε όλους τους γιατρούς να δώσουν δυναμικά το παρόν.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Στρατιωτικών με την σειρά της, σε σχετική ανακοίνωση για την απεργία επισημαίνει ότι «δεν ήταν μια «κακιά στιγμή», αλλά ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Πριν καλά καλά κλείσει χρόνος και αντί τα θύματα βρουν δικαίωση και αποκαλυφθεί στον ελληνικό λαό ο πραγματικός ένοχος, το προεδρείο της εξεταστικής επιτροπής της βουλής έκλεισε (την 21.2.2024) άρον άρον την υπόθεση, αφήνοντας πολλά αναπάντητα και κρίσιμα ερωτηματικά». Και συμπληρώνει μεταξύ άλλων ότι «τις 28 Φλεβάρη 2024 οι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων ενώνουμε τις φωνές μας με όλο τον ελληνικό λαό σε κάθε γωνιά της χώρας, για να ακουστεί δυνατά: «Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε η φωνή». Είναι το ελάχιστο που οφείλουμε».
Τι ισχύει με τα σχολεία

ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ ανακοίνωσαν με την σειρά τους την συμμετοχή τους στην απεργία, με την Διδασκαλική Ομοσπονδία να τονίζει μεταξύ άλλων στο κάλεσμά της ότι «στις 28 Φεβρουαρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, οι περισσότεροι φοιτητές και νέα παιδιά. Η θλίψη, η οργή και τα αιτήματα του πλήθους των ανθρώπων που διαδήλωσαν, ζητώντας διαφάνεια, δικαιοσύνη, την τιμωρία των ενόχων, παύση της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων και την αναβάθμιση των δημόσιων υποδομών παραμένουν επίκαιρα στη φετινή πανεργατική απεργία της 28ης Φεβρουαρίου».

Σημειώνεται ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά με τον κάθε εκπαιδευτικό να αποφασίζει μεμονωμένα αν θα συμμετέχει ή όχι στην απεργία. Στα γυμνάσια και τα λύκεια οι μαθητές θα έχουν κενό αν απεργεί ο καθηγητής, ενώ στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά οι εκπαιδευτικοί καλούνται να ενημερώνουν τους γονείς, προκειμένου να γνωρίζουν αν τα παιδιά τους θα πάνε στο σχολείο.
Στάση εργασίας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοίνωσε ότι συμμετέχει στην αυριανή στάση εργασίας, που κήρυξε η ΠΟΕΣΥ για όλους τους δημοσιογράφους, από τις 12:00 έως και τις 16:00, επισημαίνοντας ότι «στη συμπλήρωση ενός χρόνου από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς και τις οικογένειές τους να ζητούν δικαιοσύνη και τιμωρία των υπευθύνων, ενώ η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια απομυζούν το εισόδημα εργαζομένων και συνταξιούχων, τα δημόσια νοσοκομεία καταρρέουν και η ζωή των πολιτών χειροτερεύει, οι δημοσιογράφοι της χώρας διεκδικούμε:Ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης και τιμωρία των υπευθύνων
Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με πραγματικές μισθολογικές αυξήσεις
Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας
Τέλος στην αισχροκέρδεια και την ακρίβεια

Οι δημοσιογράφοι συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των αγροτών και στηρίζουμε τον αγώνα των υγειονομικών για αναβαθμισμένα δημόσια νοσοκομεία, και των φοιτητών για Δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Σημειώνεται ότι από τη στάση εργασίας εξαιρούνται οι δημοσιογράφοι που στο διάστημα αυτό θα καλύψουν την εκδήλωση στα Τέμπη και κάθε άλλη εκδήλωση μνήμης, καθώς και τις απεργιακές κινητοποιήσεις.


Τετράωρη στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 14:00 προκήρυξε για τους δημοσιογράφους και η ΠΟΕΣΥ. Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών «οι δημοσιογράφοι συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των αγροτών και στηρίζουμε τον αγώνα των υγειονομικών για αναβαθμισμένα νοσοκομεία, και των φοιτητών για Δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση».
Τι ισχύει με τις τράπεζες

Η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) ανακοίνωσε την προκήρυξη 24ωρης απεργίας, σημειώνοντας ότι «όσο δεν ενισχύονται οι κλαδικές ΣΣΕ και δεν αποκαθίστανται πλήρως τα συλλογικά δικαιώματα, ακόμα και οι αυξήσεις στον κατώτατο μισθό, δεν αρκούν και βέβαια αφορούν σε περιορισμένο κομμάτι των εργαζομένων».

  • Το γενικό συμβούλιο της ΟΤΟΕ αποφάσισε τη συμμετοχή του κλάδου στις απεργιακές κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια των εργατικών κέντρων, ζητώντας: 
  • Να πάψει η κυβέρνηση να περιορίζεται σε αποσπασματικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.
  • Να πάρει μέτρα για τον έλεγχο του πληθωρισμού.
  • Να ελέγξει και να πατάξει την αισχροκέρδεια.
  • Να ενισχύσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
  • Να προστατεύσει έμπρακτα την αγοραστική δύναμη των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων.
  • Να τιμαριθμοποιήσει τις φορολογικές κλίμακες και όλα τα κοινωνικά επιδόματα.
  • Να λάβει ουσιαστικά μέτρα για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών και την προστασία της στέγης, ιδίως των νέων ζευγαριών.
  • Να μειώσει δραστικά τον ΦΠΑ σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες.
  • Να σπάσει τα καρτέλ που νοθεύουν τον υγιή ανταγωνισμό
  • Ματαίωση των παραστάσεων του ΚΘΒΕ

Την ίδια ώρα δεν θα πραγματοποιηθούν σήμερα οι παραστάσεις του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, καθώς το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος (ΠΟΘΑ) συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Κέντρα της χώρας.

Για τα εισιτήρια που έχουν ήδη εκδοθεί, δίνεται η δυνατότητα της επιστροφής ή αλλαγής. Για πληροφορίες, το τηλέφωνο επικοινωνίας με το ΚΘΒΕ είναι το 2315 200 200.
Θεσσαλονίκη: Στάση εργασίας στα φαρμακεία

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα (28/2) από 11:30 έως τις 14:30 τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο στάσης εργασίας που κήρυξε το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Κατά τις ώρες της στάσης εργασίας, οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από τα εφημερεύοντα φαρμακεία.

Με την συμβολική αυτή κίνηση, οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στον αγώνα των συγγενών που ζητούν δικαίωση και ενώνοντας τη φωνή τους με τις φωνές όλων των Ελλήνων απαιτούν από την πολιτεία να διασφαλίσει με κάθε τρόπο ότι θα αποδοθούν ευθύνες και οι υπαίτιοι της τραγωδίας δεν θα μείνουν ατιμώρητοι.
Στηρίζει την 24ώρη απεργία η ΕΣΑμεΑ

Η ΕΣΑμεΑ στηρίζει την 24ωρη απεργία «που έχουν προκηρύξει για την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και πολλά σωματεία, με αιχμή την τραγική επέτειο από το δυστύχημα των Τεμπών καθώς και διεκδικητικό πλαίσιο για αυξήσεις μισθών προκειμένου τα νοικοκυριά να ανταπεξέλθουν στην ακρίβεια», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ως τριτοβάθμιος κοινωνικός και συνδικαλιστικός φορέας των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στη χώρα μας, η ΕΣΑμεΑ στηρίζει και αγωνίζεται επίμονα για την προάσπιση των δικαιωμάτων μιας πληθυσμιακής ομάδας που αναμφίβολα εκτίθεται στον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. καλεί τις οργανώσεις και τα σωματεία των ατόμων με αναπηρία, των μέλη - φορείς αυτών αλλά και όλα τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους να λάβουν μέρος, καθώς και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να προβάλλουν τα πάγια και δίκαια αιτήματα του αναπηρικού κινήματος» προστίθεται.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη

Εικόνα

Τέμπη: Στο Κουλούρι μεταφέρεται κοντέινερ πειστήριο της εμπορικής αμαξοστοιχίας που μέχρι σήμερα βρισκόταν σε οικόπεδο ιδιώτη-«Τα πειστήρια του εγκλήματος βρίσκονται διασκορπισμένα – Μας οφείλετε την αλήθεια» λέει ο Κασσελάκης