ΣΥΡΙΖΑ–Π.Σ.: Η επόμενη ημέρα και το μήνυμα ενότητας ενόψει ευρωεκλογών


Γυρίζει σελίδα ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ μετά το τέλος του επεισοδιακού τέταρτου συνεδρίου και την απόφαση να μην στηθούν πάλι εσωκομματικές κάλπες για εκλογή προέδρου. Το συνέδριο επισφράγισε τη ψήφο εμπιστοσύνης στον Στέφανο Κασσελάκη, με τις δυνάμεις να επικεντρώνονται τώρα στην κρίσιμη μάχη των ευρωεκλογών.

Όπως αναφέρεται στην συμβιβαστική πρόταση που κατέθεσαν Σωκράτης Φάμελλος, Νίκος Παππάς και Γιώργος Τσίπρας, πρόταση που ενσωματώθηκε στο κείμενο της Πολιτικής Απόφασης που εγκρίθηκε στο συνέδριο, «το κόμμα δεν πρέπει να μπει σε έναν νέο κύκλο εσωστρέφειας. Δεν χρειάζεται νέα εκλογή προέδρου.

Το Συνέδριο επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη του στον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη και δίνει εντολή στον πρόεδρο και στα όργανα του κόμματος να πάμε ενωμένοι στις επόμενες πολιτικές και εκλογικές μάχες, με πρώτη αυτή των ευρωεκλογών, με ενιαία πολιτική λειτουργία, δεσμευόμενοι όλοι από το Καταστατικό και τη Διακήρυξή μας, για τα συμφέροντα της κοινωνίας και της χώρας. 

Με συντροφικότητα και συλλογικότητα και με εργαλείο τις Θέσεις και τις αποφάσεις του 4ου Συνεδρίου ανασυγκροτούμε το Εκτελεστικό Γραφείο με τακτική λειτουργία για την ενίσχυση της πολιτικής μας δράσης, το οποίο εξουσιοδοτούμε να επεξεργαστεί προτάσεις για την ολοκλήρωση του μετασχηματισμού του κόμματος».



Η βραδινή έξοδος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Με ποτό σε μπαρ επισφραγίστηκε η ψήφος εμπιστοσύνης του Στέφανου Κασσελάκη από το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, με τον πρόεδρο του κόμματος να έχει χαλαρή νυχτερινή έξοδο με την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στους δημοσιογράφους που ήταν στο σημείο, τόνισε ότι με μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα μπει τέλος σε βουλευτικά και υπουργικά προνόμια. «Βουλευτικές ασυλίες και βουλευτικά προνόμια με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τέλος. Έγινε ένα έγκλημα στα Τέμπη, σεβαστείτε το» υπογράμμισε και αναφέρθηκε στον Κώστα Αχ. Καραμανλή.



«Θα ήθελα πάρα πολύ η δημοσιογραφία στην Ελλάδα να είναι ανεξάρτητη από οποιαδήποτε κυβερνητική επιρροή. Πρέπει να είναι ένα λειτούργημα. Θα ήθελα πάρα πολύ να κάνετε ανεξάρτητη δημοσιογραφία για το έγκλημα στα Τέμπη, στη συγκάλυψη που έγινε εκεί και τη συγκάληψη που πάει να γίνει στο Predator» σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Η βραδιά κύλησε σε πιο χαλαρούς ρυθμούς, μετά και τις καταιγιστικές εξελίξεις του συνεδρίου, τα πηγαδάκια έδιναν και έπαιρναν, με άπαντες να τονίζουν ότι τώρα είναι η ώρα της ενότητας για τις κρίσιμες πολιτικές μάχες που έρχονται τόσο εντός Βουλής (νομοσχέδιο για ιδιωτικά πανεπιστήμια) όσο και εκτός, ενόψει και των ευρωεκλογών του Ιουνίου.



Όσα προηγήθηκαν


Καταλυτική ήταν η παρέμβαση των Σωκράτη Φάμελλου, Νίκου Παππά Γιώργου Τσίπρα που κατέθεσαν σχετική πρόταση, ενώ τον δικό τους ρόλο έπαιξαν και σύνεδροι που τις τελευταίες ημέρες εξέφραζαν ανοιχτά τη διαφωνία τους στο ενδεχόμενο να γίνουν δεύτερη φορά εκλογές μέσα σε πέντε μήνες.

Η πρόταση που κατατέθηκε σε ψηφοφορία από τον Σωκράτη Φάμελλο, τον Νίκο Παππά και τον Γιώργο Τσίπρα αναφέρει: «Το κόμμα δεν πρέπει να μπει σε έναν νέο κύκλο εσωστρέφειας. Δεν χρειάζεται νέα εκλογή προέδρου. Το συνέδριο επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη στον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη και δίνει εντολή στον πρόεδρο και τα όργανα του κόμματος να πάμε ενωμένοι στις επόμενες κάλπες με πρώτη αυτή των ευρωεκλογών με ενιαία λειτουργία.

Ανασυγκροτούμε το εκτελεστικό γραφείο με τακτική λειτουργία, το εξουσιοδοτούμε να επεξεργαστεί προτάσεις για την ολοκλήρωση του μετασχηματισμού του κόμματός μας».

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ζητούσε εκλογές στις 10 Μαρτίου, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να γίνει «πρόεδρος υπό προθεσμία, που θα του βάλουν την κλεψύδρα ανάποδα να τρέχει, μετρώντας εβδομάδες». Από την πλευρά της η Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε ότι εκλογές δεν μπορούν να γίνουν σε λιγότερο από ένα μήνα, παραπέμποντας στο καταστατικό.
Ο διάλογος Κασσελάκη - Γεροβασίλη πάνω στο βήμα

Η Όλγα Γεροβασίλη από το βήμα του συνεδρίου, απευθυνόμενη στον Στέφανο Κασσελάκη είχε αναφέρει: «Ζήτησα από τον πρόεδρο να αποσύρει την πρότασή του για εκλογές. Περιμένω. Αν την αποσύρει δεν έχω κανέναν λόγο να επιμείνω για εκλογές».


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ απαντώντας στην αντιπρόεδρο της Βουλής, είπε: «Αν αποσύρεις την υποψηφιότητά σου δεν έχω ανάγκη να πάω σε εκλογές».

Όταν ξεκίνησε η ψηφοφορία δια ανατάσεως χεριού, ο Στέφανος Κασσελάκης αφού ζήτησε τον λόγο, ανέβηκε εκ νέου στο βήμα λέγοντας «παιδιά αρκετά, έπεσαν οι μάσκες. Δεν πάμε σε εκλογές, πάμε μπροστά».
Δώρα Αυγέρη: Το συνέδριο ομόφωνα επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη του στον πρόεδρο

«Τo Συνέδριο ομόφωνα και ομόθυμα επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη του στον πρόεδρο. Είπε πρόεδρο έχουμε, επομένως δεν χρειάζονται εκλογές» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Δώρα Αυγέρη στους δημοσιογράφους που παρακολουθούσαν τις εργασίες του 4ου Συνεδρίου του κόμματος.

Με βάση τις δηλώσεις της κυρίας Αυγέρη:Το Συνέδριο επιβεβαίωσε την απόλυτη εμπιστοσύνη του προς τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανο Κασσελάκη
Δεν χρειάζεται η διενέργεια εκλογών για την εκλογή Προέδρου μετά τις τοποθετήσεις από το βήμα του Συνεδρίου της κυρίας Όλγας Γεροβασίλη

Θα προχωρήσουν όλες οι αναγκαίες και απαιτούμενες αλλαγές στο κόμμα

«Πάμε με εδραιωμένη την εμπιστοσύνη στις επόμενες εκλογικές μάχη του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία με εντολή να τα αλλάξουμε όλα. Φάνηκε ξεκάθαρα αυτό» ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος εξηγώντας ότι η πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν ενιαία.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην ομιλία του, σήμερα, αφού ανέγνωσε τμήματα των παρεμβάσεων του Αλέξη Τσίπρα και της Όλγας Γεροβασίλη κατέστησε σαφές ότι με βάση το περιεχόμενό τους ήταν μονόδρομος οι κάλπες στις 10 Μαρτίου.

Μετά όμως και τη νέα δήλωση της κυρίας Γεροβασίλη η οποία ανέφερε «αν θες να πάς στις εκλογές στις 10 Μαρτίου, πήγαινες μόνο σου» ήταν σαφές κατά την κυρία Αυγέρη ότι παρέλκει το αίτημά της για εκλογές. «Παρέλκει η δήλωση παρουσίας από την πλευρά της για τις εκλογές» πρόσθεσε.

Και ο Αλέξης Τσίπρας;

Το εξής σχόλιο κάνουν άνθρωποι από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού «Ο Αλέξης Τσίπρας ό,τι είχε να πει το είπε στη δήλωσή του. Όλοι θα κριθούν από τα αποτελέσματα».  

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη