Αγρότες: Ώρα κρίσιμων αποφάσεων στη Νίκαια - Στο τραπέζι απόβαση στην Αθήνα με τρακτέρ


Στη Νίκαια της Λάρισας χτυπά σήμερα η καρδιά του αγροτικού κινήματος καθώς οι αγρότες σε πανελλαδική σύσκεψη συντονισμού των μπλόκων στις 12:00 το μεσημέρι θα συζητήσουν και θα συντονίσουν τα επόμενά τους βήματα. 

Στο τραπέζι υπάρχει πάντα η πρόταση για μεγάλο συλλαλητήριο με τρακτέρ στην Αθήνα, κάτι που τρέμει η κυβέρνηση και για αυτό επιχειρεί τη διάσπαση των αγροτών μέσω διαρροών και ξεχωριστών συναντήσεων με τους πλημμυροπαθείς αγρότες.

Οι αγρότες του μπλόκου Πλατυκάμπου απέκλεισαν χτες την ΠΑΘΕ δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, στον απόηχο της χθεσινής συνάντησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος δεν ικανοποίησε τα βασικά τους αιτήματα.

Μάλιστα έβγαλαν συμβολικά στην εθνική οδό και ένα τρακτέρ, δείχνοντας τις προθέσεις τους.

Οι αγρότες χαρακτήρισαν τα μέτρα του πρωθυπουργού «σταγόνα στον ωκεανό» και εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι δεν έγινε συγκεκριμένη αναφορά στα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πλημμυροπαθείς αγρότες και κτηνοτρόφοι στην Θεσσαλία.



Όπως αναφέρει το onlarissa.gr, ο αγρότης Βαγγέλης Παπαγιαννούλης ενημέρωσε τους αγρότες του μπλόκου Πλατυκάμπου τι ακριβώς ειπώθηκε στην σύσκεψη με τον πρωθυπουργό.



«Το μπλόκο του Πλατυκάμπου θα συνεχίσει ενωμένο και δυνατό» τόνισε ο αγρότης Γιάννης Κουτσούκης προσθέτοντας: «Δεν καλύφθηκαν αυτά που ζητάμε».


Στο κλείσιμο της Εθνικής Οδού στον Ε65 που οδηγεί στην Καρδίτσα προχώρησαν το απόγευμα της Τετάρτης (14/2) οι αγρότες που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους. Σε δηλώσεις τους οι εκπρόσωποι του κλάδου επέμειναν στα αιτήματά τους και δήλωσαν αποφασισμένοι για κλιμάκωση του αγώνα τους.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος Αγροτικών Συλλόγων Παλαμά Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας, κατήγγειλε τον εμπαιγμό της κυβέρνησης και σημείωσε ότι ο αγώνας τους θα κλιμακωθεί: «Δυναμώνουμε τα μπλόκα, καλούμε την κυβέρνηση να δώσει λύσεις που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας» τόνισε και σε άλλο σημείο των δηλώσεών του είπε, μεταξύ άλλων: «Θα φτάσουμε και στην Αθήνα. Θα συντονίσουμε την κλιμάκωση του αγώνα».

«Περιμένουμε λύσεις και κλιμακώνουμε τον αγώνα», τόνισε από την πλευρά του ο Γιάννης Τσιούτρας, γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας. «Δεν θα κάνουμε πίσω, θα κλιμακώσουμε μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας» δήλωσε ο Νίκος Γούσιος, αγρότης από τα Φάρσαλα, Συντονιστική μπλόκου Ε-65 Καρδίτσας.
Την ίδια ώρα, οι αγρότες που συγκροτούν το μπλόκο στην Σκάλα Αταλάντης, έκλεισαν ξανά την εθνική οδό και άναψαν φωτιές.

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, από τις 16:00’ η εθνική έκλεισε και στα δύο ρεύματα, με τους αγρότες να ανάβουν φωτιές σε λάστιχα και ο ουρανός να γεμίζει μαύρους καπνούς.


Από τις 12:00 έως τις 15:00 θα κλείσουν σήμερα τα σύνορα στη Νίκη Φλώρινας οι αγρότες της Φλώρινας και της Δυτικής Μακεδονίας για τα φορτηγά που μεταφέρουν εμπορεύματα, στο πλαίσιο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων τους μετά και τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό από την οποία δεν έμειναν ικανοποιημένοι όπως χαρακτηριστικά ανάφεραν.

Αντιπροσωπεία των αγροτών της Φλώρινας θα βρεθεί στη σύσκεψη των μπλόκων όλης της Ελλάδας στη Νίκαια για να αποφασίσουν την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοπιιησεων τους τις επόμενες μέρες.

Οι αγρότες δηλώνουν ότι σε καμία περίπτωση τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και αναμένεται να τους δοθούν, δεν μπορούν να τους βοηθήσουν να παραμείνουν στη γη τους και στις καλλιέργειές τους.

Όπως επισημαίνουν τα λάθη στην ΚΑΠ, τους αφήνει χωρίς ρευστότητα σε μια περίοδο που θα πρέπει να προετοιμαστούν για τη νέα παραγωγή, ενώ στα ύψη παραμένει το κόστος της. Ειδικά στο θέμα του πετρελαίου τα 82 εκατομμύρια ευρώ είναι «σταγόνα στον ωκεανό» για τους πραγματικούς παραγωγούς, ποσό που θα δοθεί και σε δόσεις αφού μόλις το Μάρτιο θα δοθούν τα μισά ως προκαταβολή.

Γενικά, όπως τονίζουν, αισθάνονται ότι τους αντιμετωπίζουν ως πολίτες β' κατηγορίας, αφού το έργο και τη σημασία του πρωτογενούς τομέα καμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν τον έχει δει όπως θα έπρεπε.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη