Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία, υποχωρεί η παγωνιά



Με μονοψήφιες τιμές ξεκίνησε από άποψη θερμοκρασίας η σημερινή Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τον καιρό να «μαλακώνει» τις επόμενες ώρες και την ηλιοφάνεια να είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό.

Χαμηλές όμως θα παραμείνουν οι ελάχιστες θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά.

Το Σάββατο θα πέσει λίγο η θερμοκρασία στα ανατολικά, ενώ τοπικές βροχές προβλέπονται σε Χαλκιδική, Σποράδες και Εύβοια.

Από την Κυριακή η θερμοκρασία θα είναι σε τροχιά ανόδου και πάλι. Έως τουλάχιστον την Τετάρτη θα κυμαίνεται σε επίπεδα αρκετά πάνω από τα κανονικά (στα νότια τα θερμόμετρα θα δείξουν 17 με 19 βαθμούς Κελσίου. Θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και Αλκυονίδες.

Μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου η θερμοκρασία δεν θα πέσει κάτω από τα κανονικά επίπεδα, που ενδεικτικά στην Αθήνα θα είναι περίπου 14 βαθμοί το μεσημέρι.

Στην Αττική για σήμερα θα υπάρχουν λίγες αραιές νεφώσεις, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 13 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη