Φωτιά στην Αττική: Εκτός ελέγχου πύρινος εφιάλτης 40 χιλιομέτρων από Νέα Μάκρη μέχρι Πεντέλη


Εκτός ελέγχου πύρινος εφιάλτης 40 χιλιομέτρων κατακαίει τη βορειοανατολική Αττική δημιουργώντας ένα δυστοπικό τοπίο. Η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (11/8) στον Βαρνάβα έχει φτάσει μέχρι την Πεντέλη κατακαίγοντας εκτάσεις σε Μαραθώνα, Σταμάτα, Διόνυσο.


Αυτή την ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν επικεντρωθεί στην περιοχή της Ανατολής πάνω από τη Νέα Μάκρη καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για περαιτέρω εξάπλωση του μετώπου.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, αυτή τη στιγμή εκκενώνονται τα νοσοκομεία Παίδων Πεντέλης και 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Λίγο, μετά τις 05:45 ενημερώθηκαν επίσης οι κάτοικοι στην περιοχή της Ανθούσας να είναι σε ετοιμότητα.

Στις 05:13 για την απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς Ντράφι, Διώνη και Δαμάρασι Ραφήνας προς Λεωφόρο Μαραθώνα, ενώ στις 05:40 για την απομάκρυνση κατοίκων από τους οικισμούς Νταού Πεντέλης και Άγιο Σπυρίδωνα προς Ραφήνα.

Στις 05:10 εκδόθηκε νέο μήνυμα για την απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς Νέα Πεντέλη προς Μελίσσια και από Παλιά Πεντέλη προς Βριλήσσια.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 510 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 152 οχήματα, καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών, με τη συνδρομή των συναρμόδιων φορέων.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη