Καιρός: Άστατος στις περισσότερες περιοχές πού αναμένονται καταιγίδες- Ποτάμια οι δρόμοι σε Λάρισα και Βόλο

Άστατος αναμένεται σήμερα Τετάρτη (21/8) ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Αναλυτικά, στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά, την κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία και τη βόρεια Εύβοια προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τις πρωινές ώρες.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από τις βραδινές ώρες σε όλη τη χώρα. Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 31 με 32 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 34 με 35 και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει αοό 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, το βράδυ βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Πέμπτη γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 34 με 36 και τοπικά τους 37 βαθμούς. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 28 με 32 βαθμούς και τοπικά στο Ιόνιο, το ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, όπου και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 έως 5 και στο Αιγαίο 5 με 6, πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και τοπικά τους 38 βαθμούς. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 29 με 33 βαθμούς και τοπικά στο Ιόνιο, το ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, όπου και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 έως 5 και στο Αιγαίο 5 με 6, τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή, τέλος, ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα βόρεια πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 έως 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σφοδρές καταιγίδες σε πολλές περιοχές - Ποτάμια οι δρόμοι σε Λάρισα και Βόλο

Σε ποτάμια μετατράπηκαν δρόμοι του Βόλου από σφοδρή καταιγίδα που έπληξε την τα προάστια και την ευρύτερη περιοχή της πόλης, το βράδυ της Τρίτης (20/8), δημιουργώντας προβλήματα, ενώ συνεχείς ήταν και οι πτώσεις κεραυνών.

Την ίδια ώρα προβλήματα σημειώθηκαν και σε άλλες περιοχές της χώρας, από χαλαζοπτώσεις, ενώ καταστράφηκαν και καλλιέργειες σε Πέλλα και Λάρισα.

Μέσα σε λίγα λεπτά στον Βόλο δρόμοι πλημμύρισαν, από την έντονη βροχόπτωση και έσπασαν τέντες σε πολυκατοικίες.

 


Όπως αναφέρει το taxydromos.gr η πυροσβεστική δέχτηκε τηλεφωνήματα, σπεύδοντας σε σημεία όπου σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων, ενώ ειδοποιήθηκαν και για ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ, που εγκυμονούν τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας ακόμη και πυρκαγιάς.

Παράλληλα, φωτεινοί σηματοδότες τόσο στην πόλη του Βόλου όσο και στην περιφερειακή οδό τέθηκαν εκτός λειτουργίας.

Σε ποτάμια μετατράπηκαν και δρόμοι στη Λάρισα, από την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή το απόγευμα της Τρίτης, προκαλώντας προβλήματα σε διάφορες περιοχές της πόλη, με το larissanet.gr να αναφέρει ότι σταμάτησαν να λειτουργούν φωτεινοί σηματοδότες και σημειώθηκαν πρόβλημα στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ.

Ο δήμος Λαρισαίων συστήνει με ανακοίνωσή του στους πολίτες, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, καθώς και να αποφεύγουν να σταθμεύουν τα οχήματά τους κάτω από δένδρα, μέχρι την υποχώρηση των φαινομένων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του δήμου Λαρισαίων, οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας-επιφυλακής και θα παραμείνουν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα.

Παράλληλα, συστήνεται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Την ίδια ώρα έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν και σε άλλες περιοχές όπως στην Ημαθία, τα Τρίκαλα, την Πέλλα και την Κοζάνη, όπως φαίνεται και στα βίντεο που δημοσιεύτηκαν σε τοπικά μέσα ενημέρωσης και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη