Χαλκιδική - Τραγωδία σε λούνα παρκ: Μηχανικός έβαλε «υπογραφή» καταλληλότητας τη μέρα του δυστυχήματος


Αποκαλυπτική μαρτυρία για το λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης, όταν έσπασε μέρος παιχνιδιού με αποτέλεσμα να εξφενδονιστεί και να τραυματιστεί θανάσιμα, έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα εργαζόμενος από το διπλανό λούνα παρκ, που ανήκει στον ίδιο ιδιοκτήτη, αποκάλυψε στο Open ότι μια μέρα πριν το τραγικό δυστύχημα, την Κυριακή 19/8, ο ιδιοκτήτης ειδοποίησε τους εργαζόμενους ότι την επόμενη ημέρα θα ερχόταν τεχνικός για κάνει κάποια αυτοψία και ότι θα έπρεπε να είναι όλοι εκεί για να βάλουν σε λειτουργία τα μηχανήματα.

Πράγματι, βάσει των όσων είπε ο εργαζόμενος ο τεχνικός πήγε στο λούνα παρκ το μεσημέρι της ημέρας του δυστυχήματος, ωστόσο δεν έδωσε ποτέ την οδηγία στους εργαζόμενους να βάλουν σε λειτουργία τα μηχανήματα προκειμένου να τα ελέγξει. Όμως σύμφωνα με την καταγγελία του εργαζόμενου ήταν ένας επιδερμικός έλεγχος, με τον μηχανικό να υπογράφει κάποια έγγραφα, να μιλά για λίγο στο τηλέφωνο, να κάνει μια γύρα στον χώρο και να αποχωρεί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ο εργαζόμενος επιβεβαίωσε μαρτυρίες, ότι συχνά υπήρχαν παράπονα για τα μηχανήματα του λούνα παρκ. Όμως, ο ιδιοκτήτης «μπάλωνε» την κατάσταση και είτε ζητούσε από τα παιδιά να καθίσουν σε διπλανά καθίσματα, είτε τα έβαφε για να μοιάζουν καινούργια.

«Είχε έρθει να κάνει έλεγχο κάποιος που δεν τον ήξερα προσωπικά. Την ίδια ημέρα του δυστυχήματος ήρθε στο λούνα παρκ που έγινε το κακό. Είδε την πίστα με τα κουρσάκια και λίγο το «crazy dance» (σ.σ το μοιραίο παιχνίδι) και το καράβι και είπε “όλα καλά”. Μετά έφυγε», ανέφερε o εργαζόμενος του λούνα παρκ, που μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό, κρατώντας την ανωνυμία του.

«Εκείνη την ημέρα που ήρθε ο υπεύθυνος, περιμέναμε ότι θα βάζαμε μπρος τα μηχανήματα για να δει και ο ίδιος ότι λειτουργούν σωστά. Αυτό ξέραμε και αυτό είχαμε σαν ενημέρωση. Ήρθε και δεν μας είπε να τα βάλουμε μπροστά, τα είδε μόνο με το μάτι, υπέγραψε, γιατί κρατούσε κάτι χαρτιά και το μεσημέρι έφυγε», πρόσθεσε.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη