ΣΥΡΙΖΑ για δάσκαλο στη Ρόδο: «Αντικοινωνική η πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη - Ντροπή»



«Ντροπή για το “επιτελικό κράτος” του Κυριάκου Μητσοτάκη, που επιμένει να μην αντιμετωπίζει ένα γνωστό πρόβλημα, το οποίο εμφανίζεται κάθε χρόνο, ιδιαίτερα στα νησιά» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τον δάσκαλο στη Ρόδο που αναγκάζεται να κοιμάται στο αυτοκίνητό του, επειδή αδυνατεί να πληρώσει το ενοίκιο που του ζητούν με τον μισθό που παίρνει, ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί εκπαιδευτικοί -και όχι μόνο- ιδιαίτερα στα νησιά.

«Δεν μπορεί ή δεν θέλει, τελικά;» διερωτάται το γραφείο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογραμμίζοντας ότι «σε αυτό το ερώτημα απαντά καθημερινά η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με την αντικοινωνική πολιτική που υλοποιεί». «Ακόμη κι όταν μπορεί, δεν θέλει» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, δάσκαλος δημοτικού σχολείου στο νησί αναγκάζεται να κοιμάται στο αυτοκίνητο καθώς δεν μπορεί να βρει σπίτι να μείνει, λόγω των ενοικίων που του ζητάνε, με τον ίδιο να αναφέρει σε ανάρτησή του ότι «είμαι δάσκαλος του δημοτικού Γενναδίου από πέρυσι αλλά και φέτος, αναζητώ γκαρσονιέρα για ενοικίαση στο Γεννάδι μέχρι 300 ευρώ τον μήνα. Είναι ντροπή να κοιμάμαι στο αυτοκίνητο διότι μου ζητάνε 400 ευρώ για ένα στούντιο και αδυνατώ να δίνω τόσα λεφτά για ένα σπίτι».

Μιλώντας στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Top fm δήλωσε, ότι αν και πέρυσι ήταν και πάλι στη δάσκαλος στη Ρόδο δεν μπορούσε να κρατήσει το σπίτι που έμενε, καθώς δεν ήταν σίγουρο ότι και φέτος θα ήταν δάσκαλος στο ίδιο νησί και πρόσθεσε, μεταξύ άλλων ότι δεν μπόρεσε να βρει φθηνό σπίτι σε ένα χωριό 70 χλμ μακριά από την πόλη της Ρόδου και ότι με τα 1.040 ευρώ που είναι ο μισθός του δεν μπορεί να νοικιάσει σπίτι με περισσότερα από 300 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Είναι, πράγματι, ντροπή που ένας δάσκαλος στη Ρόδο αναγκάζεται να κοιμάται στο αυτοκίνητό του, επειδή αδυνατεί να πληρώσει το ενοίκιο που του ζητούν με τον μισθό που παίρνει.

Ντροπή για το «επιτελικό κράτος» του Κυριάκου Μητσοτάκη, που επιμένει να μην αντιμετωπίζει ένα γνωστό πρόβλημα, το οποίο εμφανίζεται κάθε χρόνο, ιδιαίτερα στα νησιά.

Δεν μπορεί ή δεν θέλει, τελικά;

Σε αυτό το ερώτημα απαντά καθημερινά η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με την αντικοινωνική πολιτική που υλοποιεί.

Ακόμη κι όταν μπορεί, δεν θέλει.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη