ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Ευχαριστούμε τον Όθωνα Ηλιόπουλο για το σπουδαίο κοινοβουλευτικό έργο του»- Να δωθεί η έδρα στον Στέφανο Κασσελάκη ζητούν Πέτρος Παππάς και Ραλλία Χρησίδου


«Ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Όθων Ηλιόπουλος, υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του από βουλευτής, προκειμένου να αφοσιωθεί πλήρως στο επιστημονικό - ερευνητικό του έργο στις ΗΠΑ», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωσή του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχαιρετά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του «έναν αγαπητό σύντροφο, στέκοντας με σεβασμό απέναντι στην πολύχρονη πολιτική διαδρομή του, τους κοινωνικούς αγώνες του, το πλούσιο κοινοβουλευτικό του έργο αλλά και την επιστημονική του αξιοσύνη, η οποία διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο στην απόφασή του».

Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι ο κ. Ηλιόπουλος «εκφράζει την ελπίδα ότι η πράξη της παραίτησής του δεν θα στερήσει από τους συμπατριώτες του στο εξωτερικό τη δυνατότητα εκπροσώπησής τους, μιας και παραιτείται υπέρ του ετέρου απόδημου Έλληνα του ψηφοδελτίου Επικρατείας, του εκλεγμένου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη».

Παραθέτει δε το εν λόγω σημείο της επιστολής παραίτησης όπου ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρει: «Θεωρώ ότι η σκέψη μου αυτή αντανακλά και τη βούληση των χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό που θα ήθελαν η "φωνή" τους στην ελληνική Βουλή να είναι ένας από αυτούς».

Ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η διαβεβαίωσή του, ότι παραμένει πάντα μαχόμενο στέλεχος και περήφανο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό για μια δημοκρατική σοσιαλιστική κοινωνία, μας γεμίζει δύναμη και αισιοδοξία».

«Τον ευχαριστούμε για το σπουδαίο κοινοβουλευτικό έργο του και τον διαβεβαιώνουμε, με τη σειρά μας, ότι θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε, μέσα και έξω από τη Βουλή, ό,τι κι αυτός: το όραμα του ΣΥΡΙΖΑ για μια δημοκρατική και δίκαιη Ελλάδα», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Πέτρος Παππάς: «Αυτονόητη υποχρέωση των επιλαχόντων στο ψηφοδέλτιο να διευκολύνουν την παράταξη μας»

«Η παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου ανοίγει τον δρόμο ώστε ο εκλεγμένος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης να εκπροσωπήσει το κόμμα και στην Βουλή», αναφέρει ο Πέτρος Παππάς βουλευτής Κιλκίς και Αν. Τομεάρχης Υγείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.


Και συνεχίζει: «Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη πολιτική συγκυρία για όλους τους Έλληνες, θεωρώ αυτονόητη υποχρέωση των υπολοίπων επιλαχόντων στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, να διευκολύνουν την παράταξή μας, ώστε να έχει τον Πρόεδρο της στα έδρανα του Κοινοβουλίου.

Η ελληνική ομογένεια, η Δημοκρατική Παράταξη, οι εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι της αλλά και τα εκατομμύρια των απογοητευμένων Ελλήνων, έχουν την ευκαιρία να δυναμώσουν την φωνή τους μέσα από την παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στην Βουλή. Είναι η ώρα της ευθύνης ώστε να δείξουμε στον κόσμο ότι το κόμμα μας και θέλει και μπορεί!​».
Ραλλία Χρηστίδου: «Οι βουλευτές επικρατείας δεν εκλέγονται με ψήφο είναι επιλογή του κόμματος και του αρχηγού»

Τη σημασία της πολιτικής ηθικής και της ευθύνης των πολιτικών να ακολουθούν τη βούληση του λαού, διαφυλάσσοντας τις δημοκρατικές αρχές που διέπουν την εκλογή και την εκπροσώπηση των πολιτικών ηγεσιών, επισημαίνει η Ραλλία Χρηστίδου σε ανάρτησή της, μετά από την παραίτησή του Όθωνα Ηλιόπουλου από βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Ραλλία Χρηστίδου σε δήλωσή της, τόνισε ότι οι Βουλευτές Επικρατείας επιλέγονται από το κόμμα και τον αρχηγό, βάσει του ποσοστού που λαμβάνει το κόμμα στις εκλογές.

Η Ραλλία Χρηστίδου υπογράμμισε ότι η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα και η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη ως νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί σαφή έκφραση της λαϊκής βούλησης επισημαίνοντας πως ο Όθωνας Ηλιόπουλος, με την παραίτησή του, σεβάστηκε αυτή την επιθυμία του κόσμου.

Παράλληλα, η Ραλλία Χρηστίδου τόνισε ότι όποιος προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την παραίτηση του Ηλιόπουλου για αλλότριους σκοπούς να γνωρίζει ότι αυτό είναι αντίθετο προς την ελεύθερη και ανόθευτη έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας. «Οιοσδήποτε λοιπόν σκεφθεί να αξιοποιήσει την παραίτηση του αγαπητού συντρόφου Όθωνα Ηλιόπουλου, που συναισθάνεται την λαϊκή βούληση, προς αλλότριους σκοπούς ας γνωρίζει ότι θα ξεκινήσει το βουλευτικό του λειτούργημα στην αντίθετη πλευρά από εκείνη που θα ορκιστεί να υπηρετήσει. Δηλ. αντίθετα, στην ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης ως έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της.
Αναλυτικά η δήλωση της Βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ

Οι βουλευτές Επικρατείας δεν εκλέγονται με ψήφο.

Οι βουλευτές Επικρατείας επιλέγονται βάσει του καταστατικού του ΣΡΖ με λίστα από εκλογική κομματική επιτροπή καθ υπόδειξη του αρχηγού του κόμματος.


Εκλέγονται βάσει του εθνικού ποσοστού που λαμβάνει το κάθε Κόμμα στις εκλογές.


Επομένως, είναι βουλευτές επιλογής του κόμματος και του αρχηγού.

Ο αρχηγός παραιτήθηκε.

Καθ υπόδειξη του λαού του ΣΥΡΙΖΑ εκλέχθηκε νομίμως νέος αρχηγός ο @skasselakis


Οιοσδήποτε λοιπόν σκεφθεί να αξιοποιήσει την παραίτηση του αγαπητού συντρόφου Όθωνα Ηλιόπουλου, που συναισθάνεται την λαϊκή βούληση, προς αλλότριους σκοπούς ας γνωρίζει ότι θα ξεκινήσει το βουλευτικό του λειτούργημα στην αντίθετη πλευρά από εκείνη που θα ορκιστεί να υπηρετήσει.

Δηλ. αντίθετα, στην ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης ως έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας.

 

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη