Κακοκαιρία: Σε ποιες περιοχές αναμένονται τις επόμενες ώρες καταιγίδες, κεραυνοί και χαλάζι


Από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε επικαιροποιημένο δελτίο καιρού για σήμερα Τρίτη (20/8) με ειδική αναφορά στην εξέλιξη της κακοκαιρίας στο Β. Ιόνιο, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και πιθανόν στα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας. Η πρόγνωση αναφέρεται σε «μεγάλη συχνότητα κεραυνών» και σε «τοπικές χαλαζοπτώσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια».


Ειδικότερα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού σήμερα προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και από τοπικές χαλαζοπτώσεις.
Δείτε live την εξέλιξη των έντονων φαινομένων:

Πιο αναλυτικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. Τις πρώτες πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο (κυρίως στην περιοχή της Λευκάδας και της Κεφαλλονιάς), στη δυτική Στερεά και την Ήπειρο

β. Από τις πρωινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και πιθανόν στα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, που από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται τις βραδινές ώρες. Στο Αιγαίο γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια δυτικοί μέχρι 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βορειοδυτικά τους 30 με 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 33 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 και το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα κατά περιόδους θα είναι τοπικά ισχυρά. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, το βράδυ βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

 

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη