Νοσοκομείο Κω: Πρωτοφανές - Γυναικολόγος κλήθηκε να βοηθήσει ασθενή με οξύ έμφραγμα- Παραίτηση Γεωργιάδη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ


Ένα ακόμα περιστατικό που επιβεβαιώνει τη διάλυση του ΕΣΥ επί κυβέρνησης Μητσοτάκη βλέπει το φως της δημοσιότητας, καθώς πολίτης με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου κλήθηκε να αντιμετωπίσει γυναικολόγος στο νοσοκομείο της Κω. Σύμφωνα με το tvxs.gr, ήταν η πλησιέστερη ειδικότητα στο νοσοκομείο.

Ο ασθενής μεταφέρθηκε τελικά στο νοσοκομείο ΠΑΓΝΗ στην Κρήτη, με όλους τους κινδύνους που συνεπάγεται η διακομιδή αλλά και οι ώρες που μεσολάβησαν ανάμεσα στη προσέλευση του ασθενούς και την άφιξη του στο κρητικό νοσοκομείο.

«Παραιτηθείτε κ. Γεωργιάδη, αποτύχατε!», τονίζει ο τομεάρχης Υγείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Παναγιωτόπουλος. Όπως υπογραμμίζει, «η κατάσταση στο ΕΣΥ, λεπτό προς λεπτό, ώρα την ώρα και μέρα με τη μέρα, γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη για τους πολίτες και τους τουρίστες που έχουν επισκεφτεί τη χώρα μας. Τελευταίο επικίνδυνο συμβάν αυτό στο πολύπαθο νοσοκομείο της Κω, για το οποίο ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Γεωργιάδης "επιστράτευσαν" τους ιδιώτες γιατρούς, ένα μέτρο, όπως αποδεικνύεται ατελέσφορο, που η αποτελεσματικότητά του συγκρίνεται με αυτή των απογευματινών χειρουργείων.


Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, 69χρονο συμπολίτη μας που υπέστη έμφραγμα χθες (σ.σ. προχθές), ανήμερα της Παναγίας, τον υποδέχθηκε στο νοσοκομείο της Κω και διαχειρίστηκε αρχικά την κατάστασή του, όχι καρδιολόγος, αφού δεν υπήρχε, αλλά γυναικολόγος, ως η πιο κοντινή(!) ειδικότητα. Ούτε στην πιο υπανάπτυκτη χώρα δεν συμβαίνουν αυτά. Ο άνθρωπος μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο ΠΑΓΝΗ στην Κρήτη και ευχόμαστε να είναι καλά στην υγεία του».

«Το περιστατικό επιβεβαιώνει με τραγικό τρόπο την ανεπάρκεια της κυβέρνησης και της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, και συγκεκριμένα του κ. Γεωργιάδη, που πρόσφατα επισκέφτηκε την Κω και υποσχέθηκε «λαγούς με πετραχήλια», ενώ «τα έβαλε» με τους απεγνωσμένους εργαζομένους του νοσοκομείου, που δήθεν ήθελε να ακούσει. Επιπλέον, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο γιατρός καρδιολόγος που είχε επιστρατευθεί τον Ιούλιο, έμεινε μόνο για ένα μήνα και αποχώρησε. Δηλαδή, τόσο όσο για να την βγάλει επικοινωνιακά η κυβέρνηση.

Αλλά η πραγματικότητα με τη διάλυση του ΕΣΥ δεν μπορεί να κρυφτεί κάτω από το χαλί. Τώρα που αποκαλύπτεται με τον πιο εμφαντικό τρόπο το αδιέξοδο των πολιτικών σας, το σχέδιο που απεργάζεστε και εφαρμόζετε για την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ και ότι μοναδική σας έννοια είναι η επικοινωνιακή διαχείριση της κατάστασης, η μόνη λύση για την κοινωνία είναι να παραιτηθείτε. Τόσο εσείς προσωπικά, όσο και η κυβέρνησή σας, με την σκληρή νεοδεξιά πολιτική ιδιωτικοποίησης της υγείας που εκτελείτε. Για το καλό των ανθρώπων αυτού του τόπου.

Εμείς, σας έχουμε καταθέσει τροπολογία κ. Γεωργιάδη για τις νησιωτικές και ακριτικές περιοχές, την οποία προσπερνάτε επιδεικτικά και δεσμευόμαστε ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την επαναθεμελίωση του ΕΣΥ για τους πολλούς και για όλους!» καταλήγει ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.

ΣΥΡΙΖΑ για Γεωργιάδη: «Να παραδεχτεί την αποτυχία του και να παραιτηθεί - Αλλιώς να τον αποπέμψει ο Μητσοτάκης»


Να παραιτηθεί καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, μετά και το τελευταίο πρωτοφανές περιστατικό διάλυσης της δημόσιας περίθαλψης στο νοσοκομείο της Κω.

Συγκεκριμένα, 69χρονος συμπολίτης μας μεταφέρθηκε με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου στο νοσοκομείο του νησιού, όπου τον περιέλθαψε γυναικολόγος (!) καθώς αυτή ήταν η πλησιέστερη ειδικότητα στο νοσηλευτικό ίδρυμα.


«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αναγάγει το "πάμε κι όπου βγει" σε κανόνα άσκησης πολιτικής, σε όλους τους τομείς», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου και καλεί τον Άδωνι Γεωργιάδη να παραδεχτεί την αποτυχία του και να παραιτηθεί. «Κι αν δεν το κάνει, οφείλει να τον αποπέμψει ο Κυρ. Μητσοτάκης», συμπληρώνει.


Αξίζει να αναφερθεί ότι εκτός από τους περίπου 50 χιλιάδες μόνιμους κατοίκους, το νοσοκομείο της Κω καλείται κάθε καλοκαίρι να αντιμετωπίσει τον τριπλασιασμό του πληθυσμού από τον τουρισμό.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αναγάγει το «πάμε κι όπου βγει» σε κανόνα άσκησης πολιτικής, σε όλους τους τομείς. Από την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, που σταματάνε στα τσιμέντα, ως την Υγεία, όπου ελπίζει να βγει το καλοκαίρι χωρίς να συμβεί κάποια τραγωδία στα νησιά που κατακλύζονται από επισκέπτες.

Το τελευταίο περιστατικό στο νοσοκομείο της Κω, με τον 69χρονο που υπέστη βαρύ καρδιακό επεισόδιο και τον περιέθαλψε… γυναικολόγος, αποτελεί τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ο αρμόδιος υπουργός, ο Άδωνις Γεωργιάδης, οφείλει να παραδεχτεί την αποτυχία του και να παραιτηθεί. Κι αν δεν το κάνει, οφείλει να τον αποπέμψει ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Όπως τόνιζε μόλις χθες ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας: Η πραγματικότητα με τη διάλυση του ΕΣΥ δεν μπορεί να κρυφτεί κάτω από το χαλί. Τώρα που αποκαλύπτεται με τον πιο εμφατικό τρόπο το αδιέξοδο των πολιτικών σας, το σχέδιο που απεργάζεστε και εφαρμόζετε για την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ και ότι μοναδική σας έννοια είναι η επικοινωνιακή διαχείριση της κατάστασης, η μόνη λύση για την κοινωνία είναι να παραιτηθείτε. Τόσο εσείς προσωπικά, όσο και η κυβέρνησή σας, με την σκληρή νεοδεξιά πολιτική ιδιωτικοποίησης της υγείας που εκτελείτε. Για το καλό των ανθρώπων αυτού του τόπου.​

Σε νέα ανακοίνωση της και ύστερα από απάντηση του Υπουργού Υγείας με την οποία ωστόσο, προσπαθούσε να... αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το περιστατικό εστιάζοντας στην ηλικία του ασθενούς η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει:


«Ο καθ’ έξιν ψευδόμενος Υπουργός Υγείας απάντησε επιτέλους για την αντιμετώπιση εμφραγματία από... μαιευτήρα-γυναικολόγο κατά την εορτή του Δεκαπενταύγουστου, στο κατάφορτο από τουρίστες νησί της Κω.

Ως συνήθως, δε, πολυλογεί παραπλανητικά πριν και μετά την αναφορά στα επίδικα γεγονότα.

Απαντούμε λοιπόν μόνον σε ό,τι αφορά τα γεγονότα:

1. Ο Άδωνις Γεωργιάδης αμφισβητεί την ακρίβεια του ρεπορτάζ μόνον όσον αφορά την ηλικία του διακομισθέντος ασθενούς (ισχυρίζεται πως είναι 48 ετών κι όχι 69), κάτι που εντοπίζεται εύκολα από το ΑΜΚΑ του. Μάλλον για τον κ. Γεωργιάδη ο (δήθεν) 48χρονος είναι καταλληλότερος για γυναικολογική αντιμετώπιση από έναν 69χρονο...

2. Αναγνωρίζει ότι μόνο σπάνια δεν είναι σε ένα νησί με τόσο πληθυσμό τέτοια περιστατικά, δεδομένου ότι την ίδια ημέρα έφθασε στο ΤΕΠ (με τον γυναικολόγο) και άλλος με ΟΕΜ, ήδη νεκρός. Άρα το να έχεις νοσοκομείο που εφημερεύει με γυναικολόγο αποτελεί έκθεση σε έναν πολύ πιθανό κίνδυνο κι όχι σε κάποιο σπάνιο ενδεχόμενο.

3. Η αγροτική ιατρός κάλεσε, λέει, τον γυναικολόγο, αλλά γιατί; Μπερδεύτηκε άραγε κι έκανε λάθος ή δεν διέθετε άλλον ειδικό ιατρό στο νοσοκομείο, πιο σχετικό με το θέμα; Τις τηλεφωνικές οδηγίες ενός καρδιολόγου που δεν εφημέρευε και προφανώς δεν ήταν στην περιοχή, δεν μας τις διευκρινίζει και φυσικά αυτός που θα τις εφάρμοζε ή όχι (θεράπων) είναι ο γυναικολόγος που ήταν παρών κι όχι ο όποιος ειδικός της τηλεϊατρικής. Για όλα εξάλλου τα υπόλοιπα (συνεννόηση με ΠΑΓΝΗ, προετοιμασία αεροδιακομιδής, ασφαλή μεταφορά προς αεροδρόμιο κ.λπ.) ουδόλως αμφισβητεί ότι τα έκανε ο θεράπων γυναικολόγος.

4. Για τις λεπτομέρειες αντιμετώπισης του συγκεκριμένου περιστατικού, της αεροκομιδής, νοσηλείας του κλπ. υπάρχουν οι ηχογραφημένες συνομιλίες του θεράποντα γυναικολόγου με το Νοσοκομείο του Ηρακλείου και το ΕΚΑΒ, των οποίων την απομαγνητοφώνηση μπορεί και πρέπει να διατάξει άμεσα ο Εισαγγελέας, κάτι που θα βάλει τον κάθε κατεργάρη Υπουργό στην θέση του, δηλαδή σπίτι του ή στη σχολή ρητορείας που διαθέτει.

ΥΓ: Ισχύει πως ο Άδωνις Γεωργιάδης βρίσκεται στη Ρόδο εδώ και πολλές ημέρες για να ενημερωθεί αναλυτικά για τα ζητήματα Υγείας στο νησί; Σε κάθε περίπτωση, του ευχόμαστε να περνά καλά σε όποιο νησί και να βρίσκεται...​».

 

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη