Αντώναρος: «Ο Κασσελάκης είναι εδώ για να μείνει»


«Ο Κασσελάκης - από την ερμηνεία που κάνω στα λεγόμενά του — δεν έχει την παραμικρή πρόθεση ούτε να τα μαζέψει και να φύγει... ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ», αναφέρει σε ανάρτησή του ο δημοσιογράφος και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, σχολιάζοντας την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στην ΚΟ και τα μηνύματα που αυτή εκπέμπει για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αντώναρος, αφού μελέτησε διεξοδικά την ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, εκφράζει την εκτίμησή του ότι το κόμμα προσανατολίζεται σε μια νέα, πιο κεντρώα κατεύθυνση, με έμφαση στον ρεαλισμό και τη λύση των προβλημάτων. 

Στην ανάρτησή του, σημειώνει την προσπάθεια του Κασσελάκη να απομονώσει τις «παλαιόαριστερες αντιλήψεις» και να προσελκύσει τους κεντρώους ψηφοφόρους, που ζητούν «ρεαλισμό, αποφασιστικότητα και λύσεις» χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις.

Επίσης, τονίζει ότι το νέο μοντέλο ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί «σφιχτή και αφοσιωμένη» ομάδα δράσης, υπογραμμίζοντας ότι οι δημόσιες διαφωνίες εκτός των εμπιστευτικών συνεδριάσεων δεν είναι πλέον ανεκτές. Σε αυτό το πλαίσιο, όσοι διαφωνούν με τις κεντρικές αποφάσεις ή ζητούν την παραίτηση του προέδρου από τις τηλεοράσεις, θα πρέπει να αποχωρήσουν από το κόμμα, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο Αντώναρος, δείχνοντας ουσιαστικά την πόρτα εξόδου σε συγκεκριμένα στελέχη.

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρεται επίσης στην ανάγκη για άμεση και αδιαμεσολάβητη επαφή με τον κόσμο, τονίζοντας τη σημασία της ειλικρίνειας και της υποστήριξης σε όσους περνούν δύσκολες στιγμές. Προσθέτει ότι το κόμμα θα πρέπει να στηθεί εκ νέου, χωρίς «ιδεοληπτικές αντιλήψεις κι αγκυλώσεις», με τη συμμετοχή όλων.

Επιπλέον, ο Αντώναρος υπογραμμίζει τη σημασία της αποδοχής της κριτικής από τα πολιτικά πρόσωπα, επισημαίνοντας ότι «όποιος δεν αντέχει την κριτική αποσύρεται και πάει σπίτι του», ενώ αποφεύγει να σχολιάσει το ζήτημα που έχει προκύψει με τον Παύλο Πολάκη και την Αθηνά Λινού, τονίζοντας ότι η τωρινή στιγμή απαιτεί «κοινή γραμμή και ομοψυχία».

Τέλος, ο Αντώναρος καθιστά σαφές ότι στηρίζει απόλυτα τον Στέφανο Κασσελάκη, αναφέροντας πως ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία πρόθεση να εγκαταλείψει την ηγεσία του κόμματος, παρά τις αντίθετες φήμες και επιθυμίες κάποιων, και ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει μπροστά με το όραμά του για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κυρίου Αντώναρου: 

Μερικές πρώτες σκέψεις αφού διάβασα 2 φορές την ομιλία Κασσελακη που θα συνιστούσα και στους δημοσιογράφους να το κάνουν από τους οπόιους οι περισσότεροι έχουν «ξεμαθει» βασικές αρχές της δουλειάς τους. 

() Γίνεται πιο σφιχτή και με αφοσίωση στον Πρόεδρο — όπως επιβάλλεται - η ομάδα δράσης και κρούσης. Δημόσιες παραφωνίες εκτός των εμπιστευτικών συνεδριάσεων των οργάνων δεν είναι ανεκτές. 

() Σαφές άνοιγμα στον χώρο του κέντρου με ουσία και στόχευση - κι απομόνωση των παλαιόαριστερων αντιλήψεων. Επί λέξει: «Κεντρώοι ψηφοφόροι» δεν είναι αναγκαστικά όσοι θέλουν μεσοβέζικες λύσεις στα πολιτικά προβλήματα. Απλά θέλουν ρεαλισμό, αποφασιστικότητα και λύσεις. Χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις, που έχουν οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε συνεχείς διασπάσεις από τότε που συστάθηκε το 2004. Χωρίς φρουρούς της αριστεροσύνης και αριστερόμετρα, που έδιωξαν και συνεχίζουν να διώχνουν χιλιάδες πολίτες που ήρθαν να εισφέρουν αλλά συνάντησαν κλειστές πόρτες.» 

Και ερμηνεύω εγώ: Στην ελληνική κοινωνία υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που γυρνούν την πλάτη στη ψεύτο-φιλελεύθερη αλλά στην ουσία Ακροδεξιά πολιτική του καθεστώτος Μητσοτακη και περιμένουν ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ. 

() Βγαίνουμε όλοι έξω στον κόσμο — για άμεση κι αδιαμεσολάβητη επαφή μαζί του. Γινόμαστε ουσιαστικό στήριγμα στις δύσκολες στιγμές που περνάει. Του λέμε αλήθειες. Δεν του κρύβουμε τίποτε. Στήνουμε ένα εντελώς καινόυργιο κόμμα. Χωρίς ιδεοληπτικής αντιλήψεις κι αγκυλώσεις. Με τη συμμετοχή όλων. 

() Εμείς τα πολιτικά πρόσωπα πρέπει να αντιμετωπίζουμε και να δεχόμαστε την κριτική — όσο σκληρή κι άδικη κι αν είναι μερικές φορές. Είμαστε σε μια ανοιχτή κοινωνία. Δίκη μου ερμηνεία: Οποίος δεν αντέχει την κριτική αποσύρεται και πάει σπίτι του. Δεν ανοίγει »πόλεμο» οποιασδήποτε μορφής με πολίτες. Ποιους εννοεί ο ΣΚ μπορεί να ερμηνεύσει κανείς κατά βούληση. 

() Δείχνει την πόρτα ουσιαστικής και πρακτικής εξόδου σε όσους κι όσες είτε αποστασιοποιούνται από τις κεντρικές αποφάσεις είτε ζητούν την παραίτηση του προέδρου από τις τηλεοράσεις, ενός προέδρου που έχει εκλεγεί για 3 χρόνια. «Μπορεί η Επιτροπή Δεοντολογίας να ακολουθεί τις δικές της διαδικασίες, αλλά στελέχη που εκφράζονται έτσι επιλέγουν να θέσουν τον εαυτό τους συνειδητά. εκτός κόμματος. Ας αφήσουν τους υπόλοιπους να πάμε μπροστά.» Για μένα αυτό σημαίνει ότι Σπιρτζης και κομπανία έχουν ήδη φύγει. Έτσι απλά. Και σωστά. 
() Οι βουλευτές πρέπει να δεσμευτούν ένας ένας και μια μια ότι δεν θα πάρουν τις έδρες τους να φύγουν. Έτσι μπράβο. 

() Ο Κασσελακης - από την ερμηνεία που κάνω στα λεγόμενα του — δεν έχει την παραμικρή πρόθεση ούτε να τα μαζέψει και να φύγει (όπως εύχονται κάποιοι και εντός και εκτός κόμματος) ουτε να θέσει την προεδρία του σε νέα έγκριση όπως λένε κάποιοι και κάποιες τις τελευταίες μέρες με περισσότερο η λιγότερο άκομψο τρόπο. ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ. ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΩ. 

ΥΓ. Τέλος επειδή πολλοί και πολλές με ρωτούν την τελευταία ώρα γιατί δεν έκανε καμία αναφορά στο θέμα Πολάκη Λινού η άποψή μου είναι ξεκάθαρη. Καλά έκανε και δεν αναφέρθηκε σε αυτό. 

Τωρα είναι η ώρα της κοινής γραμμής και της ομοψυχίας για όσους θέλουν να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μπροστά στο πλαίσιο όσων είπε ο πρόεδρος κι όσων εγώ προσπάθησα κάπως αποκωδικοποιήσω. Ίσως να έχω παραλείψει κάτι. Αν το διαπιστώσω ασφαλώς θα επανέλθω.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη