Κικίλιας - Απίστευτη πρόκληση: Νομίζει ότι το Συντονιστικό είναι σπίτι του και «φιλοξένησε» τον Κασσελάκη- Για «κυβέρνηση αλαζόνων» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ


Με μια δήλωση λίγων λέξεων ο Βασίλης Κικίλιας αποκάλυψε την εξαιρετικά προκλητική αντίληψη που έχει για τον υπουργικό θώκο καθώς θεωρεί ότι η χώρα είναι κτήμα του, το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων είναι το σπίτι του και όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά να ενημερωθεί ενώ η Αττική καίγεται από τη μια άκρη στην άλλη, ο Βασίλης Κικίλιας του κάνει χάρη.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε συνέντευξή του στον Open, ξεδίπλωσε την πολιτική του μικρότητα και αποκάλυψε τον πανικό στον οποίο έχει περιέλθει μετά τη συνεχιζόμενη πίεση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για λογοδοσία και έλεγχο.

Ο Βασίλης Κικίλιας εξαπέλυσε επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη ισχυριζόμενος ότι «πουλάει παραμύθια με δράκους» για τον αριθμό των εναέριων μέσων που επιχειρούσαν κατά τη μεγάλη φωτιά στον Βαρνάβα και στη συνέχεια προχώρησε σε μια απίστευτη πρόκληση με στοιχεία ανεκδιήγητης μεγαλομανίας.

«Έχει κάθε δικαίωμα ο Στέφανος Κασσελάκης να ζητάει να ενημερώνεται αρμοδίως και να ασκεί κριτική, είναι κομμάτι της δημοκρατίας», είπε αρχικά ο Βασίλης Κικίλιας και στη συνέχεια δεν μπόρεσε να κρατηθεί και συνέχισε λέγοντας:

«Όμως το να πουλάει ότι πετούσαν 2-3 εναέρια πάνω από τον Βαρνάβα όταν τον φιλοξενήσαμε, καλή τη πίστει του δώσαμε όλα τα στοιχεία του Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ (Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων) με τα εναέρια μέσα που πετούσαν 20 και έδειξε η πυροσβεστική ότι είχε την καλή διάθεση να τον ενημερώσει αυτό είναι κάτι μη αποδεκτό».

Εν ολίγοις, ο Βασίλης Κικίλιας είπε προς τους πολίτες ότι το Συντονιστικό είναι το σπίτι του και έκανε χάρη στον Στέφανο Κασσελάκη και τον «φιλοξένησε». Τα στοιχεία είναι... προσωπικά του δεδομένα και από την καλή του την καρδιά τα έδωσε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και για αυτούς του λόγους, είναι απαράδεκτο ο Στέφανος Κασσελάκης να μην κάνει αποθεωτικές δηλώσεις αλλά να ζητάει όλα να βγουν στο φως και να υπάρξει έλεγχος και λογοδοσία για το πώς έγινε η διαχείριση της μεγάλης φωτιάς που κατέκαψε την Αττική.
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Κυβέρνηση των αλαζόνων - Τα τρία ερωτήματα που δεν απαντά ο Βασίλης Κικίλιας»


Σκληρή απάντηση στον Βασίλη Κικίλια, έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας εμφανίστηκε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN κι ενώ όλοι θα περίμεναν να δώσει εξηγήσεις για το μέγεθος της καταστροφής που επέτρεψε να συμβεί στην Αττική, εκείνος απέδειξε γιατί η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει έχει λάβει επάξια τον τίτλο της “κυβέρνησης των αλαζόνων”» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Είναι συγκεκριμένα τα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει ο κ. Κικίλιας αν θέλει να ασκήσει τον θεσμικό του ρόλο και επειδή έδειξε να… ειδικεύεται στα “παραμύθια”, επαναλαμβάνουμε τα αιτήματα που έχουμε θέσει και στα οποία οφείλει να ανταποκριθεί» σημειώνει.

«1. Ζητούμε από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ/ΠΣ) να δώσει τα τηλεματικά δεδομένα όλων των εναερίων μέσων που επιχείρησαν στην Αττική από την Κυριακή 11 Αυγούστου μέχρι και σήμερα.

2. Ζητούμε αντίγραφο του Πληροφοριακού Συστήματος "Engage" σχετικά με τα εναέρια και επίγεια μέσα.

3. Ζητούμε να μας χορηγηθεί αντίγραφο του Πρακτικού συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της 12ης Αυγούστου».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενημερώνει παράλληλα πως το Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ (Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων) δεν είναι ιδιωτικό χωράφι του υπουργού και τα στοιχεία του δεν είναι πληροφορίες προς εκλεκτική αξιοποίηση. «Έχει υποχρέωση να ενημερώνει επίσημα, θεσμικά, άμεσα και πλήρως τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προκειμένου να ασκείται ο κοινοβουλευτικός έλεγχος, από τον οποίο για κακή του τύχη δε θα γλιτώσει» παρατηρεί.

«Ας αφήσει λοιπόν τις απίθανες δικαιολογίες: “έφταιγαν οι άνεμοι, το μικροκλίμα στα φαράγγια, οι οικισμοί που βρίσκονται σε δασικές περιοχές” κι ας ανταποκριθεί έστω κι αργά στις απαιτήσεις του θεσμικού του ρόλου» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Τέλος, ως υστερόγραφο, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει πως το να εξισώνει ο Β. Κικίλιας «τον εαυτό του με τους πυροσβέστες που παλεύουν με τις φωτιές, ενώ το υπουργείο τους αφήνει 16 ώρες χωρίς νερό, είναι τουλάχιστον χυδαίο! Έχει αποδείξει πως βρίσκεται απέναντι τους κι όχι δίπλα τους».
Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας εμφανίστηκε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN κι ενώ όλοι θα περίμεναν να δώσει εξηγήσεις για το μέγεθος της καταστροφής που επέτρεψε να συμβεί στην Αττική, εκείνος απέδειξε γιατί η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει έχει λάβει επάξια τον τίτλο της «κυβέρνησης των αλαζόνων».

Είναι συγκεκριμένα τα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει ο κ. Κικίλιας αν θέλει να ασκήσει τον θεσμικό του ρόλο και επειδή έδειξε να… ειδικεύεται στα «παραμύθια», επαναλαμβάνουμε τα αιτήματα που έχουμε θέσει και στα οποία οφείλει να ανταποκριθεί.

1.Ζητούμε από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ/ΠΣ) να δώσει τα τηλεματικά δεδομένα όλων των εναερίων μέσων που επιχείρησαν στην Αττική από την Κυριακή 11 Αυγούστου μέχρι και σήμερα.

2.Ζητούμε αντίγραφο του Πληροφοριακού Συστήματος "Engage" σχετικά με τα εναέρια και επίγεια μέσα.

3.Ζητούμε να μας χορηγηθεί αντίγραφο του Πρακτικού συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της 12ης Αυγούστου.

Επίσης να τον ενημερώσουμε πως το Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ (Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων) δεν είναι ιδιωτικό χωράφι του υπουργού και τα στοιχεία του δεν είναι πληροφορίες προς εκλεκτική αξιοποίηση. Έχει υποχρέωση να ενημερώνει επίσημα, θεσμικά, άμεσα και πλήρως τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προκειμένου να ασκείται ο κοινοβουλευτικός έλεγχος, από τον οποίο για κακή του τύχη δε θα γλιτώσει.

Ας αφήσει λοιπόν τις απίθανες δικαιολογίες: «έφταιγαν οι άνεμοι, το μικροκλίμα στα φαράγγια, οι οικισμοί που βρίσκονται σε δασικές περιοχές» κι ας ανταποκριθεί έστω κι αργά στις απαιτήσεις του θεσμικού του ρόλου.

ΥΓ. Το να εξισώνει τον εαυτό του με τους πυροσβέστες που παλεύουν με τις φωτιές, ενώ το υπουργείο τους αφήνει 16 ώρες χωρίς νερό, είναι τουλάχιστον χυδαίο! Έχει αποδείξει πως βρίσκεται απέναντι τους κι όχι δίπλα τους.
Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για Κικίλια: «Θερμά συγχαρητήρια που καμαρώνει γιατί απέτρεψε να καεί το Μαρούσι»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στον κ. Κικίλια που καμαρώνει γιατί απέτρεψε με το συντονισμό του να καεί το Μαρούσι» σχολιάζουν καυστικά πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή την ανάρτηση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας.

«Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση έχει βάλει ψηλά τον πήχη ετοιμότητας της Πολιτικής Προστασίας. Ας ελπίσουμε ότι έχει προνοήσει ανάλογα και για την προστασία της πλατείας Συντάγματος…» προσθέτουν αιχμηρά οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σημειώνεται ότι ο Βασίλης Κικίλιας, προχώρησε σε μια ανάρτηση, που επί της ουσίας μαρτυρά τον πανικό στον οποίο βρίσκεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μετά την αποτυχία διαχείρισης της καταστροφικής φωτιάς στην Αττική και την συνεχιζόμενη πίεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για λογοδοσία.

Ο ίδιος έσπευσε να δημοσιεύσει στο «Χ» βίντεο από τη ρίψη νερού από ελικόπτερο, στη πυρκαγιά που ξέσπασε σε ρεματιά στο Μαρούσι την Δευτέρα (19/8) πανηγυρίζοντας ότι η «επικίνδυνη φωτιά» που εκδηλώθηκε «εντός αστικού ιστού», «ελέγχθηκε σε 17 λεπτά». 

«Πυρκαγιά πριν από λίγο σε ρέμα με καλαμιές στο Μαρούσι, εντός αστικού ιστού. Ελικόπτερο που έκανε έμφορτη περιπολία έκανε ρίψη σε μόλις 4 λεπτά από τη στιγμή της έναρξης και με τη συνδρομή και επίγειων δυνάμεων, η επικίνδυνη φωτιά ελέγχθηκε σε 17 λεπτά» έγραψε χαρακτηριστικά.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη