Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Όλα όσα έγιναν στην τελετή έναρξης στον Σηκουάνα- Η εντυπωσιακή είσοδος της Ελλάδας στην τελετή έναρξης


Περίπου 300.000 θεατές γέμισαν τις κερκίδες, στις όχθες του ποταμού, με φόντο τον εμβληματικό πύργο του Αϊφελ, στην φαντασμαγορική τελετή έναρξης στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Εκατό χρόνια μετά, την τελευταία φορά που η πόλη του Φωτός διοργάνωσε Ολυμπιακούς Αγώνες περισσότεροι από 10.000 αθλητές, δεκάδες πολιτικά πρόσωπα και χιλιάδες καλλιτέχνες έλαβαν μέρος στη τελετή έναρξης του σημαντικότερου αθλητικού γεγονότος του καλοκαιριού.

Η γαλλική πρωτεύουσα φιλοξενεί και πάλι Ολυμπιακούς Αγώνες, (τρίτη διοργάνωση συνολικά έπειτα το 1900 και το 1924), από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου και αναμένεται μία πολύ διαφορετική διοργάνωση από όσες έχουμε συνηθίσει.



Η πλωτή παρέλαση ξεκίνησε από τη γέφυρα «Αούστερλιτς», με την ελληνική αποστολή και περνά από εμβληματικά σημεία, όπως ο Καθεδρικός Ναός της Παναγίας των Παρισίων και το Μουσείο του Λούβρου, καθώς και από ιστορικά μέρη, όπως το γυάλινο "Γκραν Παλέ", τα οποία έχουν διαμορφωθεί ως προσωρινές τοποθεσίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η παρέλαση ολοκληρώθηκε στην πλατεία του Τροκαντερό, κοντά στον Πύργο του Άιφελ, όπου άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα και ανακηρύχτηκαν επίσημα οι Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024.
φωτογραφίες από την τελετή έναρξης

Με 60 μουσικούς από τη ορχήστρα της Γαλλικής Ρεπουμπλικανικής Φρουράς και 36 ερμηνευτές από τη χορωδία του γαλλικού στρατού, η Γαλλίδα μέγα ποπ σταρ Άγια Νακαμούρα παρουσιάστηκε στην στη Pont des Arts, μια γέφυρα που συνδέει το Ινστιτούτο της Γαλλίας με το Μουσείο του Λούβρου, ενώνοντας τον ακαδημαϊκό κόσμο και τις τέχνες, τραγουδώντας μερικές από τις πιο γνωστές επιτυχίες της





Η μεγάλη έκπληξη έγινε όταν οι Gojira, ένα γαλλικό metal συγκρότημα με διεθνή αύρα, συνεργάστηκαν με τη Γαλλοελβετίδα τραγουδίστρια όπερας Μαρίνα Βιότι (Marina Viotti) για να ερμηνεύσουν το "Ah! Ca ira", ένα γαλλικό επαναστατικό τραγούδι.



Πριν την συμπλήρωση της πρώτης μισής ώρα, εμφανίστηκε στο πρώτο αστέρι της βραδιάς, η Λέιντι Γκάγκα (Lady Gaga), τραγουδώντας διασκευασμένο το «My thing in feather» της Zizi Jeanmaire, κοντά στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων.



Στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων, που καταστράφηκε από μια γιγαντιαία πυρκαγιά το 2019, παρουσιάστηκε μια ιδιαίτερη παράσταση. Καλλιτέχνες χόρεψαν προσκολλημένοι στα ικριώματα του καθεδρικού ναού που πρόκειται να ανοίξει ξανά τις πόρτες του στις 8 Δεκεμβρίου μετά από μεγάλες εργασίες αποκατάστασης.




Η εντυπωσιακή είσοδος της Ελλάδας



Εντυπωσιακή η είσοδος της Ελλάδας στην τελετή έναρξης, με σημαιοφόρους τους Γιάννη Αντετοκούνμπο και την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

Το πρώτο σκάφος, αυτό της Ελλάδας αναχώρησε, από τη γέφυρα Αούστερλιτς (Austerlitz) στον Σηκουάνα, με την χώρα μας να ανοίγει όπως κάθε χρόνο την παρέλαση στην τελετή έναρξης της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης.


Τα μέλη της ελληνικής αποστολής μαζί με τους δύο σημαιοφόρους, κυματίζοντας τις γαλανόλευκες σημαίες προκάλεσαν για ακόμα μια φορά συγκίνηση.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη