Σκάνδαλο υποκλοπών: Νέες αποκαλύψεις - Το κοινό κέντρο ΕΥΠ - Predator και τα παραποιημένα sms με το εμβόλιο




Νέα στοιχεία που αποδομούν τους ισχυρισμούς της δικογραφίας στο σκάνδαλο υποκλοπών περί δήθεν συμπτώσεων σχετικά με το κοινό κέντρο ΕΥΠ και Predator βλέπουν το φως της δημοσιότητας. 

Και αυτό γιατί επτά «στόχοι» του παράνομου λογισμικού Predator που έχουν παγιδευτεί με SMS, αφορούν τον εμβολιασμό τους κατά του Covid-19, με πραγματικά όμως στοιχεία για το εμβολιαστικό κέντρο και τον χρόνο προσέλευσής τους.

Όπως αναφέρει το in.gr, το πλέον καταλυτικό στοιχείο που ουσιαστικά καταρρίπτει την εκδοχή της τυχαίας παρακολούθησης των 28 από ΕΥΠ και Predator είναι ότι οι επτά από αυτούς είχαν δεχθεί παραπλανητικό SMS με στοιχεία για τον εμβολιασμό τους που δεν θα ήταν εφικτό να ήταν γνωστό στους χειριστές του παράνομου λογισμικού, παρά μόνο μέσω ΕΥΠ που παρακολουθούσε το κινητό τους μέσω του συστήματος νομίμων επισυνδέσεων.

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, στην περίπτωση της συγκεκριμένης επιμόλυνσης των κινητών με το «κόλπο» του εμβολίου αναδεικνύεται με αδιαμφισβήτητο τρόπο αλληλοενημέρωση της ΕΥΠ, με τα δεδομένα των παρακολουθήσεων της, και των χειριστών του Predator για να γίνει ευχερέστερη η παγίδευση του στόχου και με το παράνομο λογισμικό. Κάτι που δεν φαίνεται να λαμβάνεται υπόψιν στον σχετικό δικαστικό φάκελο.

Το προφανές ερώτημα είναι πώς μπορεί εκείνοι που απέστειλαν τα SMS – παγίδα στα επτα άτομα (αναμεσά τους κι αξιωματικός της ΕΛΑΣ, δημοσιογράφοι) να γνώριζαν ότι οι «στόχοι» είχαν ήδη υποβάλει αίτημα για εμβολιασμό, είχε καθορισθεί με κανονικό κρατικό SMS το ραντεβού τους και την ίδια ημέρα τους εστάλησαν τα μηνύματα με τα παραπλανητικό link για υποτιθέμενη επιβεβαίωση του ραντεβού.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της πρώην μάνατζερ πολιτικής κυβερνοασφάλειας του Facebooκ Άρτεμις Σίφορντ. Τον Σεπτέμβριο του 2021 έκλεισε ραντεβού για αναμνηστική δόση εμβολίου κατά της Covid-19 στην Ελλάδα. 

Στις 17 Σεπτεμβρίου έλαβε αυτοματοποιημένο SMS με τα στοιχεία του ραντεβού της. Ωστόσο, στις 17:31 της ίδιας ημέρας έλαβε εκ νέου SMS με «μολυσμένο» link, το οποίο της ζητούσε να επιβεβαιώσει το ραντεβού, κάνοντας «κλικ» σε σύνδεσμο, ενώ κάτι παρόμοιο συνέβη και με άλλους στοχευθέντες με τον ίδιο τρόπο.

Στην περίπτωση αξιωματικού της ΕΛΑΣ που ήταν επίσης κοινός στόχος ΕΥΠ και κατασκοπευτικού λογισμικού το SMS για την υφαρπαγή των δεδομένων του περιείχε αναλυτικά στοιχεία για τον εμβολιασμό του σε κέντρο του Αγίου Στέφανου Αττικής (όπως πράγματι είχε κανονισθεί), πληροφορία που θα είχε αντληθεί από την αρχική παρακολούθηση του κινητού του από την ΕΥΠ.

Και σε άλλα πρόσωπα που ήταν στην λίστα των 28 κοινής παρακολούθησης ΕΥΠ και Predator είχαν σταλεί παραπλανητικά SMS με βάση στοιχεία για τα ενδιαφέροντα και τις επιλογές του «στόχου» που είχαν αντληθεί με τον ίδιο τρόπο.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη