Τζο Μπάιντεν: Διάγγελμα σε prime time μετά την απόσυρση από την προεκλογική κούρσα – Τι αναμένεται να πει


Ο Τζο Μπάιντεν επέλεξε ώρα υψηλής τηλεθέασης (20:00 τοπική, 03:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης, ώρα Ελλάδας) για να απευθυνθεί στους Αμερικανούς, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης απόσυρσης από την κούρσα για τον Λευκό Οίκο στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να εξηγήσει τους λόγους πίσω από την απόφασή του, η οποία γνωστοποιήθηκε μέσω επιστολής στον προσωπικό λογαριασμό του στο X.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 81χρονος πρόεδρος βγήκε, έπειτα από σχεδόν μια εβδομάδα, από την απομόνωση στο παραθαλάσσιο σπίτι του στην πολιτεία Ντέλαγουερ, έχοντας επιμολυνθεί από κορονοϊό. Φαινόταν καταβεβλημένος καθώς κατέβαινε από το αεροσκάφος που τον μετέφερε στον Λευκό Οίκο.

Η υγεία του προέδρου απασχόλησε έντονα τελευταία, καθώς ολοένα περισσότεροι κοινοβουλευτικοί της παράταξής του τον καλούσαν να αποχωρήσει.

Τι έδειξε η δημοσκόπηση του Reuters για τη Χάρις

Κατά δύο μονάδες προηγείται η Κάμαλα Χάρις του Ντόναλντ Τραμπ, φέρνοντας τους Δημοκρατικούς μπροστά στις δημοσκοπήσεις μετά την απόσυρση του Τζο Μπάιντεν από την κούρσα για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos,η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις απέκτησε οριακό προβάδισμα έναντι του Ρεπουμπλικανού Ντόναλντ Τραμπ στην αμερικανική προεδρική κούρσα.

Η Χάρις προηγείται του Τραμπ με 44% έναντι 42% μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στην εθνική δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη τη Δευτέρα και την Τρίτη, αφού ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποσύρθηκε από την αναμέτρηση την Κυριακή και υποστήριξε τη Χάρις ως διάδοχό του.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη