Εστιάτορες: Οργή κατά ΝΔ - «Ντράπηκε και η ντροπή, ξεπεράσατε κάθε όριο προπαγάνδας»


Οργισμένη ανακοίνωση σχετικά με τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Νίκου Ρωμανού για την αύξηση του συντελεστή του ΦΠΑ στον καφέ στην εστίαση εξέδωσαν οι εστιάτορες τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «ντράπηκε και η ντροπή».

«Κύριε Ρωμανέ, το κόμμα σας σε δύο προεκλογικές περιόδους, το 2019 και το 2023 επένδυσε στην μείωση των συντελεστών ΦΠΑ εξαπατώντας την εστίαση. Υποσχέθηκε ενιαίο ΦΠΑ 13% σε όλη την εστίαση και μείωση του στο 11% στο τέλος της τετραετίας. 

Υποσχέθηκε μείωση φόρων και τους τελευταίους έξι μήνες έχετε αυξήσει δύο φορές τον ΦΠΑ στα σερβιριζόμενα αναψυκτικά και τα μη αλκοολούχα ροφήματα» σημειώνουν χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι «η προπαγάνδα έχει και τα όρια της, αλλά εσείς τα ξεπεράσετε».

Παράλληλα, οι εστιάτορες απευθύνοντας δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνουν λόγο για «αλαζονεία χωρίς φρένα» τονίζοντας ότι αγνοεί «επιδεικτικά την αγορά και βγάζετε ανακοινώσεις με ψεύτικο περιεχόμενο».

Την σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εστιάτορες, αντιδρώντας στις δηλώσεις του Νίκου Ρωμανού, αναδημοσίευσε στην σελίδα του Facebook ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Αναδημοσίευση Κασσελάκη
Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανέβασε τον ΦΠΑ στον σερβιριζόμενο καφέ στο 24%, έναντι 13% που ίσχυε μέχρι τις 30 Ιουνίου. Σήμερα, ο Στέφανος Κασσελάκης με βίντεο στα social media κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε καφετέρια τόνισε ότι η εκτόξευση του ΦΠΑ στον καφέ από το 13% στο 24% είναι ένα «τελείως άδικο μέτρο».

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Ν. Ρωμανός δίχως ίχνος ντροπής έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «διαστρέβλωση της αλήθειας» και «μαύρη προπαγάνδα».

«Το ψεύδος είναι το τελευταίο σωσίβιο των απελπισμένων. Τελευταίο παράδειγμα του ακραίου λαϊκισμού του είναι η ανάρτηση σχετικά με την τιμή του καφέ. Θα υποχρεωθεί να αντέξει τώρα το πικρό ποτήρι της αλήθειας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ρωμανός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ντράπηκε και η ντροπή

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ.Νίκος Ρωμανός, λογικά έχει πλήρη άγνοια γύρω από το θέμα των συντελεστών ΦΠΑ στην εστίαση. Εκτός και αν γνωρίζει όποτε προπαγανδίζει κάνοντας το άσπρο μαύρο.

Κύριε Ρωμανέ, το κόμμα σας σε δύο προεκλογικές περιόδους, το 2019 και το 2023 επένδυσε στην μείωση των συντελεστών ΦΠΑ εξαπατώντας την εστίαση.

Υποσχέθηκε ενιαίο ΦΠΑ 13% σε όλη την εστίαση και μείωση του στο 11% στο τέλος της τετραετίας.

Υποσχέθηκε μείωση φόρων και τους τελευταίους έξι μήνες έχετε αυξήσει 2 φορές τον ΦΠΑ στα σερβιριζόμενα αναψυκτικά και τα μη αλκοολούχα ροφήματα.

Η προπαγάνδα έχει και τα όρια της, αλλά εσείς τα ξεπεράσετε. Η αλαζονεία συνεχίζεται χωρίς φρένα!!! Αγνοείτε επιδεικτικά την αγορά και βγάζετε ανακοινώσεις με ψεύτικο περιεχόμενο».

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη