Μάθαμε τον λόγο που η Rockstar Games ακύρωσε τα story DLCs του GTA 5!


Τα story DLCs για το Grand Theft Auto 5, τα οποία βρίσκονταν αρκετό καιρό στα σκαριά ακυρώθηκαν από την Rockstar Games επειδή το GTA Online έβγαζε τρελά λεφτά. Τουλάχιστον αυτά δήλωσε τώρα ο πρώην υπάλληλος της εταιρίας, Joseph Rubino.

Πέρυσι, είχε διαρρεύσει ότι η Rockstar ετοίμαζε κάποτε ένα DLC πακέτο για το παιχνίδι που είχε την ονομασία “Agent Trevor” και ήταν το πρώτο από τα τρία συνολικά πακέτα επέκτασης που σχεδίαζε για το παιχνίδι. Τα υπόλοιπα δύο DLCs είχαν τις ονομασίες Zombie Apocalypse και Alien Invasion.

Ωστόσο, ο Joseph Rubino, ο οποίος ήταν senior camera artist και virtual cinematographer στην Rockstar για 6 ολόκληρα χρόνια, αποκάλυψε τον λόγο που η εταιρία τελικά ακύρωσε τα DLCs. Οι δηλώσεις του ήρθαν μέσα από μία συνέντευξη που έδωσε στο YouTube κανάλι “SanInPlay”.

Ο Rubino εξήγησε ότι η οικονομική επιτυχία που είχε στην αρχή το GTA Online έκανε την Rockstar Games να αλλάξει τις προτεραιότητές της και έτσι επικεντρώθηκε κυρίως στο online κομμάτι του παιχνιδιού.

Αυτό που έγινε όταν κυκλοφόρησε το GTA Online ήταν αδιανόητο. Έβγαζε τόσο πολύ χρήμα, ενώ ο κόσμος το λάτρευε τόσο πολύ, που ήταν δύσκολο να υποστηρίξουμε ένα standalone DLC. Κοιτάζοντας πίσω τώρα, θα έλεγα ότι πιθανότητα θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει και τα δύο, αλλά αυτή ήταν μία επιχειρηματική απόφαση που πήραν.

Ο Rubino συνέχισε τις δηλώσεις του λέγοντας μεταξύ άλλων ότι η απόφαση να ακυρωθεί το DLC τον αναστάτωσε πολύ.

Αυτός ήταν ο λόγος που ήμουν λίγο ξινός εκείνη την εποχή, γιατί τους έλεγα «ε παιδιά, αυτό είναι φοβερό, ελάτε να το συνεχίσουμε, ελάτε να το τελειώσουμε».

Τελικά, η Rockstar Games δεν έφερε ποτέ τα DLCs του GTA 5 και αντ’ αυτού προτίμησε να επικεντρωθεί στο GTA Online, το οποίο έβγαλε λεφτά με το τσουβάλι, αλλά και στο GTA 6, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2025.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη