Νοσοκομείο Σωτηρία: «Ή θα χειρουργηθείτε σε 2 χρόνια χωρίς να πληρώσετε ή με 2.000 ευρώ άμεσα»



Απειλές και κλίμα τρομοκρατίας κατά των γιατρών που αντιδρούν με τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία επικρατεί στο νοσοκομείο Σωτηρία όπως καταγγέλλει η πενταμελής επιτροπή της ΕΙΝΑΠ του νοσοκομείου, καταδεικνύοντας ότι μέρα με τη μέρα αποκαλύπτεται η κυβερνητική απάτη με τα απογευματινά χειρουργεία με στόχο την διάλυση και την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ



Κασσελάκης από νοσοκομείο Πρέβεζας: Είναι κυριολεκτικά έκτακτη ανάγκη να φτιάξουμε το ΕΣΥ


Σύμφωνα με την καταγγελία προ ημερών πραγματοποιήθηκε το δεύτερο απογευματινό χειρουργείο στο νοσοκομείο Σωτηρία χωρίς ο ασθενής να ήταν στην πρωινή λίστα του χειρουργείου.

Στη διαμαρτυρία μέλους του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Σωτηρία, η απάντηση του προϊσταμένου του ήταν «να ξεχάσετε εδώ τα συνδικαλιστικά» με ευθεία απειλή για μετακίνηση του σε άλλο τμήμα.


Παράλληλα η πενταμελής επιτροπή ΕΙΝΑΠ του Σωτηρία καταγγέλλει ότι ο χειρουργός που πραγματοποίησε το χειρουργείο υποστήριξε ότι τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα καθώς ο νόμος δεν υποχρεώνει ο ασθενής να προέρχεται από την πρωινή λίστα χειρουργείου αλλά επιτρέπει να χειρουργείται όποιος επιθυμεί επί πληρωμή.

Όπως επισημαίνει η πενταμελής επιτροπή ΕΙΝΑΠ του Σωτηρία «έχουμε δει σε πολλές περιπτώσεις ήδη από τις πρώτες μέρες εφαρμογής του μέτρου το δίλημμα τίθεται εκβιαστικά στους ασθενείς: είτε θα χειρουργηθείτε σε 2 χρόνια χωρίς να πληρώσετε ή με 2.000 ευρώ άμεσα!».

Παράλληλα καταγγέλλουν ότι «επείγοντα και ογκολογικά περιστατικά αντί να χειρουργούνται στο πρωινό ωράριο δωρεάν μπαίνουν ως απογευματινά που εκτός από ανήθικο είναι και παράνομο!».

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη

Εικόνα

Τέμπη: Στο Κουλούρι μεταφέρεται κοντέινερ πειστήριο της εμπορικής αμαξοστοιχίας που μέχρι σήμερα βρισκόταν σε οικόπεδο ιδιώτη-«Τα πειστήρια του εγκλήματος βρίσκονται διασκορπισμένα – Μας οφείλετε την αλήθεια» λέει ο Κασσελάκης