Νεκρός ο πρόεδρος του Ιράν, Ραΐσι, μετά τη συντριβή ελικοπτέρου


Νεκρός είναι ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσι, μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου που τον μετέφερε το απόγευμα της Κυριακής (19/5).

Η επίσημη επιβεβαίωση για τον θάνατο του Ραΐσι έρχεται μέσα από δηλώσεις ανώτερου Ιρανού αξιωματούχου στο πρακτορείο Reuters. «Ο πρόεδρος Ραΐσι, ο υπουργός Εξωτερικών και όλοι οι επιβάτες του ελικοπτέρου σκοτώθηκαν στη συντριβή» είπε στο πρακτορείο ο αξιωματούχος, ζητώντας να μην κατονομαστεί.

Νεκροί είναι επίσης ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν και άλλοι αξιωματούχοι, μεταδίδούν η κρατική τηλεόραση της Ισλαμικής Δημοκρατίας και ιρανικά ΜΜΕ.

Το ελικόπτερο συνετρίβη ενώ διέσχιζε ορεινή περιοχή μέσα σε πυκνή ομίχλη κατά την επιστροφή του από επίσκεψη στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν.




Σύμφωνα με αναφορές, ο αντιπρόεδρος του Ιράν Μουχάμαντ Μουκμπάρ πρόκειται να αναλάβει χρέη προέδρου, με το σύνταγμα της χώρας να ορίζει ότι νέος πρόεδρος πρέπει να εκλεγεί εντός 50 ημερών.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί, και ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν όταν συνετρίβη χθες Κυριακή σε ορεινή περιοχή της χώρας, εν μέσω πυκνής ομίχλης, εντοπίστηκε.

«Το ελικόπτερο του προέδρου εντοπίστηκε. Ομάδα έρευνας και διάσωσης πλησιάζουν τον τόπο της συντριβής (…) η κατάσταση δεν είναι καλή», τόνισε ο επικεφαλής της ιρανικής Ερυθράς Ημισελήνου Πιρχουσέιν Κουλιβάντ.

Δεν υπάρχει «καμιά ένδειξη» ότι υπάρχουν επιζώντες στον τόπο της συντριβής του ελικοπτέρου Bell 212 στο οποίο επέβαιναν ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί, ο υπουργός Εξωτερικών Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν και άλλοι αξιωματούχοι, μεταδίδει η κρατική τηλεόραση της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι «δυστυχώς» φαίνεται πως όλοι οι επιβαίνοντες είναι νεκροί, προσθέτοντας ότι το ελικόπτερο απανθρακώθηκε εντελώς.

Ο επικεφαλής της ιρανικής Ερυθράς Ημισελήνου Πιρχουσέιν Κουλιβάντ επιβεβαίωσε μιλώντας στην ιρανική κρατική τηλεόραση ότι δεν εντοπίστηκε καμιά ένδειξη ζωής.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη