Βουλή: Συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την ακρίβεια λίγο πριν τις ευρωεκλογές



Την ακρίβεια, που γονατίζει τα νοικοκυριά όλης της χώρας, θα αφορά η τελευταία κοινοβουλευτική «μάχη» σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, λίγο πριν η Βουλή κλείσει ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα, την Παρασκευή 24 Μαΐου θα διεξαχθεί η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την ακρίβεια.

Τη συζήτηση «για την ακραία ακρίβεια, τα υπερκέρδη των ολιγοπωλίων και την άρνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μέτρα προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας», είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Υπενθυμίζεται ακόμη ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε καταθέσει και σχετική πρόταση νόμου στις αρχές του μήνα.

Στην πρόταση νόμου 12 άρθρων, που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, περιγράφεται το συνολικό και πλήρως κοστολογημένο του σχέδιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται η μείωση των έμμεσων φόρων -ΦΠΑ και ΕΦΚ- και η επιβολή πλαφόν στα κέρδη των εταιρειών σε όλη τη γραμμή εισαγωγής, παραγωγής και μεταφοράς των προϊόντων. Οι μειώσεις θα χρηματοδοτηθούν από τη φορολόγηση των υπερκερδών σε εταιρείες πετρελαίου, παρόχους ενέργειας και τράπεζες.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη