Τέμπη: Ένοχη σιωπή από κυβέρνηση για το μπάζομα– Η απάντηση της ΝΔ που τα έκανε χειρότερα



Εκκωφαντική σιωπή από την κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά την αποκάλυψη που έγινε το βράδυ της Τρίτης από το Mega σχετικά με το μπάζωμα στον τόπο του εγκλήματος στα Τέμπη

Η κυβέρνηση αντί να απαντήσει στα ερωτήματα, έβαλε το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας να βγάλει μία κατάπτυστη ανακοίνωση που γύρισε μπούμερανγκ στον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Και αυτό γιατί όχι μόνο κατέδειξε τον πανικό της κυβέρνησης, αλλά ουσιαστικά επιβεβαίωσε τις αποκαλύψεις για την άγνωστη μέχρι σήμερα σύσκεψη, καθώς αποφεύγει να τοποθετηθεί για τη συγκεκριμένη ημερομηνία (3 Μαρτίου 2023).

Στην απάντηση της ΝΔ δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στην αποκάλυψη ότι η εισήγηση για την διαμόρφωση του χώρου υπήρξε -σύμφωνα με μαρτυρίες- από πολιτικούς παράγοντες κι εκπροσώπους της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ το κυβερνών κόμμα τα βάζει με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Νέα Δημοκρατία φτάνει στο σημείο να επιλέγει fake news ακόμα και για θέματα που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης στην προσπάθειά της να απαντήσει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Έτσι ψευδώς υποστηρίζει πως «ο κ. Κασσελάκης φτάνει στο σημείο να κάνει λόγο για δήθεν μυστικές συσκέψεις που οδήγησαν σε μυστικές αποφάσεις για “μπάζωμα”, προκειμένου να μεθοδευθεί η “συγκάλυψη”!».

Να σημειωθεί ότι την αποκάλυψη για άγνωστη μέχρι σήμερα σύσκεψη κατά την οποία αποφασίστηκε το μπάζωμα του τόπου της τραγωδίας στα Τέμπη έκανε το Mega με τη Νέα Δημοκρατία να κάνει ότι δεν γνωρίζει από πού έγινε η αποκάλυψη.

Η Νέα Δημοκρατία εμφανώς σε πανικό μετά την απήχηση που έχει το βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη για τα δύο τζάκια με ονοματεπώνυμο που είναι πίσω από τη συγκάλυψη στα Τέμπη, αναλώνεται σε αναφορές σε παλαιότερα ρεπορτάζ για να υποστηρίξει ότι όλα ήταν γνωστά.

Μάλιστα, το γραφείο Τύπου της ΝΔ έφτασε στο κατώτατο σημείο κατηγορώντας τον Στέφανο Κασσελάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τυμβωρυχία.

«Είναι ντροπή κάποιοι που βλέπουν τον ανθρώπινο πόνο ως αντικείμενο καμπάνιας και την εργαλειοποίησή του ως ευκαιρία για μικροπολιτικά οφέλη, να φτάνουν σε αυτό το σημείο τυμβωρυχίας! Τους αφήνουμε στην κρίση των πολιτών και θα συνεχίσουμε να απαντάμε με στοιχεία στην αθλιότητα και τη χυδαιότητά τους, αποκαθιστώντας την αλήθεια!», υποστηρίζει η ΝΔ την ίδια στιγμή που εδώ και πάνω από ένα χρόνο οι αποκαλύψεις για την επιχείρηση συγκάλυψης που είναι ακόμα σε εξέλιξη έχουν εδραιώσει στη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέλεξε και για την τραγωδία στα Τέμπη να αμυνθεί με κουκούλωμα των ευθυνών της.

Ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος που έκανε την αποκάλυψη, απαντώντας στη ΝΔ, υπενθυμίζει ότι ο κατηγορούμενος για την υπόθεση του «μπαζώματος» τότε περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός στο απολογητικό υπόμνημα του δεν προχώρησε σε οποιαδήποτε μνεία της συνάντησης της 3ης Μαρτίου 2023 στα Τεμπη.

Μάλιστα, όπως τονίζει ο δημοσιογράφος, τόσο ο Κώστας Αγοραστός αλλά κι οι ΧρήστοςΤριαντόπουλος, Γιάννης Ξιφαράς δεν είχαν απαντήσει σε σχετικά δημοσιογραφικα ερωτήματα για την σύσκεψη της 3ης Μαρτίου που είχαν τεθεί προ δέκα περίπου ημερών. Παρότι η ΝΔ στην τωρινή αναφορά της σημειώνει ότι επρόκειτο περί γνωστών συνεννοήσεων.

Στέφανος Κασσελάκης: «Πώς σχεδιάστηκε η συγκάλυψη από δύο τζάκια με ονοματεπώνυμο»

«Η συγκάλυψη των Τεμπών έχει πίσω της δύο τζάκια και ονοματεπώνυμο» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης υπογραμμίζοντας ότι «η δικαιοσύνη στα Τέμπη είναι θέμα αξιοπρέπειας όλων των Ελλήνων».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανήρτησε στα social video ένα βίντεο 2 λεπτών και 19 δευτερολέπτων, με το οποίο παρουσιάζει βήμα – βήμα την κυβερνητική επιχείρηση συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη, συγκάλυψη η οποία ξεκίνησε δύο 24ωρα μετά την εθνική τραγωδία.

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίαζε τον οδικό χάρτη της συγκάλυψης επισημαίνοντας ότι:

-1 Μαρτίου σημειώθηκε η σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη

-3 Μαρτίου έγινε η μυστική συνάντηση για το μπάζωμα

-4, 5, 6 Μαρτίου μπάζωσαν, κάλυψαν στοιχεία, πέταξαν οστά νεκρών ανθρώπων στα χωράφια, ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ για να ξεκινήσουν τα δρομολόγια των τρένων, τα οποία ξεκίνησαν 25 μέρες μετά!
Αναλυτικά η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη

«Δείτε μαζί μου την αποκάλυψη για το πώς σχεδιάστηκε η συγκάλυψη των Τεμπών.

Ξημέρωμα 1ης Μαρτίου το δυστύχημα. 3 Μαρτίου η μυστική συνάντηση για το μπάζωμα. Δύο μέρες μετά!

Παρών στη μυστική συνάντηση ο Χρήστος Τριαντόπουλος. Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ.
Ερώτηση: Μετέφερε ή δεν μετέφερε οδηγίες του Πρωθυπουργού;

Παρών στη μυστική συνάντηση ο Γιάννης Ξιφαράς. Γενικός Γραμματέας του υπουργείου μεταφορών.
Ερώτηση: Μετέφερε ή δεν μετέφερε οδηγίες του υπουργού μεταφορών Κώστα Καραμανλή;

4, 5, 6 Μαρτίου μπάζωσαν, κάλυψαν στοιχεία, πέταξαν οστά νεκρών ανθρώπων στα χωράφια, ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ για να ξεκινήσουν τα δρομολόγια των τρένων, τα οποία ξεκίνησαν 25 μέρες μετά!

Η συγκάλυψη των Τεμπών έχει πίσω της δύο τζάκια.

Η συγκάλυψη των Τεμπών έχει ονοματεπώνυμο.

Η δικαιοσύνη στα Τέμπη είναι θέμα αξιοπρέπειας όλων των Ελλήνων».

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη