Ταμείο Ανάκαμψης: Εκτός αντιπλημμυρικά 300 εκατ. ευρώ – Εντός 200 εκατ. σε εταιρεία τουρκικών συμφερόντων


Άκρως σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα ύψους 300.000.000 ευρώ πέταξε από Ταμείο Ανάκαμψης η κυβέρνηση Μητσοτάκη όπως καταγγέλλει ο τομεάρχης Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χάρης Μαμουλάκης.

Ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνει ότι επίσημα, πλέον, άκρως σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα και φράγματα στην Κρήτη, τη Λέσβο, την Κορινθία, την Αμβρακία και το Ωραιόκαστρο, μένουν εκτός του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας».

Ο Χάρης Μαμουλάκης υπογραμμίζει ότι την ίδια ώρα που πέταξαν κρίσιμα αντιπλημμυρικά έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενέταξαν και δέσμευσαν από το Ταμείο «200.000.000 ευρώ, για να αγοράσει εταιρεία τουρκικών συμφερόντων της χώρας μας, ηλεκτρικά οχήματα από την Γερμανία και την Κίνα! Χωρίς δηλαδή να έρθει ούτε ένα ευρώ στην τοπική οικονομία».

Ο τομεάρχης Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολιάζει ότι αυτές είναι οι προτεραιότητες των κυβερνόντων, ακόμα και μετά τις καταστροφές του Ιανού και του Ντάνιελ και παρά το ότι τα προβλήματα της κλιματικής κρίσης, είναι μπροστά μας.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά επικίνδυνα ανεύθυνη για την χώρα. Θα κληθούν στην Βουλή για να δώσουν εξηγήσεις», σημειώνει ο Χάρης Μαμουλάκης.

Να σημειωθεί ότι τον Οκτώβριο του 2023, οι τομεάρχες Οικονομικών Νίκος Παππάς, Εσωτερικών Γιώτα Πούλου και Υποδομών & Μεταφορών Χάρης Μαμουλάκης, είχαν προειδοποιήσει την κυβέρνηση της ΝΔ για αυτόν τον κίνδυνο, χωρίς όμως να εισακουστούν.

Τα αντιπλημμυρικά έργα που πέταξαν από το Ταμείο Ανάκαμψης

  • Εγγειοβελτιωτικά έργα παραλίμνιων περιοχών Αμβρακίας- Αμφιλοχίας και Βάλτου Α’ Φάση Ν. Αιτωλοακαρνανίας.
  • Έργα διευθέτησης ρεμάτων περιοχής Ωραιοκάστρου και κατασκευή απαραίτητων δικτύων ομβρίων.
  • Έργο Αντιπλημμυρικής Προστασίας του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγ. Θεοδώρων (Β’ Φάση).
  • Κατασκευή συμπληρωματικών έργων ταμιευτήρα Μπραμιανού, αντιπλημμυρικών έργων Γρα Λυγιάς και φράγματος Μύρτου Π.Ε. Λασιθίου Κρήτης.
  • Κατασκευή φράγματος Τσικνιά Ν. Λέσβου, εγκαταστάσεων επεξεργασίας νερού και δικτύων.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη

Εικόνα

Τέμπη: Στο Κουλούρι μεταφέρεται κοντέινερ πειστήριο της εμπορικής αμαξοστοιχίας που μέχρι σήμερα βρισκόταν σε οικόπεδο ιδιώτη-«Τα πειστήρια του εγκλήματος βρίσκονται διασκορπισμένα – Μας οφείλετε την αλήθεια» λέει ο Κασσελάκης