Καιρός: Λιακάδα αλλά και τοπικές μπόρες με 31 βαθμούς Κελσίου


Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα Πέμπτη (30/5) ο καιρός σύμφωνα με την ΕΜΥ, με αραιές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, πρόσκαιρα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μπόρες και στα ορεινά της βόρειας χώρας μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά και τα νότια θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στην ηπειρωτική χώρα τους 27 με 29 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 30 με 31 και στις περισσότερες νησιωτικές περιοχές τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά όπου υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 και και από το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά θαλάσσια έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι - απόγευμα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και στα γύρω ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 και από το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Παρασκευή γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα αυξηθούν και στη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. 

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στην ηπειρωτική χώρα καθώς και την Κρήτη τους 28 με 30 και κατά τόπους τους 31 βαθμούς Κελσίου και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο αίθριος προβλέπεται ο καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο τις μεσημβρινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και ενδέχεται στα ορεινά να σημειωθούν κατά τόπους όμβροι. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη. 

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι έως 5 μποφόρ. Τις μεσημβρινές ώρες στις παράκτιες περιοχές θα επικρατήσουν θαλάσσιες αύρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει στην ηπειρωτική χώρα τους 32 με 33 βαθμούς, στις νησιωτικές περιοχές τους 27 με 29 βαθμούς και στην Κρήτη τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή αίθριος θα είναι ο καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και ενδέχεται στα ορεινά της Μακεδονίας να σημειωθούν κατά τόπους όμβροι. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη. 

Οι άνεμοι στην περιοχή των Δωδεκανήσων θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ, ενώ τις μεσημβρινές ώρες στις παράκτιες περιοχές θα πνέουν θαλάσσιες αύρες. 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει στη βόρεια ηπειρωτική χώρα τους 28 με 31 και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα για την εποχή.

Τη Δευτέρα αίθριος προβλέπεται ο καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά όπου και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα νοτιοδυτικά και βόρεια, κυρίως θαλάσσια, θα είναι τοπικά περιορισμένη. 

Οι άνεμοι στο κεντρικό και ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ, ενώ τις μεσημβρινές ώρες στις παράκτιες περιοχές θα πνέουν θαλάσσιες αύρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.


 

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη