Εξάρχεια – Μετρό: Αιφνιδιαστικές εργασίες για την επέκταση της περίφραξης στην πλατεία–Ανάστατοι οι κάτοικοι

 

Με γερανό της αστυνομίας να απομακρύνει απροειδοποίητα αυτοκίνητα από την πλατεία Εξαρχείων, προκειμένου να αρχίσει η επέκταση της περίφραξης για την κατασκευή του σταθμού του μετρό, ξύπνησαν οι κάτοικοι της περιοχής. Άμεση ήταν η αντίδρασή τους, με αρκετούς να συγκεντρώνονται για να διαμαρτυρηθούν.

Οι κάτοικοι αντιδρούν στην καταστροφή της μοναδικής πλατείας των Εξαρχείων, κατάφυτης με δέντρα ηλικίας 60-70 ετών που κόβονται για τις ανάγκες ενός σταθμού, ο οποίος είναι αχρείαστος όπως τονίζουν αφού άλλοι 4 είναι σε κοντινή απόσταση.



Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται, εκτός των άλλων, γιατί με τη νέα περίφραξη παραβιάζονται οι προϋποθέσεις ασφαλείας, καθώς ο χώρος που αφήνεται ελεύθερος είναι λιγότερος από τα 3,5 μέτρα που προβλέπει ο νόμος για περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ώστε να μπορεί να περάσει ασθενοφόρο ή πυροσβεστικό όχημα. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα συνεργεία ετοιμάζονται να αποκλείσουν τη μισή οδό Στουρνάρη.

Οι κάτοικοι απευθύνουν κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 7 το απόγευμα και πορεία στη γειτονιά.

Οι γύρω δρόμοι έχουν αποκλειστεί, ενώ για άλλη μια φορά ισχυρή είναι η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων για να εκτελεστούν οι εργασίες.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη