Ευροεκλογές 2024- Όσα δεν δείχνουν οι κάμερες: Τραμπουκισμοί της φρουράς του Πρωθυπουργού στην κόρη του Κώστα Πλακιά και η κραυγή απόγνωσης χαμηλοσυνταξιούχου

Ένα βίντεο από τοπικό σάιτ της Κέρκυρας αποτυπώνει καρέ καρέ την ντροπιαστική στιγμή που η φρουρά του Κυριάκου Μητσοτάκη τραμπουκίζει την κόρη του Νίκου Πλακιά, την κοπέλα που έχασε τις δίδυμες αδερφές της στα Τέμπη.

Η φοιτήτρια που σπουδάζει στην Κέρκυρα, ετοιμάζεται να φορέσει ένα λευκό μπλουζάκι που γράφει «Θώμη, Χρύσα, Αναστασία Πλακιά 20 ετών» (σ.σ. οι αδερφές και η ξαδέρφη της που σκοτώθηκαν στα Τέμπη) για να εκφράσει τη διαμαρτυρία της για το έγκλημα στα Τέμπη

Οι άνδρες της φρουράς του πρωθυπουργού την κοιτάζουν, ενώ ένας από αυτούς φαίνεται να μιλάει σε ενδοεπικοινωνία, ενημερώνοντας σχετικά και περιμένοντας εντολές.

Η εντολή βίαιης απομάκρυνσης για να μην ακουστεί η λέξη «Τέμπη» δίνεται και πριν περάσουν μερικά δευτερόλεπτα, αρχίζουν να την απωθούν και να την τραμπουκίζουν.


«Αυτό είναι που ψηφίζετε;» φωνάζει η κόρη του Νίκου Πλακιά προς το κομματικό ακροατήριο, ενώ στο «αυτό είναι δημοκρατία;» που είπε άλλη φοιτήτρια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε προκλητικά:

«Κοιτάξτε να δείτε, κυρία μου. Αν θέλετε να έρθετε εδώ και να κάνετε φασαρία, είναι δικαίωμα σας. Αλλά το ίδιο δικαίωμα έχω κι εγώ να μιλήσω σε αυτούς οι οποίοι ήρθαν να με ακούσουν. Δημοκρατία το ένα -σας άκουσα, σας απάντησα- δημοκρατία και το άλλο. Δημοκρατία δεν είναι α λα καρτ. Να το μάθετε αυτό».



Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Πλακιάς με ανάρτησή του στα social media, έκανε δημόσιο κάλεσμα για να δοθούν πληροφορίες για τα πρόσωπα που βιαιοπράγησαν σε βάρος της κόρης του. 

«Δεν είναι δυνατόν σε ένα κορίτσι που έχασε τις δίδυμες αδερφές της και την ξαδέρφη της από κρατική αμέλεια να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο άντρες της προσωπικής φρουράς σας» σημείωσε, ζητώντας εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό. Μάλιστα δημοσίευσε σχετικές φωτογραφίες που φαίνονται τα χτυπήματα που δέχτηκε η κόρη του.

Ο Νίκος Πλακιάς τόνισε ότι η κόρη του που σπουδάζει στην Κέρκυρα, πήγε στην προεκλογική ομιλία του πρωθυπουργού «μαζί με φίλους της και χωρίς την παραμικρή πρόθεση να προκαλέσουν κανέναν (τι να προκαλέσουν 7 φοιτητές, 4 αγόρια και 3 κορίτσια μέσα σε δεκάδες ασφαλίτες, ΟΠΚΕ και αστυνομικούς) να ακούσουν τον πρωθυπουργό και αν γινότανε η κόρη μου ήθελε αν μπορούσε να κάνει κάποια ερώτηση όπως κάνανε όλοι οι παρευρισκόμενοι».


Βέβαια, όπως σημείωσε ο Νίκος Πλακιάς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν απάντησε και ούτε καν έδωσε σημασία.

Μόλις όμως είδανε τις μπλούζες που φορούσαν τα παιδιά τα απομακρύνανε βίαια με μπροστάρη αυτόν στην φωτογραφία ο οποίος τράβηξε βίαια και προπηλάκισε τα παιδιά διώχνοντας τα με πολύ άσχημο τρόπο και χρησιμοποιώντας σωματική και λεκτική βία πάνω τους όπως βλέπετε στις φωτογραφίες παρακάτω .

Θα ήθελα κύριε πρωθυπουργέ να πάρετε θέση άμεσα και να οδηγήσετε τα άτομα αυτά εκεί που πρέπει και είναι η θέση τους.

Δεν είναι δυνατόν να μιλάτε για δημοκρατία και να λέτε ότι απεχθάνεστε την βία, τον φασισμό, και τους τραμπούκους και να έχετε στην φρουρά σας τους χειρότερους του είδους τους.

Δεν είναι δυνατόν σε ένα κορίτσι που έχασε τις δίδυμες αδερφές της και την ξαδέρφη της από κρατική αμέλεια να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο άντρες της προσωπικής φρουράς σας» σημειώνει και ζητά τα στοιχεία του ατόμου που φέρεται να επιτέθηκε στην κόρη του».


Αυλωνίτης: Εμείς δεν τραμπουκίζουμε, όπως έκανε η ασφάλειά σας

Εμείς στη Κέρκυρα, κύριε Μητσοτάκη, δεν τραμπουκίζουμε, όπως έκανε η ασφάλειά σας τόνισε ο βουλευτής και τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

Όπως επισήμανε σε σχετική δήλωση ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης «το κορίτσι που προσπάθησε να σας μιλήσει στη συγκέντρωση σας στη Κέρκυρα έχει χάσει τις δύο δίδυμες αδελφές της στο έγκλημα των Τεμπών. Είναι η τρίτη κόρη του Νίκου Πλακιά, αν θυμάστε το όνομά του». «Με ποιο δικαίωμα ανεχτήκατε να τραβάνε βάναυσα το κορίτσι αυτό και να του προκαλούν αμυχές στο λαιμό του οι «γενναίοι» και στιβαροί άνδρες της φρουράς σας;» διερωτάται ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος επισυνάπτει παράλληλα φωτογραφία με τα σημάδια στο λαιμό της κοπέλας.

«Δικαιοσύνη σας ζήτησε. Και είχε δικαίωμα να το κάνει σε μια ανοιχτή συγκέντρωση, την οποία οργανώσατε στη Κέρκυρα. Δεν ήρθε να κάνει φασαρία. Και αν φώναζε, σκεφτείτε να ήσασταν εσείς στη θέση της να έχετε χάσει δυο αδελφές στο έγκλημα των Τεμπών που εσείς και οι συνεργάτες έχετε κάνει τα πάντα για να το συγκαλύψετε, προφασιζόμενοι δήθεν, όπως της είπατε, ότι έχετε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη» υπογράμμισε ακόμα ο βουλευτής Κέρκυρας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και κατέληξε τονίζοντας:

«Σε ποια δικαιοσύνη έχετε εμπιστοσύνη; Σε αυτήν της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής; Στην απόρριψη της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για σύσταση προανακριτικής Επιτροπής κατά του υπουργού σας Κ. Καραμανλή μετά από αίτημα της ευρωπαίας Εισαγγελέως; Για ποια δικαιοσύνη μιλάτε; Για το μπάζωμα του τόπου του εγκλήματος, για το μοντάζ στις συνομιλίες του σταθμάρχη; Για ποια δικαιοσύνη μιλάτε; Για αυτήν που οστό θύματος βρέθηκε σε ένα χωράφι που μετέφεραν τα χώματα του τόπου του εγκλήματος; Ντροπή».

«Πεινάω»

Η αμηχανία του πρωθυπουργού όμως δεν μπορούσε να κρυφτεί και σε ένα ακόμα περιστατικό. 

Πιο συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε απέναντι στη χαμηλοσυνταξιούχο η οποία τον πλησίασε κρατώντας στο χέρι τη το χαρτάκι από το ΑΤΜ με το υπόλοιπο του λογαριασμού της.

Η συνομιλία που ακολούθησε είναι η κραυγή απελπισίας και αγωνίας που βιώνουν εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι στην Ελλάδα του 2024.

  • «Αυτά είναι τα λεφτά που έχω να ζήσω», είπε η χαμηλοσυνταξιούχος στον Κυριάκο Μητσοτάκη δείχνοντάς του το υπόλοιπο του λογαριασμού της.
  • «Όσο αντέχουμε…», της απάντησε ο πρωθυπουργός χρησιμοποιώντας πρώτο πληθυντικό.
  • «Ναι αλλά παιδιά πρέπει να γίνει κάτι», του απάντησε η χαμηλοσυνταξιούχος.
  • «Πόση σύνταξη παίρνεις;» τη ρώτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
  • «440 ευρώ» είπε εκείνη «και δίνω 300 ευρώ για ενοίκιο.»
  • «Αν είστε στο ενοίκιο δεν βγαίνει», της απάντησε ο πρωθυπουργός.
  • «Πεινάω, αυτή τη στιγμή πεινάω», του λέει κατά πρόσωπο η χαμηλοσυνταξιούχος.
  • «Σας στηρίζει η εκκλησία;» τη ρωτά ο Κυριάκος Μητσοτάκης
  • «Κανένας», απαντά η χαμηλοσυνταξιούχος με τον πρωθυπουργό να κλείνει τη συνομιλία με την εξής φράση:
  • «Ευχαριστώ που ήρθατε».

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη