Κρήτη – Νοσοκομεία: Αναισθησιολόγος εφημερεύει στον Άγιο Νικόλαο και χειρουργός στη Σητεία


Τι κι αν ο πρωθυπουργός στα προεκλογικά σποτ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου θριαμβολογεί ανερυθρίαστα υποστηρίζοντας ότι «στην υγεία προσλαμβάνονται γιατροί, ανακαινίζονται νοσοκομεία και κέντρα Υγείας, ενώ οι δωρεάν εξετάσεις απλώνονται παντού», η οικτρή πραγματικότητα που βιώνουν πολίτες και υγειονομικό προσωπικό τον διαψεύδουν.

Ενδεικτική της τραγικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει τα νοσοκομεία είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Κρήτη. Με μια ανάρτηση 27 λέξεων ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου ξεμπροστιάζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Σήμερα Τετάρτη 15/5/24 στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου εφημερεύει αναισθησιολόγος και δεν εφημερεύει Γενικός χειρουργός, και στα νοσοκομεία Σητείας και Ιεράπετρας εφημερεύει γενικός χειρουργός και δεν εφημερεύει αναισθησιολόγος».

Με απλά λόγια εάν στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου πάει στα επείγοντα ασθενής που χρειάζεται να μπει στο χειρουργείο αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί δεν εφημερεύει χειρουργός.

Και αντίστοιχα εάν χρειαστεί επείγουσα χειρουργική επέμβαση στα νοσοκομεία της Σητείας ή της Ιεράπετρας και πάλι δεν μπορεί να γίνει γιατί δεν εφημερεύει αναισθησιολόγος.

Να σημειωθεί ότι η απόσταση Άγιος Νικόλαος – Σητεία είναι 67,8 χιλιόμετρα και η απόσταση Άγιος Νικόλαος – Ιεράπετρα 34,7 χιλιόμετρα.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη