Μαξίμου: Τα οργισμένα τηλέφωνα στους 11 γαλάζιους βουλευτές - Όλο το παρασκήνιο


Μαθαίνω ότι, τηλεφωνική κλήση από το Μαξίμου – έλαβαν οι περισσότεροι – από τους έντεκα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που κατέθεσαν ερώτηση στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, Κωστή Χατζηδάκη για τα κόκκινα δάνεια και τους ανυπεράσπιστους δανειολήπτες. 

Όπως μου μετέφεραν, στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν στενός πρωθυπουργικός συνεργάτης που μετέφερε την έντονη οργή του Κυριάκου Μητσοτάκη για το «αντάρτικο» - όπως ειπώθηκε – που αποσκοπεί να «πριονίσει την συλλογική κυβερνητική προσπάθεια στη μάχη για την βελτίωση της καθημερινότητας». Δόθηκε, εντολή, μάλιστα προς τους βουλευτές – η συντριπτική πλειονότητα των «11» είναι καραμανλικής προέλευσης - να «διορθώσουν» την εικόνα που έχει διαμορφωθεί.

Μετά από λίγη ώρα, ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος, που υπογράφει την ερώτηση, αρνήθηκε ότι οι 11 στέλνουν κάποιο «σήμα» προς την κυβέρνηση. «Είμαστε βέβαιοι ότι οι αρμόδιοι υπουργοί θα μας ακούσουν. Νομίζω ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι ο εξωδικαστικός μηχανισμός να λειτουργήσει. Δεν υπάρχει κανένα σήμα στην κυβέρνηση. Το σήμα αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα. Ο ρόλος του βουλευτή δεν τελειώνει με την ψήφιση ενός νόμου. Θέλουμε περισσότερες περιπτώσεις πολιτών. Θέλουμε και συμπολίτες, νοικοκυριά να μπορούν να κάνουν χρήση αυτού του εξωδικαστικού μηχανισμού» ανέφερε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και άλλοι από τους υπογράφοντες, θα στείλουν ανάλογα σήματα «συνετισμού» σε προγραμματισμένες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις τους. 

Τα ονόματα όσων υπογράφουν την ερώτηση είναι: Φωτεινή Αραμπατζή, Γιώργος Βλάχος, Βασίλης Γιόγιακας, Θανάσης Δαβάκης, Νικήτας Κακλαμάνης, Άννα Καραμανλή, Θεόδωρος Καράογλου, Χρήστος Μπουκώρος, Μάριος Σαλμάς, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Μάξιμος Χαρακόπουλος. Ουδείς πείθεται, ωστόσο, στο γαλάζιο στρατόπεδο με την αντίληψη ότι η φωτιά της δυσαρέσκειας θα «σβήσει» με τα οργισμένα τηλέφωνα του Μαξίμου.

Τουναντίον, αυτές οι κλήσεις όπως μου λένε κομματικοί παράγοντες πέφτουν σαν το «λάδι» από τη στιγμή που δεκάδες βουλευτές της Ν.Δ. δεν διαθέτουν, πλέον, όπλα για να τιθασεύσουν τη δυσφορία των ψηφοφόρων τους, στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Πάντως, είναι η πρώτη φορά που ένας μεγάλος αριθμός βουλευτών της ΝΔ που ανήκουν στη λεγόμενη «λαϊκή Δεξιά» συνασπίζονται για να αναδείξουν ένα κοινωνικό θέμα που αφορά πολλές χιλιάδες νοικοκυριά.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη