ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Οι ημερομηνίες σταθμοί για την εκλογή προέδρου και η ονοματολογία


Σε ενωτικό και συντροφικό κλίμα συνεδρίασε χτες η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Υπήρξε απόλυτη ομοφωνία στο πολιτικό περιεχόμενο της συζήτησης και οι μόνες διαφωνίες που υπήρξαν περιορίστηκαν στις ημερομηνίες διεξαγωγής του Έκτακτου Συνεδρίου και της εκλογής προέδρου.

Ο Παύλος Πολάκης προσερχόμενος στην Κουμουνδούρου δήλωσε εκ νέου ότι θα είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Πρόσθεσε στη συνέχεια ότι πιστεύει ότι η συμμετοχή θα είναι μεγάλη στις εκλογές και θα συμμετάσχουν όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας την άποψή του για κάλπες στις αρχές Νοεμβρίου.

Ως τώρα υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει δηλώσει, ο Παύλος Πολάκης, ενώ την πρόθεση τους να είναι υποψήφιοι έχουν δηλώσει οι Νικόλας Φαραντούρης και Απόστολος Γκλέτσος. Ωστόσο, η περίφημη ονοματολογία έχει ξεκινήσει με συνεχώς να προστίθενται νέα ονόματα στη λίστα, με κάποια από αυτά στη συνέχεια να διαψεύδονται.

Σε ότι αφορά τον Στέφανο Κασσελάκη, πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι θέμα χρόνου να ανοίξει τα χαρτιά του.

Η Όλγα Γεροβασίλη
όταν ρωτήθηκε σε συνέντευξη της στο Action 24 αν θα είναι υποψήφια απάντησε ότι δεν το έχει σκεφτεί και πρόσθεσε ότι «δεν ξεκινάνε από εκεί οι προθέσεις μου» ενώ όταν ρωτήθηκε για ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Σωκράτη Φάμελλου είπε «βεβαίως είναι ένας καλός υποψήφιος» για να προσθέσει ότι τον εκτιμά όπως άλλωστε και το Νικόλα Φαραντούρη. Εξήγησε όμως ότι λόγω της θέσεως της, ούτε στις προηγούμενες εκλογές πήρε θέση υπέρ ή κατά ενός υποψηφίου.


Τόσο η Όλγα Γεροβασίλη όσο και ο Παύλος Πολάκης ρωτήθηκαν από δημοσιογράφους για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος ο Στέφανος Κασσελάκης, και οι δύο απάντησαν ότι δικαιούται να θέσει υποψηφιότητα. Να θυμίσουμε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει δηλώσει ότι θα απευθυνθεί ο ίδιος στο κόσμο και θα αποσαφηνίσει τις προθέσεις του κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να γίνει σύντομα.

Εκλογή Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής στις 24 Νοεμβρίου

Η Κεντρική Επιτροπή θα συγκληθεί εκ νέου στις 21 – 22 Σεπτεμβρίου και θα εκκινήσει ο προσυνεδριακός διάλογος.

Η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας προς την Κεντρική Επιτροπή θα είναι να πραγματοποιηθεί Έκτακτο Συνέδριο 1 – 3 Νοεμβρίου 2024.

Η εκλογή αντιπροσώπων για το συνέδριο θα γίνει στις 19 – 20 Οκτωβρίου.

Οι εσωκομματικές εκλογές για νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και νέας Κεντρικής Επιτροπής θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 24 Νοεμβρίου. Αν χρειαστεί δεύτερος γύρος αυτός θα γίνει την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου.

Η επόμενη Πολιτική Γραμματεία θα πραγματοποιηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας όπου θα προετοιμάσει τη διεξαγωγή της Κεντρικής Επιτροπής και μεταξύ άλλων θα αποφασιστεί αν το Έκτακτο Συνέδριο θα είναι και Καταστατικό.

Νέος εκπρόσωπος Τύπου αναλαμβάνει ο Παυσανίας Παπαγεωργίου ο οποίος θα παραμείνει στη θέση αυτή ως την εκλογή νέου προέδρου. Είχε προηγηθεί η παραίτηση της Βούλας Κεχαγιά την οποία γνωστοποίησε με ανάρτησή της.

Η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας λήφθηκε ύστερα από ψηφοφορία όπου 18 μέλη ψήφισαν υπέρ και 3 κατά. Η συζήτηση που διεξήχθη αφορούσε δύο διαφορετικές προτάσεις που κατατέθηκαν προς την Πολιτική Γραμματεία. Ο Παύλος Πολάκης πρότεινε να διεξαχθεί η εκλογή προέδρου στις 3 Νοεμβρίου και διαρκές συνέδριο στις 13 Οκτωβρίου. Με την πρόταση αυτή συντάχθηκε και η Θεοδώρα Τζάκρη. Η άλλη πρόταση που κατατέθηκε ήταν να πραγματοποιηθεί προσυνεδριακός διάλογος τον Οκτώβριο και στη συνέχεια Έκτακτο Συνέδριο στις 7 – 10 Νοεμβρίου.

ΔΕΘ: Συνολικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την προοδευτική αντεπίθεση

Στη ΔΕΘ όπως έχει γίνει ήδη γνωστό θα εκπροσωπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του, Νίκος Παππάς, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον εκπρόσωπο Τύπου Παυσανία Παπαγεωργίου.

Εκεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να παρουσιάσει «ένα συνολικό και συγκεκριμένο πρόγραμμα, που θα απαντά με αξιοπιστία και πειστικότητα σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Από την ακρίβεια και την κερδοσκοπία, μέχρι το φορολογικό, και από τη στεγαστική κρίση μέχρι την προάσπιση και ενδυνάμωση του κοινωνικού κράτους, της Υγείας, της Παιδείας, της Πολιτικής Προστασίας» όπως σημειώνεται στην απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να μετέχουν ενεργά σε όλες τις διεργασίες ώστε να ενδυναμώσουν τη φωνή του κόμματος και την προοπτική του. «Θεμέλιο και οδηγός για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελεί η ιστορική ευθύνη απέναντι στους αριστερούς, προοδευτικούς, δημοκρατικούς πολίτες, αλλά και απέναντι στην ελληνική κοινωνία, να ασκηθούν ακόμα πιο δυναμικά τα καθήκοντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την προοδευτική αντεπίθεση, για την πολιτική και κοινωνική αλλαγή σε προοδευτική κατεύθυνση» τονίζει η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη