Τέμπη: Πραγματογνώμονας συγγενών καταγγέλλει απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου


Νέα απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου με κακόβουλο λογισμικό, μέσω αριθμού-κλώνου, καταγγέλλει ο τεχνικός σύμβουλος συγγενών θυμάτων του εγκλήματος στα Τέμπη, Βασίλης Κοκοτσάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Β. Κοκοτσάκης είχε υποβάλλει προ εξαμήνου σχετική αναφορά στην ΑΔΑΕ, για παρόμοια επιχείρηση μόλυνσης του κινητού του όταν δεχόταν κλήσεις από δημοσιογράφο. Αυτή τη φορά, απευθύνθηκε εγγράφως στον Γιώργο Ηλιόπουλο, δικηγόρο συγγενών θυμάτων.



«…Όπως σε έχω και παλαιότερα ενημερώσει, πολλές φορές μετά από αναπάντητη τηλεφωνική σου κλήση προς εμένα, ακολουθεί κλήση η οποία έχει ως βάση τον πλήρη τηλεφωνικό σου αριθμό με τον αριθμό 10 στο τέλος. 

Εάν απαντηθεί η κλήση αυτή δεν θα υπάρξει ανταπόκριση καθότι η εταιρεία ενημερώνει ότι δεν υπάρχει τέτοιος αριθμός ή η κλήση σας προωθείται. Αυτή η ενέργεια όμως είναι ικανή για την ενεργοποίηση κακόβουλου λογισμικού, διότι ασφαλώς δεν υπάρχουν συνδέσεις με 12 αριθμούς που μπορουν να κάνουν κλήσεις, τουλάχιστον νόμιμα» επισημαίνει χαρακτηριστικά.

«Πιστεύω ότι τόσο το τηλέφωνο σου όσο και το δικό μου έχουν μολυνθεί και προς τούτο παρακαλώ όπως κάνετε τις νομικές ενέργειες που απαιτούνται, αφού τόσο η δική σου θέση όσο και η δική μου στην υπόθεση των Τεμπών είναι πολύ ευαίσθητη και η διακίνηση πληροφοριών μεταξύ μας τακτική και ιδιαίτερης σημασίας για τα θέματα που χειριζόμαστε», σημειώνει ακόμη.

Μάλιστα, ο Β. Κοκοτσάκης συνοδεύει την καταγγελία του και με στιγμιότυπα από το
αρχείο κλήσεων στο κινητό του τηλέφωνο.


 

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη