Μηχανοδηγοί: Το βίντεο γροθιά στο στομάχι 1,5 χρόνια από τα Τέμπη - Στάση εργασίας την Τρίτη


 Βίντεο με το οποίο υπενθυμίζουν τις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο δυστύχημα στα Τέμπη αλλά και τις τεράστιες ελλείψεις που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα ασφάλειας στον σιδηρόδρομο, δημοσιοποίησε το σωματείο εργαζομένων των μηχανοδηγών.

Ενόψει και της αυριανής στάσης εργασίας από τις 18:00 έως 00:00 που πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά και της 24ωρης απεργίας την Πέμπτη (26/9) οι μηχανοδηγοί διεκδικούν «ασφάλεια σε εργασία και μεταφορές».

«Αγωνιζόμαστε για την άμεση ολοκλήρωση των έργων για τα συστήματα ασφαλείας στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο και επενδύσεις σε νέο τροχαίο υλικό» τονίζουν οι μηχανοδηγοί που επαναλαμβάνουν ότι είχαν «προειδοποιήσει όλους τους υπευθύνους πριν το έγκλημα των Τεμπών».




Οι μηχανοδηγοί στο τετράλεπτο βίντεο υπενθυμίζουν τα όσα διαστρεβλωτικά -για τις ανακοινώσεις των εργαζομένων που προηγήθηκαν του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος- είπε ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής στην εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη, ενώ σημειώνουν ότι μετά την τραγωδία έχουν αναλάβει καίρια πόστα στον σιδηρόδρομο άνθρωποι που είχαν εμπλακεί στο παρελθόν και δεν έκαναν τίποτα για τα κακώς κείμενα.

Τέλος, οι μηχανοδηγοί ζητούν τη στήριξη του κόσμου στις κινητοποιήσεις για ασφαλείς σιδηρόδρομους, προσθέτοντας ότι «κυβέρνηση και Hellenic Train κλείνουν το σιδηρόδρομο».

Υπενθυμίζεται ότι η Hellenic Train αποφάσισε να απαντήσει στην κραυγή αγωνίας των εργαζομένων για την ασφάλεια στον σιδηρόδρομο, 1,5 χρόνο μετά την τραγωδία στα Τέμπη με προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά της 24ωρης απεργίας.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη