ΣΥΡΙΖΑ: Σε προεκλογικούς και κοινοβουλευτικούς ρυθμούς το κόμμα-Όσα αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία



Σε ρυθμούς προεκλογικούς και παραγωγής κοινοβουλευτικού έργου μπαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που ολοκληρώθηκε στις 19:30 συζητήθηκαν οι άξονες τη πολιτικής απόφασης καθώς και η διαδικασία του προσυνεδριακού διαλόγου. 

Παράλληλα αποφασίστηκε ότι το επόμενο διάστημα το κοινοβουλευτικό έργο θα προχωρά παράλληλα με τη διαδικασία των εκλογών για την εκλογή προέδρου στο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Παυσανία Παπαγεωργίου στους πολιτικούς συντάκτες κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας έγινε ενημέρωση για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων του Παύλου Πολάκη καθώς και για το βίντεο με το οποίο ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του ο Σωκράτης Φάμελλος. 

Συζητήθηκε, επίσης, ο τρόπος διευκόλυνσης των υποψηφίων αναφορικά με την προεκλογική τους καμπάνια. Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου η Π.Γ. αποφάσισε ότι θα παρέχει βοήθεια στους εκπροσώπους που θα ορίσουν οι υποψήφιοι ως υπεύθυνους για την διεξαγωγή της προεκλογικής τους καμπάνιας.

Συγκεκριμένα θα τους παραδοθούν οι λίστες των δημοσιογράφων για τις ενημερώσεις που θα χρειαστούν για την προώθηση της προεκλογικής τους καμπάνιας. Να σημειωθεί ότι τις υπογραφές στήριξης των υποψηφιοτήτων παραλαμβάνει η γραμματέας της ΚΕ, Ράνια Σβίγκου.

Ο Νίκος Παππάς ενημέρωσε την Πολιτική Γραμματεία για τις κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες με τα κόκκινα δάνεια και γενικότερα αποφασίστηκε το κοινοβουλευτικό έργο να τρέχει παράλληλα με την προεκλογική διαδικασία.

Επίσης υπήρξαν χρεώσεις στα μέλη του Οργανωτικού, Γιώτα Μπελώνη, Ελένη Συμεωνίδου, Ολυμπία Τελιγιορίδου να συγκροτήσουν την ΚΟΕΣ και την Επιτροπή θέσεων. Τα οικονομικά ζητήματα δεν συζητήθηκαν ούτε αν θα διεξαχθεί ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων.

Νωρίτερα σήμερα ο Παύλος Πολάκης κατέθεσε 32 υπογραφές μελών της Κ.Ε. και μία του ευρωβουλευτή Ν. Παππά καθώς και το «πόθεν έσχες» του όπως όρισε η απόφαση της Κ.Ε. Ο Σωκράτης Φάμελλος ανακοίνωσε με βίντεο την υποψηφιότητα του και κεντρικό μήνυμα την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ από το εγώ στο εμείς.

Αναφορικά με το Στέφανο Κασσελάκη που βρέθηκε την Πέμτη 26 Σεπτεμβρίου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στην Τρίπολη, η Θεοδώρα Τζάκρη μιλώντας το πρωί στο ΣΚΑΙ, ξεκαθάρισε ότι θα είναι υποψήφιος και απαντώντας σε σχετική ερώτηση πως δεν θα αποχωρήσει από το κόμμα αν χάσει.

Ρ. Σβίγκου: «Να πολιτικοποιήσουμε τη συζήτηση - Καλή ιδέα το ντιμπέιτ»

Στο φόντο της επίσημης κατάθεσης των υποψηφιοτήτων του Σωκράτη Φάμελλου και του Παύλου Πολάκη, η συζήτηση για ενδεχόμενη διεξαγωγή ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων προέδρων ανοίγει πιο επιτακτικά.

Θετικά βλέπει ένα ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, η γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ράνια Σβίγκου μιλώντας στον Realfm 97. «Είναι μια πολύ καλή ιδέα την οποία μπορούμε να ακολουθήσουμε» υποστήριξε θυμίζοντας ότι «και πέρσι είχαν γίνει σχετικές συζητήσεις, αλλά αυτές δεν ευοδώθηκαν». 

Πρόσθεσε επίσης ότι σήμερα, το θεωρεί «μεγάλη ανάγκη, στο πλαίσιο πολιτικοποίησης της συζήτησης», συμπληρώνοντας ότι «τέτοιου τύπου ντιμπέιτ προάγουν τον δημόσιο διάλογο εντός και εκτός κομμάτων, και δίνουν και ένα κίνητρο συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία».

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι «δεν θα υπάρξει αποκλεισμός υποψηφίων». Αντίθετα, το κόμμα θα προχωρήσει σε μια μαζική, δημοκρατική και ανοιχτή διαδικασία όπως έγινε πέρυσι. «Θα υπάρξει ένας δημοκρατικός διάλογος, ανοιχτός και οι υποψήφιοι θα καταθέσουν την πλατφόρμα τους για το μέλλον και το αύριο του κόμματος, για τις συμμαχίες, για το πρόγραμμα»

Τις προηγούμενες μέρες, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όπως οι Χρήστος Γιαννούλης και Μίλτος Ζαρμπάρας έχουν εκφραστεί θετικά για τη διεξαγωγή ντιμπέιτ.

Θετικά έχει τοποθετηθεί απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και ο Σωκράτης Φάμελλος σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Attica σημειώνοντας ότι τον τρόπο που θα διεξαχθεί ο πολιτικός διάλογος τον αποφασίζει το κόμμα.

Αντίθετα, ο βουλευτής Θανάσης Οικονόμου σε συνέντευξή του στο Action 24 υποστήριξε ότι: «δεν είναι απαραίτητο το ντιμπέιτ εκφράζονται» διότι εκφράζονται «οι απόψεις των υποψηφίων και με άλλους τρόπους, όπως στις περιοδείες που κάνουν και στις πολιτικές θέσεις που εκφράζουν».

Ν. Παππάς: Κάλεσμα στις προοδευτικές δυνάμεις για κοινή πρόταση υπέρ των δανειοληπτών

Κάλεσμα στις προοδευτικές δυνάμεις για κοινή πρόταση για την προστασία των δανειοληπτών έκανε στην πρώτη του ομιλία ως πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ο Νίκος Παππάς.

Ενώ για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρότεινε «να προέρχεται από την αριστερά ή την προοδευτική παράταξη» και θύμισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει την «υπέρβαση» και είχε προτείνει «στέλεχος της δικής σας παράταξης», «περιμένουμε τώρα να ακούσουμε τη δική σας πρόταση».

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη