Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: Ώρα αποφάσεων για τον οδικό χάρτη συνεδρίου και προεδρικών εκλογών


Σήμερα στις 11:00 συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προκειμένου να οριστικοποιήσει τον οδικό χάρτη για το συνέδριο και για την εκλογή προέδρου.

Η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας είναι να μην υπάρξει αλλαγή στα κριτήρια της συμμετοχής των υποψηφίων και έτσι να ισχύει ό,τι ίσχυε στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές, δηλαδή οι υποψηφιότητες για την προεδρία θα πρέπει να συνοδεύονται με 30 υπογραφές μελών Κεντρικής Επιτροπής χωρίς περαιτέρω προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες ενδέχεται να υπάρξει προσθήκη στην γραπτή απόφαση ότι: «Η υποβολή υποψηφιότητας για την προεδρία του κόμματος πραγματοποιείται σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τις διατάξεις του καταστατικού και τις αποφάσεις των συλλογικών του οργάνων».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που θα καταθέσει η Πολιτική Γραμματεία, το έκτακτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ είναι προγραμματισμένο για την 1-3 Νοεμβρίου ενώ η εκλογή προέδρου και νέας Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση στις 24 Νοεμβρίου. Αν χρειαστεί β' γύρος για την ανάδειξη του νέου προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι αρχαιρεσίες θα πραγματοποιηθούν την 1η Δεκεμβρίου.

Από την πλευρά του ο Παύλος Πολάκης ζήτησε επίσπευση των διαδικασιών για να μπει παύση στην συνεχιζόμενη εσωστρέφεια αλλά και εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία. Πρότεινε οι εσωκομματικές εκλογές να διεξαχθούν στις 3 και 10 Νοεμβρίου, ενώ οι υποψηφιότητες να κατατεθούν ως τις 29 Σεπτεμβρίου. Το διαρκές συνέδριο προτείνει να οριστεί στις 5 Οκτωβρίου.

Σε ότι αφορά τις υποψηφιότητες σίγουρες θα πρέπει να θεωρούνται οι αυτές του Στέφανου Κασσελάκη ο οποίος όπως σας έγραψε και ο «Παντογνώστης» το προηγούμενο Σαββατοκύριακο αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του από Δευτέρα ενώ σίγουρη είναι και η υποψηφιότητα του Παύλου Πολάκη. 

Από πλευράς τους οι «87» προσανατολίζονται στο να στηρίξουν έναν υποψήφιο παρά τις επιμέρους διαφωνίες ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος όμως δεν αναμένεται να αποκαλύψει τις προθέσεις του ακόμα.

Όλα αυτά, την ώρα που απομακρύνεται το σενάριο της υποψηφιότητας της Όλγας Γεροβασίλη, ενώ και ο Νικόλας Φαραντούρης φαίνεται να έχει δεύτερες σκέψεις.

Στο τραπέζι βρίσκονται και τα ονόματα της Ρένας Δούρου και του Νίκου Παππά, οι οποίοι κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους.

Ο Απόστολος Γκλέτσος επιμένει στην πρόθεσή του να είναι υποψήφιος, όμως μένει να φανεί αν καταφέρει να συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό υπογραφών

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη