ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Χωρίς αλλαγές στο χρονοδιαγραμμα - Νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την Πέμπτη


Ολοκληρώθηκε η ΠΓ σε άκρως εποικοδομητικό κλίμα. Σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Παυσανία Παπαγεωργίου συζητήθηκε το χρονοδιαγραμμα των διαδικασιών και τα επόμενα βήματα. 

Η ΠΓ θα συνεδριάσει την Πέμπτη ώστε να κατατεθεί γραπτή εισήγηση για την ΚΕ που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου. Η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας την Πέμπτη θα περιλαμβάνει το χρονοδιάγραμμα που θα είναι ότι ισχύει από την προηγούμενη ΠΓ, η διαδικασία της κύρωσης υποψηφιοτήτων, η ημερομηνία της κατάθεσης των υπογραφών κλπ. Η κύρωση των υποψηφιοτήτων θα γίνει από το συνέδριο.

Πιθανότητα θα ακολουθηθεί η διαδικασία της προηγούμενης εκλογής σε σχέση με τα μέλη της Κ.Ε. δηλαδή 30 μέλη.

Για τις περαιτέρω προϋποθέσεις υποψηφιοτήτων κατατέθηκαν προτάσεις απο μέλη της ΠΓ. Δεν υπήρξε απόφαση ως προς αυτό και θα συζητηθούν τα θέματα αυτά εκ νέου την Πέμπτη καθώς και στην ΚΕ

Το αντικείμενο του συνεδρίου θα συζητηθεί στην επόμενη ΚΕ ωστόσο η εισήγηση της Π.Γ. θα περιλαμβάνει πρόταση για έκτακτο συνέδριο 1 - 3 Νοεμβρίου.

Οικονομικά θέματα δεν συζητήθηκαν, ούτε τα θέματα για τα ΜΜΕ του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη συνεδρίαση της ΠΓ σε σχέση με τα κριτήρια, από την πλευρά των «100» προτάθηκε οι υποψήφιοι-ες για την προεδρία του κόμματος να δεσμευθούν ότι θα σέβονται το καταστατικό και τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων, θα έχουν λευκό ποινικό μητρώο, θα έχουν προχωρήσει σε κατάθεση πόθεν έσχες και η ύπαρξη μη οφειλών προς το Δημόσιο.

Σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα συζητήθηκε ενδεχόμενη επίσπευση της όλης της διαδικασίας, ωστόσο τελικά συμφωνήθηκε να μην αλλάξει.

Να σημειωθεί ότι με βάση την προηγούμενη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας το έκτακτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ήταν προγραμματισμένο για την 1-3 Νοεμβρίου ενώ η εκλογή προέδρου και νέας Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση στις 24 Νοεμβρίου. Αν χρειαστεί β' γύρος για την ανάδειξη του νέου προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι αρχαιρεσίες θα πραγματοποιηθούν την 1η Δεκεμβρίου.

Στην τοποθέτηση του ο Γιάννης Ραγκούσης δεν τάχθηκε ούτε υπέρ της διαγραφής, ούτε του διοικητικού αποκλεισμού του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά δεν μπορεί, όπως υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες, να νομιμοποιήσουμε την οιονεί διάσπαση που κάνει ο πρώην πρόεδρος και οι υποστηριχτές του.

Παράλληλα, υπήρξε και κριτική προς τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για τη δημιουργία εμπρηστικού κλίματος.

Νωρίτερα πηγές κοντά στο Στέφανο Κασσελάκη είχαν απαντήσει με αφορμή τις καταγγελίες της Κατερίνας Νοτοπούλου για στοχοποίηση της.

«Το bullying δεν είναι μια κενή λέξη. Πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν υποφέρει από αυτό και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης» αναφέρουν και καλούν την Κατερίνα Νοτοπούλου να απευθυνθεί στη δικαιοσύνη. «Οφείλει πάραυτα να απευθυνθεί στη δικαιοσύνη. Είναι ένα σοβαρό αδίκημα και ο Στέφανος Κασσελάκης που το έχει υποστεί ο ίδιος σε μεγάλο βαθμό και γνωρίζοντας πολύ καλά τη σκληρότητα αυτού του πράγματος, δε θα ανεχθεί καμία σκιά στο θέμα αυτό».

Υπενθυμίζεται ότι η Κατερίνα Νοτοπούλου είχε καταγγείλει τη στοχοποίηση της από ανώνυμα ή επώνυμα τρολ υποστηριχτές του Στέφανου Κασσελάκη καθώς και τις επιθετικές συμπεριφορές. καλώντας τον μάλιστα να διαψεύσει ή να δώσει τη συναίνεση του για δημοσιοποίηση.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη